Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Recenze (1 233)

plakát

Predátor: Evoluce (2018) 

Nevěřím tomu, že někdo byl schopen napsat takovou sračku. Dále odmítám uvěřit tomu, že někdo takovou sračku přečetl a rozhodl se, že to bude dobrý film, který stojí za to natočit. A už úplně se mi příčí myšlenka, že za tím vším stojí Shane Black, tedy někdo, kdo má zkušenost s prvním Predátorem! Jednomu ale věřím bezmezně...tato parodie s nejultimátnějším lovcem vesmíru nikdy neměla spatřit světlo světa!

plakát

Sedm statečných (2016) 

Jednoznačně se stavím za zbytečnost tohoto remake, jelikož westernové klasiky, což Sedm statečných bezpochyby je, jsou nadčasové a nevidím nic, čím by je mohlo moderní doslovné uchopení obohatit (drasňáci s revolvery budou vždy stejní). Mít film jiný název, neřekl by nikdo ani popel, ale takhle se nevyhne srovnávání, z něhož nemůže vyjít dobře (na druhou stranu je pravdou, že nemít tento název, tak by na něj do kina nepřišla ani ta hrstka diváků, která nakonec přišla). Nových Sedmi statečných je mi líto, protože to není špatný film a mezi westerny se rozhodně neztratí. Srovnání se svým předchůdcem ho však ztlucenej do země. Hlavní představitelé se také snaží, seč jim síly stačí a jsou to bez debat sympaťáci

plakát

Za každou cenu (2016) 

Výborná moderní westernovka, která vyniká především hutnou atmosférou a skvělými hereckými výkony. Nejedná se o žádnou akční jízdu, ale pozvolna rozvíjenou syrovou podívanou, která od začátku do konce funguje parádně.

plakát

Želvy Ninja 2 (2016) 

Je mi líto, ale nostalgie fungující u prvního dílu je pryč, a proto posílám unyle tuctovou renesanční čtyřku s přispěním trapného prasete bradavičnatého a nosorožce bez milosti do podprůměru. P. S. Akce místy fajn, avšak značný scénaristický odklon od původního serioše už byl hodně k neprospěchu věci.

plakát

Planeta nezadaných (2016) 

Standardní romantika na polský způsob, kde dojde i na rytíře a bílého koně. Poláci zdatně kopírují holywoodské šablony a klišé, přičemž bohužel nic moc osobitého nepřidávají. Bylo hodně zvláštní, jak lacino se zásadová hlavní hrdinka nechala uplatit k tak morálně nízké píčovině.

plakát

X-Men: Apokalypsa (2016) 

Neřadím se k těm, kteří poslední X-Meny odstřelili jako propad do komiksové žumpy. Je ale třeba souhlasit s tím, že Snyder se tematicky vyčerpal a v Apocalypse sledujeme již po několikáté tu stejnou dějovou kostru - mlaďáci se musí pochlapit, zkrotit (a nebo naopak) svoje síly a začít kopat za Xavierův tým. Magneto se mezitím už poněkolikáté nemůže rozhodnout, na jaké straně vlastně stojí, při svém rozhododvání zmasakruje vážně hodně lidí, nikomu to však evidentně nevadí a Charles mu furt na konci říká "Můj příteli". Navíc to tentokrát jsou nestoudně digiorgie se značně nevyužitým záporákem. Element, který však funguje stále parádně, je napětí mezi Charlesem a Erikem. Samozřejmě řemeslně lze Snyderovi máloco vytknout, avšak hlavní problém je v tom, že se začíná opakovat a přešlapovat na místě. U velkého množství scén, ať už lepších či horších, si prostě budete říkat, že už jste je viděli v minulých X-Menech, a to buď v podstatě ve stejném nebo hodně podobném provedení. Celý film si tak pro sebe krade Wolverine, který se tam objeví asi na 3 minuty a neřekne ani slovo. Snyder se v Apokalypse nepropadl do komiksovo - filmového pekla, na to je jeho film až moc zábavný a dobře natočený, jednoznačně však zabředl do šedivého průměru, který tuhle sérii vůbec nikam neposunul. Už to prostě chce nějakou novou třídu s novým přístupem.

plakát

Strážci relikvie (2017) 

Film, který zachraňují dva ultimátní Punisherovy momenty. Nemůžu říci, že bych se na pouti "irských" mnichů do Říma nudil, avšak po nemastném finále bez smysluplného závěru, jsem nucen konstatovat, že to nebylo nic moc. Ten nejodřenější průměr.

plakát

Zrodila se hvězda (2018) 

Pro mě skvělá podívaná a jeden z nejlepších kinozážitků v letošním roce. Bradley Cooper dělá se svojí režisérskou prvotinou zaslouženou díru do světa a při honbě za Oscary mu budu držet všechny palčáky.

plakát

Den dobytí Bastily (2016) 

Idris Elba je ultimátní drsoň formátu A3 Šmirglpapír a je jedno, v jakém béčku se zrovna pohybuje.

plakát

Holka s prknem (2011) 

Jyn Erso na prkně? Proč ne. Pohodová zimně prkenná komedie, kde by se romantická vložka ani nemusela zavádět. Felicity je hrozně cute a je prostě neoddiskutovatelný fakt, že sympaťanda odvedle jí sedne daleko víc, než rebelující darebačka ohánějící se blasterem.