Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Krimi

Oblíbené filmy (10)

Trainspotting

Trainspotting (1996)

Vážně jen málokdy se mi stane, že bych jedinej film viděl během půlroku cca. 15x. Ale popořadě. Herecký výkony naprosto dokonalý a všichni aktéři naprosto přesvědčiví, dovolím si vyzdvihnout především McGregora a Robert Carlyle. Technická stránka naprosto perfetkní, skvěle zvládnutý in/exteriéry, svižnej střih, až překvapivě skvěle sedící hudba, atmosféra a celkově je to po režijní stránce prostě skvěle zvládnutý. A samozřejmě dějová stránka plná neskutečnejch zvratů, černohumornejch scének ("Ta holka dostala půllitrem.....") a všelijakejch vývojů postav. Takže jestli jste tenhle film ještě neviděli, rohodně vám doporučuju ho zkouknout. Jo a troufnul bych upřednostnit českej dabing, kterej podle mě dokázal originál s tvrdou skotskou angličtinou překonat. Největší srdcovka a číslo 1 v mý TOP10.

Poslední skaut

Poslední skaut (1991)

"Sakra Sáro necháš naši dceru, aby se malovala tak, že vypadá jako mýval, přijdu domu a myslim si, že je to zloděj. Dvakrát jsem ji málem zastřelil." Tak tenhle film mi přesně padnul do noty a musím jen souhlasit, že je to totálně nejhláškovitější akčňák na planetě. Pozn. 13.3.08 : Po čtvrtým zkouknutí přidávám film mezi TOP 10. Někomu možná Willis s Wayansem, hustě napsaný dialogy a pár přestřelek nestačí, mně rozhodně jo.

Million Dollar Baby

Million Dollar Baby (2004)

Nejlepší film, co jsem kdy viděl. Skvělý dojemný snímek, který mě 100% dostal. Musím vzdát hold Clintu Eastwoodovi a poděkovat mu za nejsilnější filmový zážitek.

Černý jestřáb sestřelen

Černý jestřáb sestřelen (2001)

Abych řekl pravdu, tak nejsem zrovna dvakrát fanda válečnejch filmů, ale trohle mě dostalo s přehledem se vešlo do TOP3 mýejh filmů. Chytře rozdělenej film na klidovou, přípravovou a konečně válečnou část. A právě od tý poslední se prostě nedá odrthnout zrak. Prostředí je hodně válečně autentický, herci dobře vybraní, má to i kvalitní hudební podtext (H. Zimmer) a zvukově to taky nemá chybu. Dávam 1000%. :)))

60 sekund

60 sekund (2000)

Mno jo, musím dát 5* a prohlásit, že tohle je jeden z mejch nejoblíbenenějších filmů. Film, který jede od začátku do konce, s výborným obsazením, hustou atmoférou, docela slabším záporákem (asi jediná slabina filmu) a především ďábelským soundtrackem, kterým se nemůže pochlubit snad žádnej film a mj. přenádhernou károu Eleanor (mňam, mňam, mlask !). A závěrečná honička v právě Eleanoře je to pro mě prostě pastva pro oči. Prostě je to film, kterej jsem viděl už asopň 20x a můžu se na něj dívat furt dokola a nikdy mě nepřestane bavit. I když koukám, že jsem jeden z mála, komu se to fakt líbilo. Mno, co se dá dělat.....

Warrior

Warrior (2011)

WOW!!!!! Tak tohle je velká paráda. Kromě minimálně stejně silnýho příběhu, jako ve Wrestlerovi a kromě skvěle propracovanejch fajtů, dokonalý hudby, kamery atp. je to film snad s nejlepšíma hereckejma výkonama, co jsem kdy viděl. Hardy, Edgerton, Nolte, ale i Morrisonová nebo Grillo předváděj tak přesvědčivý výkony, že jsem to snad ještě neviděl. Ani to netrvalo dlouho a do filmu jsem se zabořil a nemohl spustit zrak, hlavně kvůli hercům a prošpikovanýmu scénáři, kterej tvořil dramatický scény kdy jsem se s hercema naprosto sžíval, ale zároveň neotevíral takovej prostor a nešťoural se tolik v historii postav, že jsou příběhy rodinný trojice spíš než cokoliv tak nějak povrchově načrtnutý a dávaj větší prostor fantazii, což taky oceňuju. Všechny fighty jsem si užíval, ať už byly kratší nebo delší, vypjatý nebo jen na tréninku. Asi se nebudu dál rozepisovat a rovnou film přidám do TOP 10. Exkluzivní podívaná!

Dvanáct rozhněvaných mužů

Dvanáct rozhněvaných mužů (1957)

Nikdy bych neřekl, že dám černobílýmu filmu z roku 1957, kterej navíc stál dohromady asi tak 20 dollarů, 5* a tak moc si ho užiju. Už před tím jsem viděl remake, kterej byl stejně nadupanej a nelišily se u něj moc ani dialogy, atmosféra ani herecká kvalita. Ale narozdíl od něj dám původní verzi přeci jen ještě o hvězdičku víc. Zaslouží si to. update 11.3. 2013 Jsem nucenej dát do favourites. Je mi fakt smutno z toho, že tenhle film skoro nikdo z mejch kámošů nezná a když řeknu, že je ještě k tomu z roku 1957, tak se mi ještě vysmějou. Proto pokaždý, když mě někdo požádná, abych mu doporučil nějakej film, vždycky řeknu tenhle a jsem klidně ochotnej se vsadil o nějaký to pivo, že se bude líbit. :)

LEGO® příběh

LEGO® příběh (2014)

Miláčku! Kde mám ká-ťa-táááá?? Ačkoli v původní verzi dabují taková "hlasová" esa jako Chris Pratt, chraplák Liam Neeson nebo sám Morgan Freeman, dovolím si doporučil českej dabing, kterej je ještě o stupeň výš a dokonce i výplachová píseň, co ve filmu hraje, je v češtině ještě lepší. Samotnej film je chytrej, využil dokonce nad rámec svůj potenciál a některý vizuály byly až špičkový. Smál jsem se celou dobu. Při první projekci mi trošku haprovala ta hraná část, napodruhý už mi tam seděla.

96 hodin

96 hodin (2008)

Jeden z nejlepších thrillerů poslední doby. Liam je maximální mazák a po tomhle mu začínám oficiálně fandit. :) Good luck