Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Dobrodružný
  • Horor

Recenze (102)

plakát

Dvanáct rozhněvaných mužů (1957) 

Sice dávám 5 hvězd jen filmům, na které bych se okamžitě podíval znovu, a v tomto případě tomu tak není, ale hvězdu navíc si snímek zaslouží z jiného důvodu. Má velké morální poslání a neobyčejné kouzlo pro české díváky. Jiří Voskovec totiž vlastně ztvárnil sebe samotného. Přistěhovalec z Evropy s hlubokými demokratickými ideály.

plakát

Život je krásný (1997) 

Člověk si celou dobu říká, kdy se z tak pěkné komedie vlastně stane to slibované drama. A nakonec, když to přijde, lituje, protože neví, jestli se smát nebo brečet. Finále si s divákem skutečně pohraje. Film sem viděl s českým dabingem a klobouk dolu před Prachařem a spol., kteří to namlouvali. Stačit italskému slovnímu kvapíku není žádná sranda a mně to docela zpříjemnilo zážitek.

plakát

Rio Bravo (1959) 

Na to, abyste tomuto filmu dali plný počet hvězdiček musíte mít hlavně film v originálním znění a znát spoustu zajímavých detailů okolo. Jen bez dabingu totiž vynikne skvělý smích a vůbec celkový výkon kulhavého staříka. To byste se okradli skoro o polovinu zábavy. Stejně tak herecký um Johna Waynea a Deana Martina tolik neupoutá v českém znění. No a když k tomu víte, že Dean Martin ve skutečnosti měl sám pletky s alkoholem, respektive byl zkrátka "always drunk", tak to pro vás má přímo speciální náboj, který nakonec musíte ocenit pěti hvězdami. A to nepočítám scénu, kdy Dean zpívá s Ricky Nelsonem.

plakát

Návrat do budoucnosti (1985) 

Jedna z mála trilogií, kde postupně neklesá kvalita, nebo alespoň ne nijak viditelně. Nejlepší je pustit si všechny díly pěkně za sebou, sice zabijete pět hodin, ale pobavíte se dvakrát více než při koukání po delších intervalech. Scény krásně a vtipně narážejí na minulé díly a různě se doplňují.

plakát

Chlapec v pruhovaném pyžamu (2008) 

Dlouho si nepamatuju, že by mě nějaký film tak dostal do kolen jako tenhle. To je rána přímo na komoru, nemáte čast projevit lítost třeba pláčem, ne tohle vás prostě sestřelí a ještě u závěrečných titulků máte otevřenou pusu údivem. To je fakt něco!

plakát

Golfový sen (2005) 

Nejlepší příběhy píše život, říká se od pradávna, a opět to zafungovalo. Golf jsem nikdy nehrál a nikdy mě nijak netáhl. Ale během filmu jsem nejednou zatoužil odpálit si míček a zkusit, jak to poletí.

plakát

Mezi řádky (2007) 

Tyhle filmy mám rád. I když je tam hodně amerického patosu, mají prostě co říct. Navíc skvělá hlavní hrdinka, stačilo by jí dát za manžela Rona Clarka a mohli by společně vychovat lepší Ameriku.

plakát

Mikulášovy patálie (2009) 

Sranda, bžunda, taškařice. To nejde ani jinak popsat. Stejně jako jsem se v dětství bavil knihou, teď jsem se hodinku a půl chlámal u filmu. Krásné a věrné zpracování, člověk se ani chvilku nenudí. Na konci mě úplně mrzelo, že film není delší. Ale nevadí, pustím si to znovu!

plakát

Dannyho jedenáctka (1960) 

To je prostě paráda. Co na tom, že film nemá zas až tak propracovaný příběh, či detaily loupeží atd. Rat Pack byla banda skvělých hudebníků a hlavně kamarádů a přesně to je z tohoto kousku cítit. Ta pohoda, swingová hudba a dobrá nálada, to musí nakazit každého diváka. Navíc tu zazní i můj oblíbený song Deana Martina.

plakát

Sedm životů (2008) 

Když se během filmu vcítíte do hlavní postavy a začnete zamilovanému páru fandit, aby jim to vyšlo, ona aby se uzdravila a žili šťastně až do smrti, tak vás konec totálně semele. Opravdu silné drama se skvělým příběhem.