Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Dobrodružný
  • Drama

Recenze (40)

plakát

Kdo přežije - Cagayan (2014) (série) 

Tohle je nejlepší série Survivor, kterou jsem viděl.za dlouhou dobu. Začátek sice slabší, jako koneckonců často, ale ve finále neuvěřitelný: sympatičtí soutěžící, dobrá lokalita, nepředvídatelnost, od producentů dobře vymyšlená náplň série, dobře sestříhané video (když pominu nadržování vítězi, ale to jim asi nemůžu moct vyčítat, dělal dobrou show), pěkně udělaná poslední epizoda a vyvarování se předvádění levných emocí, napínavé až do konce. Mohu jen doporučit.

plakát

Vyšehrad - Kabelka (2016) (epizoda) 

Super díl s dozvuky ve formě "potrefená husa se vždycky ozve" z Plzně. Škoda jen, že "Nemyslíš - zaplatíš" nefungovalo tady. Skvělý!

plakát

Kdo přežije - Filipíny (2012) (série) 

Od začátku nové desítky vidím plynulý vzestup vždy co dvě série, tahle už byla na úrovni. Začátek prostě hned bomba nástup, vrátit hráče co museli skončit kvůli zdravotní příčině se mi už líbí daleko víc než s22+s23, tři kmeny co se v jednom bodě změní na dva je taky osvědčený koncept z prvního All Stars, cast aspoň průměrně zajímavej, pěkná lokace u moře... série co stojí za shlédnutí, i když osobně mně tak moc extra k srdci nepřirostla. Spoilery: - Kmen co jede ve stylu Ulong je zvláštní, hlavně když s ohledem na to, jak si Russell vedl minule. Holt asi záleží na materiálu. Střední fáze "taktizování" mně přišla nudná, i když Malcolm a jeho nastrčení nápovědy k skryté imunitě bylo geniální. Pak se to všechno nicméně k mojí spokojenosti rozjelo a zamotalo, takže vlastně jediná věc, která mně kazila sledování, byla "Abi". Chtěl jsem jí tu trošku zanadávat, ale v Reunionu pak docela věrohodně tvrdila, že se nad svým chováním musela pak při sledování zamyslet, tak asi není tak ztracená, jak by se zdálo. V jedné další sérii se vrátila, tak počkám s názorem až tam. Penner bavil. No a nejzajímavější na závěr, tedy Malcolm - po spoustě zklamání z řad "fanoušků" přišel někdo, kdo chápal, jak hrát hru, neztratil nervy a hrál velmi slibně rozjetou hru, bohužel mu nevyšel poslední krok. Ale i tak, skvělá hra od něj.

plakát

Kdo přežije - Samoa (2009) (série) 

Série co není pro každého, tolik se k tomů dá říct bez spoilerů Takže teď dál, už se spoilery - jedním slovem - Russel. Řady Survivor jsem nesledoval úplně popořadě a tak jsem jako první s nim viděl HvV, kde jsem se jenom divil, co je to za šílenýho chlapa. S trochu už lepší představou jsem si potom shlédnul jeho další návrat v nejhorší řadě vůbec a po jsem ho na nějakou dobu ho pustil z hlavy. Když jsem se přece jen k téhle jeho první sezóně dostal, bylo to nakonec odlišný od toho, co jsem očekával, protože hrál trochu odlišně, s hráči na jiný úrovni a narozdíl od HvV, tady si zasloužil určitě vyhrát. Skvělej hráč a díky němu skvělá série.

plakát

Kdo přežije - Gabon (2008) (série) 

