Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Sci-Fi
  • Fantasy

Oblíbené filmy (10)

Pán prstenů: Společenstvo Prstenu

Pán prstenů: Společenstvo Prstenu (2001)

Je libo dokonalost? Spolecenstvo prestenu pro me predstavuje vrchol filmoveho umeni. Jestli se me nekdo nekdy zepta, ktery film je dokonaly, bez vahani bych mu rekl ze je to Pan prstenu: spolecenstvo prstenu. Jeste zadny film na me tolik nezapusobil a vyvolal tolik krasnych pocitu. V okamziku, kdy jsem dokoukal toto dilo, jsem byl opravdu rad, ze existuji filmy. Co rezie,herci,hudba atd.? Jak jsem jiz napsal...vsechno je dokonaly...

Forrest Gump

Forrest Gump (1994)

Nevim co bych mel napsat k tomuhle filmu, ktery asi kazdy uz videl. Na Toma Hankse si nyni vzpomenu jen jako na Foresta:). Muzika byla taktez vynikajici a ostatni herci totez. Nevim co bych vytknul, 100% patri do TOP10 u me.

Moulin Rouge

Moulin Rouge (2001)

Muzikaly jsem nemel moc rad, ale tento film to naprosto zmenil. Vyborni herci a rezie, ale nejvice me dostala muzika, ktera je strhujici a soundtrack k tomuhle filmu jsem poslouchal neustale dokola. Nektere zname pisnicky , ktere byly trosku pozmenene, se mi libily vice nez original. Pestrobarevnost tohodle filmu se mi preneslo do srdce a nikdy na nej nezapomenu. Nezapomenu na to, jak Ewan zpival Nicole pisnicku Your Song ci smutne finale, kde jsem mel husi kuzi.Takhle si predstavuju muzikal:)

Keulraesik

Keulraesik (2003)

Muj prvni korejsky film, ktery jsem videl. Perfektni Son Ye Jin, ktera patri mezi me nejoblibenejsi herecky. Film me naprosto odrovnal, co se tyce emoci. Tak krasny pribeh o lasce jsem uz dlouho nevidel a hudba k tomu jen napomaha. The Classic jsem videl uz nekolikrat, ale pokazde me dostane. Vrele doporucuju!

Ztraceno v překladu

Ztraceno v překladu (2003)

Sofia Coppola vytvorila genialni dilo. Film jsem uvidel teprve na dvd a po zhlednuti ve me zustaly krasne okamziky. Bill Murray a Scarlett Johansson tvori perfektni par. Oba dva osamoceni v cizine. I kdyz vite, ze jim to nemuze vyjit, stale jim to přejete. Dukaz toho, ze na veku nezalezi a kdyz si lidi rozumi, tak neni co resit. Film take ukazuje krasu Tokia a po filmu budete mit chut tam jet. To vse podtrhava nadherny konec kde mi bylo smutne ale taky me neco potesilo. Film ve me vyvolal krasne pocity a ja mu timto dekuju.

Kmotr

Kmotr (1972)

Genialni dilo, ktere se zabyva tematikou mafie v 30.letech v Americe. Jsem opravdu rad, ze toto dilo se dostalo do rukou Coppoly, jelikoz zfilmovat uz tak dobrou knihu nebylo urcite zadnym lehkym ukolem. Herecke obsazeni je bez chyby, hudba je bez chyby....skoro vse je bez chyby. Nekdy tam jsou az moc dlouhe, a pro me zbytecne, pasaze.To ale moc nevadi. Sve kouzlo to ma.

Yeopgijeogin geunyeo

Yeopgijeogin geunyeo (2001)

Podle me by americane nemohli natocit takovyto film. Jelikoz jsem fanousek korejskych filmu, tak jsem toho videl od nich celkem dost. Od tohoto filmu jsem moc neocekaval. Jenomze po epilogu jsem zacitil ten okamzik tichosti a neschopnost mluvit. Naprosto me odrovnal, mel jsem husi kuzi. Tak perfektni konec jsem jeste nezazil. Ano, zacatek a prostredek filmu byly taky vinikajici, ale pockejte az uvidite ten zaver:) doporucuju to shlednout s pritelkyni, urcite se Vam to bude libit jeste vic:)TOP10 u me.

Pán prstenů: Návrat krále

Pán prstenů: Návrat krále (2003)

Zaverecny dil velkolepe trilogie je opravdu velkolepy. Konec navstevy Stredozeme nemohl dopadnout lepe. Peter Jackson dokazal neco mimoradneho. Nemohl jsem uverit, ze to co vidim na platne vymyslel clovek...neco tak dokonaleho, a nejen videl ale i slysel...Howard Shore je hlasem stredozeme.Konecne jsme u konce cesty, ktera trvala tri roky. Jeste ted je mi smutno, ze se nemuzu tesit na dalsi dil o Vanocich, ale poustim si kazdy rok tri dily v rozsireny verzi, ktera je ve vsech smerech dokonala.