Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Kolem roku 1900 Američan Francis Oimet (Shia LaBeouf), prostý mladík z nuzných poměrů, již v dětském věku pracuje jako nosič golfových holí. Pomalu si k tomuto sportu buduje náklonost a jeho vzorem a idolem se stává golfový mistr Brit Harry Vardon (Stephen Dillane) přezdívaný „golfový elegán“. Francis tak začne snít o tom, že jednou bude hrát golf také a ve svém pokoji po nocích trénuje. Jeho otec (Elias Koteas) má však k synovu snu odmítavé stanovisko a golf je podle něj hra pro bohaté, mezi které samozřejmě nepatří a která jemu samému a jeho rodině nic nepřinese. Francis se však nehodlá podvolit otcovu přání, aby se vyučil a pracoval v obchodě, a chce se zúčastnit mistrovství amatérů. Otec nakonec svolí pod podmínkou, že pokud prohraje, golfu se nadobro vzdá. I přes skvělé výsledky, které Francis na turnaji předvádí, se mu kvůli závěrečné chybě nepodaří postoupit a v turnaji skončí. V roce 1913 pak Francis pracuje v obchodě se sportovními potřebami a na golf už pouze vzpomíná. Jednoho dne jej přijde navštívit sám prezident golfové asociace a nabídne mu účast v nadcházejícím US Open, neboť si asociace přeje mít v turnaji jednoho amatéra. Francis však tuto nabídku odmítne kvůli slibu, který dal otci. Když ale na vlastní oči spatří hrát na hřišti Harryho Vardona, změní názor… (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (184)

joker.george 

všechny recenze uživatele

Golfový sen nepojednává ani tak o Francisy Ouimentovi, Harrym Vardonovi či jiném golfistovi, ani o tom co dokázaly nebo čím si museli projít, nýbrž o lásce ke golfu, kterou někteří lidé oplývají (a přiznám se, že já k nim nepatřím). Přesto mi to film dokázal krásně popsat a vykreslit. Zápasy jsou zajímavé a zpracovány živě a už nebudu věřit nikomu, kdo bude tvrdit, že Shia je špatný herec a neumětel. ()

progression 

všechny recenze uživatele

Výborný životopisný film o golfu a nejenom o něm. Skutečný příběh golfových legend natočený poutavou formou, golfové scény jsou znázorněny velice realisticky, všichni hlavní představitelé jsou velice uvěřitelní a tím pádem celý film uteče jak voda. Kromě golfu jsou dost realisticky znázorněny i "soutěže" mimosportovní. Společenská (chudý amatér proti profesionálům, v té době z lepších vrstev), nacionální (přece nám nějaký angličan nevyfoukne US Open resp. my angličani jsme přece v golfu nejlepší) i rodinné (musíš dělat něco užitečného, aby ses uživil ...). Mně se moc líbila postava Harryho Vardona (Stephen Dillane) a také neodolatelný malý caddie, ten neměl chybu. Myslím si, že to, že US Open vyhraje amatér, se může vyjímečně stát, i když asi velice zřídka, ale to, že vítězovi s caddiem bylo dohromady 30 let, to už se asi nebude opakovat nikdy. Film se mi líbil moc, ale s "Legendou o slavném návratu" prohrál těsně na body. ()

Reklama

Cracker 

všechny recenze uživatele

Keby som dopredu nepoznal koniec bolo by to pre mňa asi napínavejšie a hodnotenie by bolo plné. Takto sú to len pekné 4*. Opäť som sa raz dostal do môjho obľúbeného žánru dráma/športový, na ktorý nedám dopustiť a snažím sa vidieť všetko. Od Disneyovki som toho ani toľko neočakával ale dostal sa mi precítený a skvelo zahraný film. Shia si to nemohol priať lepšie, vždy dostával len vedľajšie úlohy ako v Ja, robot či Constantine. No teraz mu to konečne vyšlo a dostal sa na výslnie. Trochu mi to pripomenulo film Legenda o slávnom návrate ktorý sa príbehovo podobal. Mladý amatér vyhrá veľký turnaj... A malý chlapec ktorý hral Ouimetovho pomocníka bol stelesnený Will Smith :D. Skvelo strávený čas, odporúčam. ()

Hepy13 

všechny recenze uživatele

Jsem překvapen! Golfový sen je jeden z nejhezčích sportovní filmů který jsem kdy viděl. V hlavní roli s Shiou LaBeoufem, který tu dělá něco jiného, než je prohánění robotů z vesmíru. Hodně se mi ve filmu líbil klučina, který si tu zahrál nosiče holí. Závěrečný turnaj je sice trochu roztahaný,ale o to krásněji udělaný. ()

Rozjimatel 

všechny recenze uživatele

Hoci ide o film založený na skutočných udalostiach, má vyslovene rozprávkovú atmosféru. A to je pre mňa pridaná hodnota, ktorá aj z neveľmi atraktívneho športu robí pútavé predstavenie. Veľkou prednosťou sú parádne napísané postavy. Shia LaBeouf je ohromný sympaťák s veľkou charizmou a v role chudobného mladíka Francisa Ouimeta, nadšeného pre golf, priam exceluje. Jeho súperom je slávny britský golfista Harry Vardon. Hoci tiež pochádza z jednoduchých pomerov a ako malému chlapcovi mu nejakí pseudo-gentlemani opovržlivo povedali, že golf nie je pre takých ako je on, v skutočnosti je on tým pravým gentlemanom. Z ďalších postáv mi ešte učaroval malý premúdrelý chlapec Eddie, ktorý nosil Francisovi golfové palice. Veľmi sa mi páčili rozhovory, ktoré postavy viedli, boli také príjemne nenútené, s veľkým šarmom. Pohodovú atmosféru filmu dotvára farba obrazu ako na historických pohľadniciach, pôvabná hudba a hrejivý humor. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (6)

  • Ted Ray se v playoff opravdu sám vyřadil a nahrál 78, ale Harry Vardon nahrál 77 a ne 73, jak ukazuje film. Francis Ouimet měl skutečně 72. (Chundys)
  • Ve filmu se vyskytne postava 27. prezidenta USA Williama Howarda Tafta (Walter Massey), který svůj úřad vykonával mezi lety 1909 a 1913. (Matej.Mirejo)
  • Skutečný Francis Ouimet a Eddie Lowery zůstali celoživotními přáteli. Když Ouimet zemřel v roce 1967, Lowery byl jedním z lidí, kteří nesli jeho rakev. (freelex)

Reklama

Reklama