Krásný prostředí natáčení, tu možnost takhle poznat Gabon jim otevřeně závidím. Série strategicky fantastická, pořád se něco dělo a soutěžící stáli za to, hodně jich jen tak nezapomenu. Super série, působile na mě asi jako Pearl Islands, taková stejně pohodová. Tradičně pár dojmů k událostem v sérii, tzn. následují spoilery jako prase Hned od začátku tu je jeden z kmenů kandidát na největší skupinu idiotů v Survivor vůbec, bez zvratu v podobě proházení kmenů by dopadli hodně smutně. Takhle se nicméně otevřelo okénko a Kenny ho skvěle využil. Když už jsem ho zmínil, povedl se mu pár skvělejch tahů, ale kdyby na konci nezačal být nenažranej, mohl si ten milion ve finále odnést on. Což mimochodem byla jeho chyba, když si pak hrál na fracka jak mu nechce nikdo dát symbol imunity ehh... co jít dolů trochu se ctí. Pár posledních lidí už byla jasná záležitost, když necháte sympaťáka dojít ve finále jste v háji. Taky tam pro něj hrálo to, že si uměl těžce líp zpracovat při proslovu porotu, zatímco ty zbylé dvě se zrovna moc nechytaly. Víc bych to přál ve finále Susie, mile mě překvapila po původním dojmu, nebo Mattymu, sakra vždyť ten člověk má doma mopsíka, co víc je potřeba abych někomu fandil... kdyby býval nezahodil možnost vyhodit Sugar, mohl si teď v klidu užívat peníze. Asi. Další soutěžící - Sugar mě moc neoslovila, nepřišla mi moc akční. Randy je sympaťák, dokonale ho chápu, pro mě osobní oblíbenec série.

plakát

Kdo přežije - Tocantins (2009) (série) 

Tak ono to jde na výbornou i bez moře. O výsledku série jsem věděl dopředu, neodolal jsem totiž a shlédl jako první Heroes vs Villains, kde pár účástníků včetně vítěze vystupuje. Nicméně o to víc jsem se divil jejich chování, protože to je úplně někde jinde. Ale i přes to jsem si sérii užil a za mě jedna z těch lepších. Tradičně pár dojmů k událostem v sérii, tzn. následují spoilery jako prase Od začátku byla moje oblíbenkyně Sierra Reed, z části kvůli událostem v úvodní části hry, kdy byla od začátku outsider a z části protože mně přijde strašně sexy. Bohužel pro ní, jak už jednou byla mimo, byla pořád mimo, za to může hlavně Tyson, který tenhle postoj zastával celou dobu a ostatní si ho pak od něj přebrali. Tyson byl nicméně skvělej trosečník, bohužel pro něj ostatním došlo, že proti němu v pozdější fázi nemají šanci tak se ho zbavili s předstihem. Mimochodem jeho skvělej humor a sociální hra mně trochu chyběli později v HvV. Coach je tady nesnesitelnej, on je další z těch, které jsem viděl poprvé až při jejich druhé sezóně a tam byl naprosto v pohodě a jeden z mých oblíbenců ... tady? Naaah, pořád asi lepší ne obracel všechny na víru v s23, ale né o moc. Brendan - člověk so má všechno a prohraje si to sám. Taj neskutečná baba, škoda pro ní že jí nevyšla její tajná skupina čtyř. J.T. - jel si svojí roli zlatýho chlapce a vyšlo mu to, pak si mohl v HvV s milionem v kapse klidu zkoušet všechny strategie co chtěl. Asi vše ke konkrétním osobám, nicméně i kvalitě série svědčí i to, že si pamatuju i lidi mimo řekněme poslední šestky, což nemůžu zdaleka říct všude (někde mám problém i s tou šestkou).

plakát

Chcete mě? (1992) (pořad) 

Srstka je bůh. Za mě super pořad, při těch vzácných případech kdy si jen tak zapnu televizi a přepínám programy u tohohle pořadu zůstávám. Proč někoho kdo má rád zvířata 5* za myšlenku pořadu. Ale chápu, že intelektuály sledující Ulici to oslovit nemusí.

plakát

Lana Del Rey - Love (2017) (hudební videoklip) 

