Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Sci-Fi
  • Animovaný
  • Drama
  • Komedie
  • Akční

Recenze (186)

plakát

To se vysvětlí, soudruzi! - Hoří, má babičko (2024) (epizoda) 

Tohle už je fakt dobrý. Jako kdyby se tvůrci ponaučili z chyb předchozích a tentokrát nám dodali opravdu povedený příběh s nespočtem skvělých hlášek a bez trapných či podivných situací.

plakát

Bullet Train (2022) 

Už jenom to že se v moderním luxusním a puntičkářském vlaku sejdou nájemní vrazi a začnou si střílet a rozbíjet kebule je dostatek na vysoké hodnocení. Avšak dva bráchové z Británie a jejich perfektní hlášky, navíc k tomu Brad Pitt a vícero "příběhů" z toho dělají film na který bych šel několikrát.

plakát

Devadesátky - Sudy (2022) (epizoda) 

Perfektně napsané a celou dobu napínavé. Prostě super!

plakát

Devadesátky - Kleopatra (2022) (epizoda) 

Všechno super, hlavně herecky, každý hraje fakt geniálně, ale kamera zase trochu hapruje, avšak zlepšilo se to.

plakát

Kaštánek (2021) (seriál) 

Brutální kriminální drama, které vás nasaje svojí neuvěřitelnou atmosférou a prakticky neustále nechá napjaté. Ovšem, je tu pár věcí co tento geniální seriál zrazuje. Hlavně je to typické cliché, kdy se všichni ostatní kromě hlavní dvojice detektivů chovají jako naprostí idioti. Na jednu stranu to přidává ještě více napětí, ale ubírá to na dojmu realismu. Většina scén je skoro podána až "hororově", což je skvělé. Ale přes praktickou nemožnost zjistit totožnost vraha v prvních dílech, se ji v pátém díle dozvíme velmi nešikovně. Záporák je sice hodně nepředvídaný i s dobrým důvodem, ale na to jaké činy prováděl se běžně nechoval dostatečně šíleně. Hudební zpracování je excelentní a ještě více ponoří do děje. Celkově hodně kvalitní kousek.

plakát

Piklírna (2021) (seriál) 

Tak tohle je geniální.

plakát

Není čas zemřít (2021) 

Musím říct že to byl obrovský zážitek, zažít Bonda opět po 6 letech v kině. Strašně se mi líbí kontinuita příběhu, i když ho dělí šest let (!). Bond se svou nádhernou milenkou prožívají nejhezčí období svých životů, avšak přesto Bond na svou minulost nezapomíná. Pak ale přijde zvrat a my se již klasicky posouváme v čase, kde se Bond kamsi k moři uklidil před vším shonem. Na filmu mě nejvíce uchvátily záběry kamer, hudba, scénář většiny lidí a hlavně rozvíjení prakticky neznámého příběhu Bondovy milenky. Avšak jedna věc mě štvala, a to že hlavní padouch, avšak spáchá něco o čem by se kterémukoliv předchozímu padouchovi ani nesnilo, není skoro vůbec představen. Není zde rozvinu jeho minulost ani důvod proč všechno dělá. Nikdy se zde nevysvětlí jak se ke všemu dostal a ani jeho činy nedávají smysl. Navíc při finálním souboji jde prakticky bez vysvětlení do prd*le. Konec filmu je hodně neočekávaný a s nově nabitými poznatky i velmi smutný. Uvidíme co nabídnou filmaři příště. Myslím si že tento poslední film je hezkým dokončením jedné éry Bonda.

plakát

Ochránce - Veřejný nepřítel (2021) (epizoda) 

Kvalita dosáhla jistého peaku co kvalitní seriály od ČT nabízí. Nic mi v tomto díle nechybělo, došlo i na prohloubení příběhu ombudsmana.

plakát

Vrchní, prchni! (1980) 

Skvělá komedie s velmi dobrým obsazením. Navíc v celém filmu zazněje "soudruhu" pouze 1x, takže hodnotím velmi kladně.

plakát

Princezna zakletá v čase (2020) 

Hezké herecké obsazení a na poměry české pohádky naprosto skvělé. Vykrádání time loop je uděláno opravdu hezky