Reklama

Reklama

Kung Fury

(festivalový název)
  • Švédsko Kung Fury (festivalový název) (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Hlavní hrdina snímku, policista Kung Fury, se vydává na cestu za pomstou svého přítele, kterého zabil největší kung-fu zločinec v dějinách lidstva, Adolf Hitler. Fury cestuje časem do dob nacistického Německa, aby Hitlera zničil jednou provždy. (Santa666)

Videa (1)

Trailer

Recenze (556)

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Má to nábeh stať sa kultom. Tvorcovia očividne znalý dobou, kedy vznikali drsné filmy, si z nej berú to najlepšie a vytvárajú tak neuveriteľný mix blbostí a sebaparódie. Niektoré vtipy sú naozaj podarené - skateboardovanie na nacistovi, Tank You atď. Osobne ale presne takýto druh exploatačných paródií nemusím. Vtipov je tam veľa na malom priestore a nie každý dostane to správne vypointovanie. Ako jednohubka, ale pomerne zábavné. Hlavne ak titulnú pieseň naspieva Hasselhoff. Jeho rodina musí byť hrdá. ()

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Že nevznikol celovečerný film, je vlastne pozitívom, pretože Sandberga ďaleko viac ako poetika osemdesiatok zaujíma byť čo najviac overtop. Že sa mu tento mix šialených nápadov ala Asylum úplne nerozpadol pod rukami, vďačí hlavne striedmej stopáži, niekoľkým slušným nápadom a sympatickej retro atmosfére. ()

Reklama

Sonnery 

všechny recenze uživatele

Prvních deset minut mě nakopalo do kulí, až mi přeskočila fistule. Jen je škoda, že ta první třetina je zároveň nejzdařilejší, nejpřekvapivější a nejnadupanější částí filmu, protože zbylé dvě obsahují sice kopec parádních nápadů, ale citelně nedotažených, někdy tlačených zbytečně na sílu a nijak extra nebaví. Nicméně celkově je to prostě parádní projekt a nesklonit se před jeho statečnými tvůrci je na facku pinďourem! ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Myslel jsem si, že to bude blbost, ale nakonec to nebylo tak špatné. Funguje to jako pěkná pocta 80kám. Je to dost kýčovité. Je to vlastně tak ujeté, až je to dobré. Jako kraťas to působí celkem dobře. K ději se asi nemá moc cenu vyjadřovat. Je to celkem vtipné. Hlavně Hitler byl dost srandovní. Švédům tyhle blbost zřejmě jdou. "Tank you." :D ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Takže. Vlastne moment. Dozvedám sa tu, čítam superlatívy a nechápem, čo primälo desiatky jedincov siahnuť po najvyššom hodnotení. Chápem, že v tom vidia ( a počujú - vďaka tomu najlepšiemu na tomto kúsku - a to soundtracku ) nostalgickú bonboniéru plnú odkazov na časy dávno minulé. Odkazy plné akcie, krvi a hlášok. Lenže tvorca až príliš žije v dnešnej dobe, aby dodal filmu to pravé kúzlo 80´s kinematografii, až príliš tlačí na pílu, až príliš overthetopuje a robí z diela paródiu a nie homage. Menej je niekedy viac - hovorí sa. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (17)

  • Snímek byl kompletně natočen před zeleným pozadím. (Spike17)
  • Sci-fi rukavice, která se objevila i v upoutávce, není jen filmovou rekvizitou. Jde o Nintendo Power Glove z roku 1989, první herní ovladač se snímáním pohybu. Přímo pro rukavici vznikly jen dvě hry a ovládání bylo obtížné, takže se příliš neuchytila. Přesto se z ní ale stala kultovní hráčská záležitost. (Mates2106)

Související novinky

Fassbender a Kung Fury 2

Fassbender a Kung Fury 2

13.02.2018

Před třemi lety uchvátil svět půlhodinový film Kung Fury od Davida Sandberga. Osmdesátkový úlet o policajtovi, který musí s pomocí Thora a dinosaurů porazit Adolfa Hitlera (a to je jen začátek!), se… (více)

Reklama

Reklama