Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Dobrodružný
  • Drama

Recenze (40)

plakát

Last Christmas (2019) 

Tohle není úplně můj žánr, ale kvůli jménům jsem se na to podíval. A bez jakéhokoliv očekávání jsem byl spokojen. Do kategorie vánoční romantická komedie to sedí skvěle, ale má to jednu obrovskou chybu - hodně dlouho jsem neviděl horší práci kamery. Nechápu, nerozumím a ani snad radši nechci, ale prostě ty úhly záběru to se nedá odpustit a brání to takříkajíc posunutí na vyšší úroveň. Jinak fajn.

plakát

Kdo přežije - Island of the Idols (2019) (série) 

Spoilery: Jako podle hodnocení jsem to čekal podstatně horší, ale nakonec jsem si to docela užil. Asi částečně taky protože jsem už předtím zaslechl něco o situaci s Danem (mám vážně štěstí na svoje jmenovce v Survivor). K herním aspektům - ostrov s Robem a Sandrou jsem čekal jako přišernej cringefest, ale ve finále to bylo docela osvěžující, včetně úkolů. Rušič imunity v aktuálním počtu vyskytnutí za sezónu taky fajn věc. Ale to bylo asi tak všechno. Počet skrytých imunit je zvrácenost... že o nich každý ví - budiž. Ale že je i ten nejvíc neschopnej soutěžící najde bez nápovědy je docela urážka. V barvených obalech u cesty sto metrů od tábora. Příšerný. Aspoň že z nich nešlo udělat super idol. Poslední imunita, kdy vítěz určuje dvojici pro souboj v rozdělání ohně je taky blbost na ntou. K soutěžícím - normálně má každá řada pár lidí, kterých se zbavíte jako první, protože prostě něčím vybočují. Ale tady to sedělo skoro na všechny a docela sympatický dojem. Docela. Bohužel trendy dnešní USA se projevují i tady a promítlo se to na několika momentech. Osobně mně Dan nepřijde ani to nejhorší - je to takovej tradiční starej prasák a upřímně věřím, nechce nikomu ublížit, který se 'jen' řídí morálním kompasem společnosti, kterej byl v kurzu 40 let dozadu. Přijde mi optimistický, že se společnost od té doby posunula tak výrazně, že se všichni ostatní postaví proti tomu. Mimochodem Kellee se bránit mohla, ale nepřišlo jí okay mluvit na kmenovce z pozice jury. Co tady bylo daleko horší, byly ty dvě kundy Tramese a Elizabeth (a Aaron, ten se aspoň omluvil), kteří toho zneužili ve svůj herní prospěch. Hlavně u tý první - není horší způsob, jak přesvědčit diváky o rovnosti ras, než udělat tohle a v další kmenovce obvinit Jeffa, že ignoruje jak dva černoši vyhráli individuální imunitu. Trošku optimismu nakonec - i díky tomuhle byly o to výraznější osobnosti Jamal a Janet. Hodit soutěž za hlavu a postavit se za někoho jiného je top. Smekám. Na další lidi názor snad jen že finální tři fajn, hlavně pak ta neskutečná škodolibá radost, že blbá hysterka skončila čtvrtá. Mimochodem po tý naší český sračce, kde hudbu dělá předškolák, je pustit si hudbu v originální verzi jak extáze.

plakát

The Voice Česko Slovensko (2019) (pořad) 

Za to strašný citový vydírání dvě hvězdy dolů. V tom je rozdíl, mezi reality show na Nově a Primě - na Primě (třeba Na Nože) mně řeknou o životě soutěžícího třeba za x epizod a řeknu si 'To je zajímavý, co je to za člověka'... na Nově mně oznámí hned na začátku o nějaké katastrofě v životě soutěžícího a to si pak řeknu leda tak 'Škoda, že se to nestalo produkci'. Porota OK, ta překvapuje už od první série, chování vždycky o sto úrovní výš, než v Superstar (což je důvod, proč to nesleduji)... jen teda v těch výběrech na slepo trochu víc asertivity, jak se vždycky po sobě koukali a dohadovali ... meh. Moderátorky bezvýrazný, ale jakože totálně. Princip i systém soutěže super.

plakát

Kočka není pes (2017) (pořad) 

Do Cesara to má daleko, ale na naší domácí tvorbu je to skvělý. Jako páníček jsem samozřejmě silně zaujatej, ale stejně - kdyby tohle byl standart v TV, bylo by to super.

plakát

Kdo přežije - Cagayan (2014) (série) 

Tohle je nejlepší série Survivor, kterou jsem viděl.za dlouhou dobu. Začátek sice slabší, jako koneckonců často, ale ve finále neuvěřitelný: sympatičtí soutěžící, dobrá lokalita, nepředvídatelnost, od producentů dobře vymyšlená náplň série, dobře sestříhané video (když pominu nadržování vítězi, ale to jim asi nemůžu moct vyčítat, dělal dobrou show), pěkně udělaná poslední epizoda a vyvarování se předvádění levných emocí, napínavé až do konce. Mohu jen doporučit.

