Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Dokumentární
  • Animovaný
  • Akční

Recenze (144)

plakát

Občanský průkaz (2010) 

Z tohohle filmu filmu je mi blbě. Je mi blbě ze všech těch komoušů, soudružek učitelek/soudruhů učitelů, policajtů a práskačů. Jsem rád, že jsem v té době nežil. Retrospektivní scény byly super nápad, herci výborní.

plakát

Ed Wood (1994) 

Skvělý film před kterým doporučuju shlédnout některý Woodův film nebo o nich alespoň něco málo vědět. Výborný Johnny Depp, skvělá atmosféra a hlavně nezapomenutelný styl režie Ed. Wooda, zvlášť když se člověk zamyslí nad tím, že to možná skutečně tak bylo.

plakát

Černá zmije - Černá zmije II (1986) (série) 

Kultovnější hlášky, víc vtipů a šestnácté století. To jsou tři největší novinky které z už tak dobrého seriálu vytvořili jeden z nejlepších britských seriálů. Zábavné postavy a jako vždy skvělý Atkinson, tohle prostě musíte vidět.

plakát

Český sen (2004) 

Zábavný "dokument" s nudnějším rozjezdem (něco ale stálo za to, viz: "My lidem nelžeme" a podobný kecy těch lidí z reklamy) ale skvělou druhou polovinou. Názory lidí měli podle mě málo prostoru, spousta lidí to naštěstí vzala s humorem a ten zbytek ze sebe akorát udělali blbcce. Těším se na další projekty.

plakát

Stezky slávy (1957) 

Kubrick prostě umí. 50 let starý film který sice neohromí žádnými efektivními válečními scénami nebo triky jako dnešní filmy, ale zaujme výborným scénářem, námětem, hereckými výkony a skvěle napsanými dialogy. Za celých 90minut film jsem se nenudil, scény jsou zkrátka plné napětí a do poslední chvíle jsem netušil jak to nakonec dopadne. To co bych filmu vyčetl je úplná závěr který se mi zrovna nezamlouval, přesto ale film rozhodně doporučuji a řekl bych že se jedná o jeden z nejpovedenějších filmů tohoto slavného režiséra.

plakát

Dívka na koštěti (1971) 

Když jsem byl mladší tak ty triky mě naprosto uchvátili :). Kam se hrabe jurský park. Výborní herci, celkem propracovaný svět a navíc je to i po více než 35 letech vtipné.

plakát

Badland (2007) 

Působivý a u nás prakticky neznámý snímek. Začátek je pozvolný, pak příjde zlomová scéna a film se pořádně rozjede. Z příběhu nebudu prozrazovat raději vůbec nic, rozhodně to ale stojí za to. Herecký výkony jsou výborné, vše je doprovázeno povedenou hudbou. Zakončení mi zůstane v paměti ještě dlouho.

plakát

Dům z písku a mlhy (2003) 

House of Sand and Fog proti sobě staví dva odlišné lidi - Kathy Nicol, která díky omylu příjde o dům a ten připadne imigrantovi Behranimu. Žádná z hlavních postav není záporák a tak budete dům přát jak Kathy tak i Behraniho rodině. To co stojí za zmínku jsou výborní herci, jak Jennifer Connelly tak i Ben Kingsley. Závěr je velmi silný a zdrcující, pravděpodobně nejsilnější scéna filmu. A nízký počet hodnocení mě mrzí, tenhle film rozhodně stojí za podívání. 90%