Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Animovaný

Recenze (334)

plakát

Pes baskervillský (1983) (TV film) 

Tato filmová adaptace slavného výtvoru o Sherlocku Holmesovi je solidní. Nutno konstatovat, že ponurost je slabá, ovšem nechybí zde napětí a obsazení, které budí úctu. Jen je škoda nevyužité tísnivé atmosféry, kterou venkovská blata bezpochyby mají. :) (viděno s dabingem)

plakát

Srdečně vás vítáme (2017) 

Dělat si zábavu z věci, která se dotýká všech je obdivuhodné a navíc to zde provádí chytře. Cikáni versus patrioti a jejich vzájemné soužití je neustálý spor i u nás a díky důrazu tvůrců na nekorektní humor je komedie vtipná. :) (viděno s 1. dabingem)

plakát

Mr. Brooks (2007) 

O žádný oslnivý zážitek nejde, byť působí na první pohled přitažlivě. Hlavní postava není zajímavá... namísto půvabně úchylného pomatence je zde nuda. Scénář je průměrný a je škoda, že i postava Demi Moore je tak nějak mimo dění... byť zde příliš dobře nehraje. :-/ (viděno s 2. dabingem)

plakát

Hlavolam (1996) (TV film) 

Tento film jsem očekával lepší. Připomíná předvídatelnou epizodu nějakého seriálu. Až na nahou Marg Helgenberger není snímek ničím podstatný a je vlažný. :-/ (viděno s dabingem)

plakát

Nedotknutelní (2017) 

Nové zpracování je ve všem podstatném stejné, jako to francouzské. I přes zjevné kopírování tvůrců jsou však herci v hlavních rolích opravdu dobří a hrají příjemně. Myslím, že diváci, kteří původní počin neznají mají příjemný zážitek. Film totiž vůbec není špatný... nechybí mu legrace ani tempo. Tato imitace dokonale výborného snímku sice není nutná, ale naštěstí není špatně udělaná. ;-)

plakát

Proč právě on? (2016) 

Hloupá komedie s poctivými herci na podobné téma jako ve filmu Fotr je lotr... ovšem jen pro diváky do čtrnácti let. Film má potenciál, vinou tvůrců jde však o fádní prostoduchost. Jde o trapný prožitek. :-( (viděno s dabingem)

plakát

Na střeše (2019) 

Mám obrovskou radost! Alois Švehlík předvádí nejvyšší možný výkon a i druhý hrdina je mile opravdový. Podobně jako ve filmu Gran Torino i zde je základem nerudný starý muž, který hledá cestu k asijskému chlapci, tedy mezigenerační a mezirasový vztah dvou mužů. Díky křehkému i vtipnému zpracování jde o prožitek. :-o

plakát

Vzpomínky na Manhattan (2014) 

Příběh mezirasového vztahu, který se vyrovnává s tím, že stárne je poměrně zajímavý. Je to především kvůli radostným hercům Diane Keaton a Morganu Freemanovi. Film vypráví nejen o obtížích jejich vztahu a jeho začátcích, ale především o okouzlujícím spojením mezi párem, což vyvolává dojetí. :) (viděno s dabingem)

plakát

Dobrá manželka - Série 7 (2015) (série) 

Báječná žena v ústřední roli, hodnotní scenáristé a příjemný námět dokazují kvalitu závěrečné řady. Ta bedlivost, inteligence a veselost dělá z Dobré manželky půvabnou podívanou. Závěrečné sérii se také vyhýbají klišé a tak je tato jízda dlouho pamatovatelná. ;-) (viděno v původním znění)

plakát

Black Mass: Špinavá hra (2015) 

Úctyhodné a solidní, i když tím hlavním je samozřejmě Johnny Depp a jeho stylizace. Dovede budit odpor, hrůzu či zlobu a zároveň má půvabnou jiskru. Nejsilnější jsou scény, kde neodstřeluje kámoše, ale dokáže zdeptat pouhými slovy. Vše přesně odpovídá žánru... vůbec to není špatné. ;-) (viděno s dabingem)