Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Fantasy

Recenze (11)

plakát

Krajina ve stínu (2020) 

Další ze skvěle zpracovaných filmů , který ukazuje, co vše může být v člověku. Každý nemusí být hrdina, aby se za cenu života postavil zlu, ale nemusí být ani svině. Jsou situace, kdy mají lidi strach a dělají, co musí. Ale pak jsou lidi, co svou frustraci nad to vybíjí zlem, které činí druhým, aniž by museli. Doporučuji, ve vší té hrůze krásný film.

plakát

MOST! (2019) (seriál) 

Jeden z nejlepších seriálů - tradice z dílny Kolečko, Prušinovský.

plakát

Thor: Ragnarok (2017) 

Nečekala jsem parodii... takže zklamání. Ale možná v tom někdy při dalším shlédnutí (jestli se přinutím) najdu nějaký pozitivnější rozměr.

plakát

Wind River (2017) 

Velmi dobrý film... pomalu se rozjíždí sněhem a graduje. Konec není úplně předvídatelný a to je dobře. Takový minimalistický to je celý, ale obrovsky silný emocionální příběh... a v jednoduchosti exteriérů je síla. Doporučuji vidět... nejednou.

plakát

Rozpolcený (2016) 

Zajímavá studie rozpolcené osobnosti. Skvělý herecký výkon.

plakát

Modrý kód (2017) (seriál) 

Po pár minutách hodnotit asi úplně nelze, ale prvotní dojem není vůbec pozitivní. Působí to jako hraný dokument, takže ani dokument, ani film. V upoutávkách byl kladen důraz na autentičnost případů... ta tam možná je, ale vše okolo působí nepřirozeně a uměle, jaksi sterilně (tím nemyslím samotnou nemocnici). Celý je to chaotický, dialogy tristní, hudební podkres a zvuky nepříjemný. Tolik dobrých herců, ale ti to nezachrání.

plakát

Bohéma (2017) (seriál) 

První díl tak nějak vláčně pluje, má takový poklidný děj, což dokresluje i hudba... a jakási distingovanost té doby a to je to, co se mi na tom líbí. Přichází válka a s tím spousta problémů, bolesti... změn ve všech směrech vč. filmových ateliérů. Herci byli nuceni čelit politické otázce, ať chtěli či ne. Jsem zvědavá, v jakém tónu se bude seriál vyvíjet, ač historická linie jako taková je známá. Doufám, že počet hvězd s následujícími díly ještě zvýším.

plakát

Želary (2003) 

Jeden z nejlepších filmů české kinematografie. Je málo filmů, které jsem viděla víc než jednou dvakrát, ale Želary... ty jsem viděla snad 10x. Úžasný téma, doba, exteriéry, herecké obsazení s úžasnými výkony... snad všichni perlí bez výjimek. Smích Jaroslavy Adamové mi vhaní slzy i smích do tváře současně. Film je dramatický (samozřejmě), ale jsou chvilky, kdy se člověk usměje nad obyčejným malým štěstím a radostí z nově udělané podlahy na chalupě v horách a když k tomu prozpěvuje Iva Bittová :-) Filmu dávám 100% a nevím, jestli je ještě nějaký, který ve mně vzbudil tolik emocí jako Želary (které jsem i četla).

plakát

Lída Baarová (2016) 

Bylo mnoho ne moc pozitivních kritik a tak jsem od filmu mnoho nečekala a mohla jsem být jen překvapená... ale nebyla. Film je jaksi nedotažený, historicky ledacos úplně nesedí (ale to by se dalo i zkousnout), ale některé dialogy jsou jako by šité horkou jehlou... působí trapně. Trapně působí i Kříž v roli Hitlera, nezdá se to příliš autentické. Jeden z největších průšvihů je hlavní role a její obsazení, čímž nechci ani tak zpochybnit herecký výkon Pauhofové (je to skvělá herečka, např. Hořící keř) , ale typově je Baarová úplně, ale úplně někde jinde... takže to nepůsobí důvěryhodně... je to jiný člověk. Vzhledem k tomu, že mám to období ráda, tak jsem film viděla už 2x, ale nejde prostě film ohodnotit jinak, než jako podprůměrný. Je to škoda, že tak velké téma přišlo o skvělý zpracování.