Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Sci-Fi
  • Animovaný

Recenze (126)

plakát

Temný rytíř povstal (2012) 

Já k tomuto dílku můžu říct snad jen toto: krutopřísnej nářez. Film má tempo i spád. Klasické hračky Batmana i jednu novou. Spousta hodnotitelů tu bere hymnu jako předěl. K tomu můžu říct to, že to jakýs takýs předěl děje to je. Zatímco v první části je dost času se seznámit s postavami tak druhá část je již nacpaná komiksovou akcí. Podle mého názoru to tu šlape výborně a koncem celého děje dělá z Bruce Wayna/Batmana obyčejného člověka, který má rád život a chce ho žít. Hudba, scénář, postavy, herci, kamera... prostě vše šlape jak má a nezbývá než hodnotit 5*. K námitkám, že jsem zaujatý páč Batmana a téměř vše okolo miluji mohu říct to, že to je sice pravda, ale umím posoudit co má "koule" a co ne.

plakát

Avengers (2012) 

Kdybych měl do hodnocení i zahrnout zážitek z kina asi bych hodnotil tak jednou až dvěmi hvězdami. Nejenže se film třikrát zasekl, ale dokonce jsme museli restartovat systém, takže byla neplánovaná 5minutová přestávka. No a teď k filmu. Velmi zdařilé a myslím, že suprově namixovaní Marvelovští hrdinové a jejich "přístup" k danému problému. Ironman jako vždy namyšlený, Capt. Amerika neohrožený hrdina bez bázně a hany a Hulk, zeléné monstrum, které je konečně hráno hercem, který na to sedí. Celkový dojem je naprosto dokonalý. Žádná postava nevyčnívá a tak to má u týmovky být. Hudba, kamera, scénář a prostě vše je tak jak má být, takže nezbývá než hodnotit plným počtem hvězd.

plakát

Tropická bouře (2008) 

Začátek na fakt nářez, který si opravdu zaslouží přízvisko "akční komedie". Prostředek nuda, nuda šeď šeď. No a konec? Tak trochu se to snaží vrátit a vyrovnat začátku. Celkově to vypadá asi tak, že Stiller měl dobrý nápad, kde když to hodil na papír tak zjistil, že by to vyšlo sotva na hodinu. No a tak mu nezbylo nic jinného, než doprostřed prdnout cosi co se velmi křečovitě snaží o vtip. Herecká esa jsou zde vybrána naprosto dokonale, ale scénář jim nedává žádný pořádný prostor na vyniknutí. Téměř vždy je jméno Jack Black zárukou kvalitní komedie, ale tady je jak páté kolo u vozu. Vše se prakticky točí okolo Stillera, který celý film svým vtipem prostě neutáhne. Verdikt? Tři hvězdy, ale snad jen z úcty k těm jménům.

plakát

Expozitura (2009) (seriál) 

Musím říct, že tento seriál poctivě sleduji v televizi každou středu večer. Snad mě někteří zdejší uživatelé nesežerou za živa když budu hodnotit seriál již teď. Ve srovnání s ostatními Nováckými seriály to je asi nejpovedenější seriál. Ale co mi v tom seriálu prostě vadí je hlavní představitelka. Je mi jasné, že Vagnerová je v současnosti v kurzu, ale buťto se neumí do té role vžít nebo prostě neumí hrát. Což je bohužel případ i většiny jejích hereckých kolegů. Některé postavy jsou zde prostě takové vynucené a občas (spíš víc než míň) postrádají šťávu. Ještě bych vytknul občasné "historické" nesrovnalosti, ale to je asi detail. Jinak je to dobrý počin a proto dávám tři hvězdy.

plakát

Pokrevní bratři 2 (2009) 

Už to není, bohužel takový suprový nářez jako byla jednička. Sice tady je všechno jak má být, dobří herci, skvěle padnoucí hudba, ale ta akce střídající akci, jako v jedničce tu už prostě není. Dlouho, dvě skouknutí, jsem se rozhodoval mezi třemi a čtyřmi hvězdami. Nakonec dávám čtyři snad z melancholie snad z naivity, že trojka, pro kterou jsou tu dvířka otevřena dokořán bude větší nářez.

plakát

Harry Brown (2009) 

člověka tenhle film prostě bude bavit. Mě osobně to usadilo. Začátek je jak se patří "nudný". Ukazuje Harryho jak si bezstarostně žije. Ale jednoho dne se vše změní. Čapne bouchačku a začnou jatka. Jatka krásná a surová jak se na anglickou kinematografii hodí. Poslední scéna na policejní stanici už byla naprosto zbytečná a celkový dojem tak trošku pokazila.

plakát

Exmanželka za odměnu (2010) 

Opravdu jsem se snažil být oběktivní a najít něco pěkného na této slátanině. Ať o tom přemýšlím jak přemýšlím tak jediné co je na tomto filmu dobré je obsazení hlavních protagonistů. Jinak celý film postrádá tu pomyslnou šťávu, která člověka přiková do židle. Během filmu jsem si radši šel dělat kafe a na cígo a ani jsem si to nepauzoval páč mi to přišlo zbytečné. Někdo možná namítne, že jsem tedy přišel o to nejlepší, ale já tomu prostě nevěřím.

plakát

Opravdová kuráž (2010) 

Westerny nám rád. Tenhle patří k těm velmi zdařile povedeným. Skvělý výběr herců (M. Damon jako Texas Ranger byl opravdu ňouma k pohledání), hudby atd. Tu jednu hvězdičku jsem ubral páč na můj vkus se tam moc mluvilo a málo střílelo a celkově děj občas trošku nudil.

plakát

Není kam se schovat (2009) 

tak jsem na to juknul a musím říct, že na odpad to nebylo ;) jde o slabší thiler, kde už od začátku je všem jasné jak to skončí.

plakát

Falco (2008) 

Výborně pojatý život popisující film o Rakouském králi "Rapu". kdo by čekal, že se našim jižním sousedům podaří takto dobrý film? Ta sundaná hvězdička je za některé dost zdlouhavé a nudné scény a hlavně za to, že "Falco" vypadá furt stejně starý :(