Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Animovaný

Recenze (334)

plakát

Na střeše (2019) 

Mám obrovskou radost! Alois Švehlík předvádí nejvyšší možný výkon a i druhý hrdina je mile opravdový. Podobně jako ve filmu Gran Torino i zde je základem nerudný starý muž, který hledá cestu k asijskému chlapci, tedy mezigenerační a mezirasový vztah dvou mužů. Díky křehkému i vtipnému zpracování jde o prožitek. :-o

plakát

American Horror Story - Apocalypse (2018) (série) 

Zničení světa překřížením první sezóny a čarodějnického Covenu (malinko propojené i Hotelem) je odvážné. Už od úvodního jaderného útoku je seriál šílený... navíc té chorobně trpké atmosféře plné úzkosti vévodí parádní výkony herců a technická stránka. V této chvíli však vítězí hlavně možnost vidět Angelu Bassett, bezvadnou Jessicu Lange a Kathy Bates jako postavy z předchozích řad. Navzdory jejich krátkému příběhu je to jako vidět Otce, Syna a Ducha svatého najednou. Vskutku epická série! ;-)

plakát

Aquaman (2018) 

Problém vidím v afektované digitální i obsahové stránce a vleklosti snímku. Nerozvážná je i mytologie bájné Atlantidy. Naštěstí je zde velkolepá obrazová složka a navíc tato šílená jízda dovoluje divákovi vypnout. Nebere se příliš vážně a akční příběh s lehkou romancí je tedy úspěšný... lehce nakažlivý. :) (viděno s dabingem)

plakát

Dukla 61 (2018) (TV film) 

Konečně původní film, který je přesný a vynikající! Skvěle natočené i zahrané... projevy účinkujících jsou nesmírně zralé. Citově je dílo pevné a vypjaté. Dukla 61 je úctyhodnou prací. :-o

plakát

Grinch (2018) 

Snímku chybí význam a k příběhu z roku 2000 se ani z daleka nepřibližuje. Tato animovaná verze se sice snaží zachovat původní děj, ale výsledek je opačný. Grinch je spíše roztomile nevrlý, než ironicky jízlivý. Je mi docela líto, že film přichází vniveč. A co se týče dabované verze, tak ta je dost kostrbatá. :-( (viděno s dabingem)

plakát

Johnny English znovu zasahuje (2018) 

Splácanina, která však dokáže zpacifikovat. Milý humor a působivý Rowan Atkinson se zasluhují o svéráznou a sympatickou podívanou. :) (viděno s dabingem)

plakát

Kouzelník Žito (2018) (TV film) 

Výrazná je zde jen Tatiana Vilhelmová ovšem nikoliv jako hloupá a šklebící se čertice, nýbrž jako spanilá a uhrančivá kontesa v červené róbě. Nic jiného nedokáže udržet pozornost. Zatímco ona si roli užívá, mladí repliky jen prkeně předčítají. Příběh nefunguje a zkrátka celkově jde o promarněnou práci. :-(

plakát

Louskáček a čtyři říše (2018) 

Scénář nabízí něžnou zábavu, která spojuje známé knižní dílo s jeho baletní verzí a představivostí autora. Díky krásné a zářivé výpravě nechávám bez povšimnutí jistou bezmyšlenkovitost děje... zejména pak kvůli vánoční náladě. Trochu mi film připomíná Alenku v říši divů. Tato rozkoš pro zrak je nešťastná jen varietním halekáním a štěbetáním ke kterému odsoudil jindy dokonalou Keiru Knightleyovou scénář filmu. ;-) (viděno s dabingem)

plakát

Mamma Mia! Here We Go Again (2018) 

Druhý díl postrádá živelnost, díky čemuž není ta zdejší rozkošnost příliš příjemná. I přesto je však film bezvadný k vyčištění hlavy. Jenže bez Meryl Streepové (pomíjím její cameo roli v závěru) je to hold takové afektované. Naštěstí její mladičká verze je díky představitelce role okouzlující a půvabná! To lehce zvedá mé hodnocení. A nelze opomenout ani Cher... bohyni popu, která skvěle zapadá. :) (viděno s dabingem a v původním znění)

plakát

Mary Poppins se vrací (2018) 

Muzikál, který je tak blbý, až je dobrý. Emily Blunt je v titulní roli přesná... ironická, zásadová, zdrženlivá a přitom žertovná. Hvězdy včetně Meryl Streepové jsou dobře přezpívané. Prakticky jedinou podstatou filmu je představení dětské fantazie. Režisér se tedy pevně držel základů originálu. Bohužel písničky nejsou nijak zvlášť zapamatovatelné... vydařená je tedy především ona magická tvář. :) (viděno s dabingem)