Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krátkometrážní
  • Horor

Recenze (2 037)

plakát

Láska je láska (2012) 

Překvapivě snesitelné komediální drama, které by bez Ford Charouz asi nemohlo být natočeno. Neuvěřitelné kolik trapných reklam se objevuje v českém filmu.

plakát

Kronika (2012) 

Tohle, že stálo směšných cca 13 miliónů dolarů? Všechny velké studia se můžou od Joshe Tranka učit, jak hospodařit s malým množstvím peněz. První hodinku sledujete jak se tři kluci snaží přijít na to, jak zkrotit a využit své nové schopnosti. Hlavně pasáže, kde se kluci snaží přijít na všechno co umí jsou skvělé. Ještě větší pecka je, když se mladicí učí létat. Naposledy tak dobře lítání bylo natočeno v prvním díle Iron Mana, ale Kronika vše překonala. Dokonalost. A závěr byl jeden z nejlepších co jsem ve filmů, kdy viděl. Demolice města byla úchvatná, stejně tak jako používaní schopností těch dvou týpku. Naprosta spokojenost a zatím největší překvapení roku 2012. Josh Trank bude asi hodně žádaným režisérem a snad se pustí do dvojky.

plakát

Obyčejní lidé (1980) 

Slušný a hlavně inteligentní film od Roberta Redforda. Název Obyčejní lidé je velice výstižný a jedná se opravdu o obyčejný příběh lidí z ulice vyprávěný s maximální citlivostí pro detail. Děj byl sice celkem předvídatelný, ale to bylo dáno právě silnou věrohodností.

plakát

Malý obchod hrůz (1960) 

Zajímavý námět a zpracování, ale remake od Franka Oze je prostě lepší. A vidět Jacka Nicholsona v jeho začátcích je vždycky zajímavý zážitek.

plakát

Zánik domu Usherů (1960) 

Film je dobře vyprávěný. I kdyby vás nebavil, tak se budete chtít podívat do konce jen proto, aby jste věděli kdo přežije a jak to celé dopadne. Ponurá atmosféra domu je fantastická. Na Jámu a Kyvadlo to nemá, ale pro fanoušky hororovéhe žánru povinnost.

plakát

Jáma a kyvadlo (1961) 

Klasický Corman po všech stránkách. Většina jeho filmů mi přijde naprosto stejných. Stejné obsazení, kulisy, podobné náměty, ale díky slušné atmosféře jsou všechny jeho filmy i po 50 letech koukatelné a právem se dají označit kultem.

plakát

Havran (1963) 

Z Havrana si maximálně budu pamatovat vtipné kulisy a závěrečný béčkovy souboj kouzelníku.

plakát

The Shrine (2010) 

Film působí amatérský a lacině, ale díky slušnému a zajímavému příběhu, sympatickým postavám a skvělé atmosféře mu to v pohodě odpustíte.

plakát

Choose (2010) 

Slasher to má těžké. Co chcete v téhle době, kdy už byly natočeny stovky slasherů vymýšlet. Námět není špatný, ale zpracování je tragické a obsazení na tom není o moc lépe. Začátek nebyl vůbec špatný, ale pak snímek upadal to průměru. Škoda.