Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Skupinka novinářů vyšetřuje zmizení amerického občana kdesi na území Evropy. Podaří se jim zjistit pouze jedinou stopu, která je zavede do zapadlé, polské vesničky Alvaina. Novináři se tedy slepě vydávají zjistit příčinu jeho zmizení, aniž by tušili co zlověstného vesnička skrývá. (PetriK12)

Recenze (148)

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Je to o partii ,ktorá sa vybrala hľadať strateného chalana a cesta ich zaviedla do Poľského zapadákova(dediny),tam narazia na miestnych ako inak vľúdnych ľudí,ktorí ich vyženú.Ako inak sú tupí a dobru radu nepočúvnu,ale zistia že mali.Film ubiehal pomaly a najmenej pol hodinu sa tam nič výnimočné nestalo a tak som si pomyslel že zas jeden nudný film.Ale potom to začalo mat atmosféru a po dejovej stránke to bolo originálne.A na konci to bolo naozaj hororovo výživne a dotiahnuté do dokonalosti.Takýchto filmov by som zvládol viacero a to mi neprekážali ani strašné herecké stvárnenia niektorých postav. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Co je novinářka ochotna udělat pro dobrý příběh? Všechno... Začátek připomenul Bavovu Masku démona, ale pak už se započal úplně jiný příběh, i když se postupně ukáže, že určitá inspirace přeci jen byla. Počáteční pátrání po zmizelém Američanovi je mnohokrát viděné do té doby, než se hlavní postavy objeví před tajemnou mlhou. Divák zatím neví, zda vesničané jsou sekta pohanských uctívačů pradávných božstev, nebo naopak věřící křesťané bojující s ďáblem. Američané brzy zjistí, že udělali osudovou chybu, kterou nelze napravit. Ve snímku jsou výborné masky, atmosféra ke konci houstne, napětí se stupňuje a v určitých momentech je film přímo strašidelný. Odkaz na Vymítače ďábla bych bral spíše jako poklonu klasice. ()

Reklama

teutates 

všechny recenze uživatele

Vážení, tak takhle se prezentuje krajina...kdyby tohle viděl Jan Pavel II, tak se otočí v hrobě. V USA, velké zemi, už došli sedlákova, a proto se skupinka Američanů vybírá do "srdce" EU, Polska, kde lidi chodí v krojích a modlí se k bohu od rána do pozdní noci. Všechno má svůj důvod, Amíci něco hledají a v rámci kariérního postupu není co řešit. No a Poláci, ti mají svého boha, takže těžko je s nimi něco luštit. Existuje tady jazyková bariéra, protože sousedi se prezentují agresivním dojmem, mentální zaostalostí a dobovými kroji, takže se nedivím moderním Amíkům na Passatu, že mají strach. No co člověk nevěděl je, že není dobré vcházet do kouře od dýmky samotného ďábla, protože bytost se pak stane závislá (bu bu). Strašně laciná škarpa, která ztrácí hlavu i patu během 93 min, no za ten konec?! 4/10 ()

Šakalík 

všechny recenze uživatele

No, řekněme si na rovinu, že žádný zázrak to skutečně není. První hodina, kdy se tři Amíci rozhodnou čmuchat v zapadlé polské vesnici (přičemž ani jeden z tamních domorodců Polsko neviděl ani na mapě), je velmi nezáživná a obsahuje jedinou zajímavou pasáž, kdy obě dívčiny bloudíce v mlze pohlédnou do tváře ďábla. Když už se zdá zápletka s fanatickými křesťany dostatečně vyhrocená, překvapí filmaři opravdu nečekaným dějovým veletočem a v posledních dvaceti minutách nabere film na tempu i zajímavosti, pač posednutí ďáblem a následný exorcismus patří k tomu nejlepšímu, co může divák ve světě hororů spatřit. V tomto případě je sice vymítání velmi odfláknuté, nicméně samotná grandiózní image ďáblem obdarované dívčiny si s ničím nezadá a následný masakr křesťanského obyvatelstva potěší srdce nejednoho antikrista. Celkově se sice jedná jen o velmi průměrný film, ale některé pasáže opravdu stojí za to. ()

juta 

všechny recenze uživatele

Páni, tak po začátku, který by mohl zvěstovat, že půjde o průměrný horor a fanatickými věřícími se to rozhoupalo do takového stádia, které bylo opravdu vynikající a závěr opravdu stál za to. Udělal bych nějaký remake a narval bych do toho víc peněz a pak by to byla ta pravá podívaná. Lepší čtyři hvězdičky. Dojem kazila především verze, na kterou jsem se díval, protože byl zpožděný zvuk o několik sekund, jinak bych se možná ulekal k smrti. :D ()

Galerie (13)

Reklama

Reklama