plakát

Jak se staví sen (2007) (pořad) 

Ze sledovatelného pořadu o přestavbě domu se postupem let stala další komerční sračka, kde jde hlavně o to, dozvědět se během půl hodiny smutný a velmi citově založený příběh Janičky z Vidlákova, které v osmi letech umřeli oba rodiče, od devíti musela pracovat na banánových plantážích a v šestnácti jí znásilnila banda výtržníků. Na Primě Love se později téhož dne v Soudní síni staneme svědky soudního procesu s výtržníky a majitelem plantáže. Příšerný.

plakát

Vyšehrad - Kabelka (2016) (epizoda) 

Super díl s dozvuky ve formě "potrefená husa se vždycky ozve" z Plzně. Škoda jen, že "Nemyslíš - zaplatíš" nefungovalo tady. Skvělý!

plakát

Vyšehrad - Máma (2017) (epizoda) 

Tak jsme se dostali k fekálnímu humoru, bomba. Myslel jsem, že už to nic nezachrání, ale druhá půka a skvělej Jiří Ployhar to fakt dal. Důrazně doporučuju si scénu s děvkou u Laviho přetočit, pak to ujde.

plakát

Vyšehrad (2016) (seriál) 

První díly neuvěřitelná bomba, skvělá věc pro fanoušky českýho fotbalu, úspěch jako blázen, nejprobíranější seriál v ČR. Sám jsem si je několikrát pouštěl znovu. Bohužel tvůrce seriálu úspěch strašně zaskočil a pokračování, už pod mnohem větším tlakem, totálně nezvládli. Zaprvé šla do háje kvalita, kdy pak člověk po shlédnutí litoval, že se na to vůbec koukal (u mě v tomhle vede 5tej díl a první půlka dílu č.7) a zadruhé pak přišerně zmrvená administrativa, kdy OBBOD vymáčkne na lidech 3 měsíce členství v době, kdy museli vědět, že žádný díly Vyšehradu nevyjdou, protože prostě a jednoduše nejsou ještě natočený. A v souvislosti s touhle svinskou krádeží si lidé, zcela logicky, stěžovali na FB hlavní fiktivní postavy seriálu, kde to ale někdo fakt nedomyslel a nechal na komentáře odpovídat Jakuba Štáfka, který pak hrdě ukazuje, že je ještě větší blbec, než v tomto seriálu. Že si neudrželi Prachaře jako mínus nehodnotím, zahrál to sice skvěle, ale J. Nosek ho pak zastoupil celkem důstojně (Btw rozebírat proč Prachař odešel spadá už do oblasti bulváru, teré se pokud možno vyhýbám, tak to nechám bez dalšího komentáře.). Celkově u Vyšehradu strašná škoda toho potenciálu, ale částečně za to vlastně ani nemohli a já jsem ve výsledku strašně rád za tenhle seriál, na česko dobrá práce páni herci.

plakát

Kdo přežije - Filipíny (2012) (série) 

Od začátku nové desítky vidím plynulý vzestup vždy co dvě série, tahle už byla na úrovni. Začátek prostě hned bomba nástup, vrátit hráče co museli skončit kvůli zdravotní příčině se mi už líbí daleko víc než s22+s23, tři kmeny co se v jednom bodě změní na dva je taky osvědčený koncept z prvního All Stars, cast aspoň průměrně zajímavej, pěkná lokace u moře... série co stojí za shlédnutí, i když osobně mně tak moc extra k srdci nepřirostla. Spoilery: - Kmen co jede ve stylu Ulong je zvláštní, hlavně když s ohledem na to, jak si Russell vedl minule. Holt asi záleží na materiálu. Střední fáze "taktizování" mně přišla nudná, i když Malcolm a jeho nastrčení nápovědy k skryté imunitě bylo geniální. Pak se to všechno nicméně k mojí spokojenosti rozjelo a zamotalo, takže vlastně jediná věc, která mně kazila sledování, byla "Abi". Chtěl jsem jí tu trošku zanadávat, ale v Reunionu pak docela věrohodně tvrdila, že se nad svým chováním musela pak při sledování zamyslet, tak asi není tak ztracená, jak by se zdálo. V jedné další sérii se vrátila, tak počkám s názorem až tam. Penner bavil. No a nejzajímavější na závěr, tedy Malcolm - po spoustě zklamání z řad "fanoušků" přišel někdo, kdo chápal, jak hrát hru, neztratil nervy a hrál velmi slibně rozjetou hru, bohužel mu nevyšel poslední krok. Ale i tak, skvělá hra od něj.