Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Horor
  • Krátkometrážní

Oblíbené filmy (10)

Klub rváčů

Klub rváčů (1999)

David Fincher na vrcholu. Silná výpověď o společnosti devadesátých let a touze změnit svůj stereotypní život, zabalená do formálně nepřekonatelného balení s dost možná nejlepším zvratem všech dob, která v mích očích poráží i Obvyklé podezřelé nebo Sedm. Nezapomenutelný film.

Šílený Max: Zběsilá cesta

Šílený Max: Zběsilá cesta (2015)

Působivý, stylisticky dokonalý a především naprosto atypický blockbuster. George Miller se na stáří parádně vyšvihl a stvořil dokonalé dílo,  které posouvá filmařské možnosti a zároveň dokazuje že je v Hollywoodu stále hlad po autorských originálních vizích. Ve své duši doufám, že se Furiosa povede úplně stejným způsobem.

Apokalypsa

Apokalypsa (1979)

Válečná vřava, která pro mě osobně patří k nejlepším filmovým zážitkům. Dokonalá kamera, démonický Brando a neustálé výjevy válečných hrůz. Existenciální cesta vygradovaná až do absolutního pekla.

Drive

Drive (2011)

Neony, eighties music a formalista Refn. Drive je rozhodně jeden z nejpozoruhodnějších filmů poslední dekády a to rozhodně nejenom proto, že se tu většinu času nemluví a Ryan Gosling "čumí jako idiot". Formálně perfektní, romantický, artový, vyvážený, oslnivý, přesto plný pokleslých prvků a brakového násilí, které vám připomene béčka Lucia Fulciho. Atmosféra Nočního města se vám zažere pod kůži jako u žádného jiného filmu a na takhle charismatickou hlavní postavu si u ostatních žánrovek můžete nechat zajít chuť. Za mě skvělá záležitost.

Spalující touha

Spalující touha (1999)

Hlubiný rozbor toho, jak nás ovlivňují naše sexuální touhy a kam až se kvůli nim můžeme dostat. Geniální, rafinované a kubrickovsky precizní. Jen musíte mít doširoka otevřené oči.

Absolvent

Absolvent (1967)

Dravé drama o mladém muži snažícího se oprostit od každodenních stereotypů, zabývající se chlapeckými touhami či hledáním štěstí v životě. Geniální.