Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Animovaný
  • Akční
  • Drama
  • Dokumentární

Recenze (100)

plakát

Proměna (2022) 

Bál jsem se, že po Duši mě už Pixar nemůže výrazně dostat a jsem hrozně rád, že mé obavy byly totálně zbytečné a Pixar zůstal Pixarem i nadále.

plakát

Inside the Superhuman: World of the Iceman (2015) 

Wim Hof je důkaz toho, že lidská mysl dokáže nemyslitelné. Na první pohled houmlesák, ale na druhý jedinec se superschopnostmi, které by mohla závidět nejedna komiksová postava. Své metody ochotně šíří dál a jeho příznivců přibývá a přibývá. Praktikování WHM je něco, co vám otevře nové dveře. Už nebudete muset utrácet peníze za drogy a navíc se vaše tělo stane silnejší a odolnější. Prostě kdo jednou zkusí, už nechce jinak. Věřte mi :-)

plakát

Blade Runner 2049 (2017) 

Kdo žere originál, bude žrát i tohle. Kdo ne, je mě ho líto...

plakát

Dylan Moran: Off the Hook (2015) 

Jak přežít a zachovat si důstojnost? Být maximálně sarkastický je v dnešní době ceněná komodita a Dylan Moran má pořád co říct. Kdo čeká zestárlého Bernarda Blacka za zenitem, bude stejně jako já velmi (opakuji velmi) příjemně překvapen...

plakát

Trabantem do posledního dechu (2016) 

Ze všech trabantovejch výprav asi nejemotivnější zážitek. Respekt pro celou posádku. Kéž bychom všichni dokázali žít takhle naplno.

plakát

REVENANT Zmrtvýchvstání (2015) 

Působivé survival drama s mrazivou atmosférou jako lidská povaha sama. Drsné a zároveň nádherné scenérie s parádní kamerou. Hudba, napětí, syrová akce, to vše tu rovněž exceluje. Scéna s grizzlyho atakem působí až děsivě autenticky. V životě bych nevěřil, že v nacpaném kině může nastat takové ticho. Kdy naposled někdo natočil takovou divočinu lze jen polemizovat. A že v tom někdo vidí trochu víc nadsázky? Proč tedy vůbec koukáte na hollywoodské filmy? Po loňském Birdmanovi (mnohými zatracovaném) má u mě pan Iñárritu opět plný počet.

plakát

Mr. Robot (2015) (seriál) 

"Umělé emoce ve formě prášků, psychické války ve formě reklam, mysl otupující chemie ve formě jídla, manipulativní promluvy ve formě médií, ovládané a izolované bubliny ve formě sociálních sítí. Odpojili jsme se od skutečného světa, snědli pytlík umělého jídla a zbytky hodili do popelnice zvané lidské tělo."

plakát

Vetřelci (1986) 

Konečně se mi poštěstilo vidět tuhle klasiku na filmovém plátně. Nutno říct, že ani po skoro 30ti letech nezestárla a dějem a atmosférou vás sebou táhne až do konce. A to ji mám hodně nakoukanou! Proto tedy přidávám hvězdičku a povyšuji tento klenot mezi ty s absolutním hodnocením. To, že jsem to neudělal už dávno je neomluvitelné a můžu být rád, že jsem to neschytal pulzní puškou.

plakát

Kung Fury (2015) 

Holy shit! Osmdesátky, dinosauři, amazonky s kvérama,Thor, náckové s kung-fu Hitlerem. To všechno geniálně narvané do půlhoďky ultimátní hlíny.

plakát

Birdman (2014) 

Jak by asi vypadali komerční blockbustery, kdyby se netočily v Hollywoodu ale na Broadwayi? Ptačí muž roztáhl křídla poctivé filmařiny a ukázal hloubavý příběh o vyhaslé filmové star, která zápasí se svým egem, jenž je znázorněno jejím největším úspěchem. Trefou do černého obsazený Michael Keaton představuje muže, který se snaží oživit svou upadající kariéru vlastní divadelní hrou. Děj filmu tak lehce rozehrává úvahu o rozdílech mezi celebritou a skutečným umělcem. Úvaha víceméně trudnomyslná, chvílemi vtipná. Nadchne skvělými hereckými výkony, vychytanou kamerou a zejména perfektně vybubnovaným soundtrackem. Film roku v lednu? Jestli ne, tak jsem na letošní rok opravdu zvědavý.