Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Skupinka novinářů vyšetřuje zmizení amerického občana kdesi na území Evropy. Podaří se jim zjistit pouze jedinou stopu, která je zavede do zapadlé, polské vesničky Alvaina. Novináři se tedy slepě vydávají zjistit příčinu jeho zmizení, aniž by tušili co zlověstného vesnička skrývá. (PetriK12)

Recenze (148)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Co je novinářka ochotna udělat pro dobrý příběh? Všechno... Začátek připomenul Bavovu Masku démona, ale pak už se započal úplně jiný příběh, i když se postupně ukáže, že určitá inspirace přeci jen byla. Počáteční pátrání po zmizelém Američanovi je mnohokrát viděné do té doby, než se hlavní postavy objeví před tajemnou mlhou. Divák zatím neví, zda vesničané jsou sekta pohanských uctívačů pradávných božstev, nebo naopak věřící křesťané bojující s ďáblem. Američané brzy zjistí, že udělali osudovou chybu, kterou nelze napravit. Ve snímku jsou výborné masky, atmosféra ke konci houstne, napětí se stupňuje a v určitých momentech je film přímo strašidelný. Odkaz na Vymítače ďábla bych bral spíše jako poklonu klasice. ()

jefff 

všechny recenze uživatele

Atmosféra se režisérovi dařila chvílemi pěkně vybudovat, bohužel tomu malinko chybělo. Napínavé, strašidelné, zajímavé, do jisté míry originální, tajemné i brutální. Všechno bohužel pouze ze 70%. Mě, na rozdíl od jiných uživatelů, herci, potažmo herečky nevadili. Ještě jednou musím pochválit nápad, neboť tajemná výprava do Polské vesničky obestírající záhadu (která je oprvadu zajímavá) mi přišla super. Faktem je, že asi chyběly peníze i zkušenosti na pořádný majstrštyk. I tak příjemné pokoukání. ()

Reklama

666teen 

všechny recenze uživatele

Nevím, jestli to chudák zesnulý Wojtyla věděl, nebo to tajil, ale vrchní Čert žije v Polsku! Já to tušil, rovnováha musí bejt. Představa pánů tvůrců o polské vesnici odpovídá zhruba tomu, že Polsko je předpeklí Mongolska tak kolem roku 1800. Tenhle film budou někteří polští pobratimové milovat stejně, jako někteří čehůni Hostel. ()

Yoshimitsu 

všechny recenze uživatele

Moc mi nepřišlo, že by někoho hledali jednou se na něj zeptali pak ho údajně našli, ale socha démona v mlze byla tím nejsilnějším poutech si z toho udělat prodloužený víkend bez stravy. Vesnický manuál, jak městským pipinám nandat masku byl efektivní, tak by za to i stálo jsi udělat výlet do Polska. Dávám 70% ()

hladass 

všechny recenze uživatele

Zajímavý kousek, který staví zejména na skvělé, pomalu budované atmosféře... Neznámé zlo ukrývající se v polských lesích, skupina podivných vesničanů, důrazné varovaní, nic z toho neodradilo skupinku mladých amerických novinářů od pátrání po zmizelém americkém občanovi... A tak se nemohou divit, že je po setkání s podivnou, krvácející sochou ďábla ukrytou v mlze, fanatičtí sektáři nepřivítají s otevřenou náručí, ale s noži, velkým kladivem a železnou maskou s obrovskými hřeby... A že takové setkání může opravdu bolet... The Shrine je v mých očích docela příjemné překvapení, atmosféra je, jak už jsem psal, výborná, krve se divák ke konci dočká také v poměrně velké míře, herci jsou v pohodě, děj chvílemi nepředvídatelný, takže za mě palec nahoru a více takových filmů... ()

Galerie (13)

Reklama

Reklama