Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Dobrodružný
  • Animovaný
  • Krimi

Recenze (202)

plakát

Tár (2022) 

Velmi zajímavý film. Herecký výkon Cate Blanchett, plus ne úplně obvyklé prostředí z Tár dělá výjimečnou filmovou událost. Nicméně k dokonalosti chybí pozvolnější gradace příběhu. Ta násilná scéna na jeviště mě přišla moc. Velice oceňuji narážky na reálné postavy hudebního světa

plakát

Bílý lotos (2021) (seriál) 

Těžce zařaditelný seriál, nejvíc by se dal tento druh humoru přirovnat k Taking off, nebo ke stylu Wese Andersona. Seriál není prvoplánově komedia, ale spíš sbírka absurdních (i když realistických) lidskýh příběhů, které začnou být neodolatelně vtipné, až se absurdita dostatečně naakumuluje - zhrubu od třetího dílu. Herecké výkony i umělecká stránka (kamera, výprava, hudba, titulky) jsou výjimečně dobré. V dnešní době zvláště oceňuji i politické narážky na rasu a třídu, které nenadržují ani jednomu výkladu.

plakát

Docent - Lesní vražda (2023) (epizoda) 

Tak fakt nevím, jestli se pan Strach zbláznil, sjel, nebo vsadil. Možná, že jde o rafinovaný pokus, jak moc ovlivňuje hodnocení diváků proslulost autora, bez ohledu na objektivní kvalitu díla. To je moje jediné vystělení. Kvalita hereckých výkonů, kamery, hudby je tak slabá, až je k smíchu. Takže, pane režisére, takhle prosím ne, byl jste jedna z mála nadějí české kinematografie a teď tohle!

plakát

Harry a Meghan (2022) (seriál) odpad!

Scénář nudný, a repetitivní, zápletky nerealistické, herecké výkony - hlavně u brečení - hodně amatérské. Být Netflixem, s těmito herci už smlouvu neprodloužím :-D

plakát

Víly z Inisherinu (2022) 

Normálěn bych dala 3 hězdičky, ale jedna padla jako penalizace za to, jak dobrý film by to mohl být: scénář je fajn, ale režie to kazí: vedení herců je nedotažené, někteří jsou skvělí například Colom, polda, farář, ale hlavní hrdina se nemůže rozhodnout, zda bude slabomyslný, nebo prostě hajzlík. Babizna/banshee/čarodějnice mě vyloženě leze na nervy, film dost neuměle posílá jakoby do mystických rovin, což škodí scénáři, který je v podstatě realistický. Výprava je krásná, ale obraz je až moc digitálně čistý a některé záběry až klišoidně romantizující. Postava znásilňovaného prosťáčka toužícího po lásce by taky mohla buď chybět, nebo být lepší, takhle je to jen přetahování, kdo z těch dvou je větší mentál, přitom ani jedne z nich jakože není... nevím... Jsem ráda, že film není moc úchylný, aspoň tam se M. Donagh držel. Konec je, no... kdyby Farrellova postava byla lépe uchopená a nebyla tam ta babizna, šlo by to. Každopádně velká škoda, Farrell co se tváří jako Zoolander v Jeníčkově doupěti je velké šlápnutí vedle - nemyslím si, že je to hercova chyba, chtělo by to lepšího režiséra. Pod rukou někoho nadanějšího by i ty dialogy, které mohou vypadat jako nudné, působily jako opravdové absurdní drama, takhle vycházejí spíš prázdně, až trapně.

plakát

Orange Is the New Black (2013) (seriál) 

Jeden z nejlepších seriálů, co jsem kdy viděla. Herecké výkony, výprava a příběh, který je téměř prostý (americké) naivity. No a má také nesporně výchovný rozměr.

plakát

Belfast (2021) 

Milý, umělecký, mírotvorný film. Má i kapánek něco navíc, osvěžující pohled dítěte. Oceňuji, že téma nebylo pojato násilně a hystericky, k čemuž by mohlo svádět. Oscara bych mu z letošního chabého výběru přála úplně nejvíc :-D

plakát

Karel (2020) 

Vlastně bych tenhle dokument doporučila všem: reklama na to, jaké ženy se nemjí brát starší, bohatší muži - aby se nestali na sklonku života jejich zajatci a nepřihlíželi, jak stejné potvůrky vyrůstají z společných ratolestí. Také je to zajímavý příklad toho, jak je nebezpečné zastvětit svůj život jen a pouze slávě - nutí vás to plazit se po pódiu s kapačkou v ruce. No a další velký úspěch totohoto díla je příkladná práce pro cílovou skupinu: tou jsou převážně dámy v pokročilém věku, které bývají posedlé hovory o zdraví. Je to valstně reklama na paliativní péči a kudlankovité vdovy. No a ještě jedno poučení z dokumentu plyne: největší tragédié je být úspěšný v okresním rozsahu. Ty poznámky o Jacksonovy a rockerech (jo, včelka mája, to je příklad rockové balady), nemůžu se rozhodnout, zda je to trapné, či smutné.

plakát

Desatero hříchů - Série 2 (2020) (série) 

To je tak milé překvapení po první nepříliš vydařené sérii takový poklad! No a ústřední písnička je vemi jímavá, i v originálu - a to je co říci :-D

plakát

Desatero hříchů (2019) (seriál) 

První série je zajímavá spíš jen prostředím, jako "detektivka" opravdu nic moc. Nicméně druhá série je skvělá: napínavá, krásná na pohled a s hlubokým poselstvím.