Lana Del Rey objevila nové planety o pár dní dřív než NASA. #Mindblown

plakát

Kdo přežije - Návrat hvězd (2004) (série) 

V souvislosti s Survivor používám slovo super nějak moc často, ale ono to k tomu prostě sedí. Super série, super nápad. Sice jsem před prvním sledováním viděl akorát S7. tzv. znal akorát Ruperta, ale jeden favorit na začátek stačí, ostatní si člověk oblíbí v průběhu. V pozdějších sériích už byla myšlenka návratu hráčů přivedena až trochu k absurdnosti, ale to se téhle rozhodně ještě netýká, tady šlo o originální koncept a ten vyšel a uchytil se parádně. Tradičně pár dojmů k událostem v sérii, tzn. následují spoilery jako prase - Je jedno kolik je kmenů na začátku, když se za pár dní sloučí do klasických dvou. Jako tady. I když se tu statní zmiňují o Hatchovi jako o králi mezi slepými, oni všichni tu jsou králové mezi slepými, co se týče strategie šlo tu hodně o přímočarou hru, s druhým allstars se to nedá ani srovnat... ale jako zábava rozhodně skvělá věc. Sympatie a antipatie cca ve stejný rovině, nikdo mně zvlášť neštval, nejvíc jsem fandil Rupertovi, jak už jsem psal, znal jsem ho za začátku jedinýho. Ten sice nevyhrál sérii, na konci ale dostal ocenění za oblíbenost se stejnou sumou peněz (85% z 38milionů hlasů), takže spokojenost. Dost zvláštní moment bylo odstoupení Jenny, hodně emocí. Lex je blázen, že se nechal takhle nachytat, a za to, jak sám takhle vyřazoval lidi, jsem mu to přál.

plakát

Kdo přežije - Perlové ostrovy (2003) (série) 

První série, kterou jsem kdy viděl. Super motiv i lokalita natáčení, skvělý cast. Lidem, co chtějí začít se Survivor, doporučuji určitě začít tady. Tradičně pár dojmů k událostem v sérii, tzn. následují spoilery jako prase - Vůbec se mi nelíbila možnost návratu vyřazených hráčů, jak to okomentoval Jeff Probst - dalo nám to do finále Lill, jednoho z nejmíň zasluhujících si to lidí co tam kdy vůbec byli.K sympatiím (a že jich bylo hodně tuhle sérii) - Ruperta snad nejde nesnášet, hned první den řekne, že přišel krást, lhát a podvádět aby vyhrál... a pak z toho neudělá nic, až na ty boty na začátku, a jede si svojí jízdu na vlně mega pozitivna. Celou dobu je nejdůležitější člen kmene, tahoun, zajišťuje neuvěřitelný množství jídla, zajišťuje kladnou morálku, je skromnej, v normálním životě pracuje s adolescenty s problémy (taková linka bezpečí) ... jop, mám ho rád. Jon a jeho lež o babče je legendární! Chápu, že to neocení každý, taky se choval hodně často jako blb a nebyl tak úplně sympatická postava, ale jeho hra byla skvělá. Sandra zaslouženě vítěz, zahrála to skvěle. Savage a Ryan O. pohodáři, silná vůle, dobře se na ně koukalo. No a k na opačný straně oblíbenosti - Lill. Působila na mě takovým zmateným dojmem, pořád přeskakovala mezi hraním hry a morálníma zásadama skautů, navíc hrála chvílema strašnou hru. Jako nejhorší tah v historii Survivor se zmiňují hlavně věci jako předání imunity (J.T., Erik, Brandon), nebo nezahrání skryté imunity (Ozzy, James), ale Lill podle mě udělala ještě horší chybu, protože jí stála 900 tisíc dolarů, což nemůže říct ze zmíněných lidí s jistotou žádný... celou hru neustále přeskakovala mezi silným pocitem pro morálku a postupem za každou cenu a to jí ve finále dohnalo.