Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Horor
  • Drama
  • Animovaný

Recenze (133)

plakát

The Boy (2016) 

Asi jsem viděl příliš moc hororů na to, aby mě tahle hovadina nějakým způsobem vyděsila a nedej bože překvapila...

plakát

Vykoupení z věznice Shawshank (1994) 

Zihuatanejo je synonymem naděje. Vše důležité už bylo řečeno, i když se to slovy nedá popsat - musí se to prožít...

plakát

Zabít tiše (2012) 

Jako kdyby bratři Coenové natočili Podfu(c)k a občas jim přiskočil na pomoc Tarantino. Bohužel zrovna, když měli slabší chvilku. Každopádně doporučuji všem, kteří nemají v oblibě Raye Liottu.

plakát

Dredd (2012) 

Mým nesplnitelným snem je vzít si drogu "Slow-Mo" a v klidu zestárnout u nějaké Snyderovky.

plakát

Paralelní světy (2012) 

Když už film začíná třemi pravidly, které mají dále určovat funkčnost paralelních světů, tak by to tak mělo fungovat i v průběhu filmu. Nefunguje a když v jedné části filmu začne kov z druhého světa hrdinovy propalovat kůži kvůli delšímu pobytu v opačném světě během krátké doby a na další cestě stihne hrdina přejet půlku města a ještě se dobře napít v kavárně, než se mu začnou zapalovat lýtka, tak vám to naruší zážitek z celého toho úžasného vizuálu. Mrzí mě to, ten film měl obrovský potenciál k tomu stát se neotřelým romantickým filmem. Takto je z něj jen krásně vypadající slátanina.

plakát

Na doraz (2010) 

Původně jsem byl přesvědčený o tom, že jde o tříhvězdičkovou jednohubku, ale když jsem se na druhý den díval znovu s přítelkyní, tak jsem se i na podruhé skvěle bavil.

plakát

127 hodin (2010) 

Z mojí přítelkyně film vyždímal snad všechny slzy a já jsem měl chuť být podobným dobrodruhem, jakým byl Francův skvěle zahraný Aron Ralston. Musím si tento audiovizální zážitek užít v kině a pozorovat, jak se někteří diváci při onom vyvrcholení situace zakusují do sedaček a otáčí hlavy směrem od plátna. Oprávněně, protože to vůbec nebyl příjemný pohled. Pro mě nejlepší Boyle.

plakát

Plivu na váš hrob (2010) 

Neviděl jsem původní snímek a ani to rozhodně nemám v plánu. Remake je téměř dvouhodinový(!) horor ze škatulky "rape and revenge" (na těch názvech hororových subžánrů je něco strašně špatně). Viděl jsem ve filmech hodně násilí páchaného na ženách, ale to, co provedla banda hovad hlavní hrdince, jsem neměl šanci sledovat bez přeskakování. Nechutná směsice samoúčelného násilí a odporného ponížení. Největší problém filmu je však v tom, že to, na co jsem se těšil nejvíc (vlastně to byl jediný důvod, proč jsem po něčem takovém sáhl) tedy pomsta, trvala všehovšudy dvacet pět minut. Stála sice za to, co se nápadů a hlášek hlavní hrdinky týče, ale rozhodně nestála za tu hodinu a půl sledování předchozího dění. Měl jsem se radši podívat na vybrané scény na youtube. Lepší než Poslední dům nalevo, ale slabší než Hory maji oči.