Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Krimi
  • Pohádka
  • Animovaný

Recenze (122)

plakát

Agatha Christie's Poirot - Zlo pod sluncem (2001) (epizoda) 

zajímavé, ale naplánovat takovýto zločin, to chce tedy opravdu koule... nešlo by to jinak a jednodušeji? baví mě, že poirot vždycky už od začátku vypadá, že všechno tuší a že je mu všechno jasné, přitom se vražda vždy stane a na rozuzlení přijde po nějaké nejapné poznámce Hastingse... ale tak to k tomu asi holt patří, jinak by to nebyla zábava :-) NELOGIČNOSTI (SPOILERY!!!) - že by v jeskyni zůstal parfém někoho, kdo tam byl cca 20 minut, je vážně hloupost - jak mohl vrah vědět, že s ním ta žena pojede na loďku a že nebude chtít u mrtvoly zůstat ona? - ano, házet předmět doličný z okna je vážně meganenápadné :-) - co ten kněz tam? zajímavá postava, ale jeho přítomnost na místě moc nedává smysl

plakát

Labyrint (2015) (seriál) 

Spoilery: I přes relativně vysoké hodnocení hodně komentářů dílo shazuje. Myslím, že je potřeba říci, že toto je oproti zbytku televizní produkce opravdu jiná liga a že se to zkrátka povedlo - dobře natočený a zahraný seriál. Ano, je to okatá kopie mostu, ale pro mě osobně v mnoha ohledech lepší a koukatelnější než originál - tempo, akce, režie... Ohledně scénáře jsou tu nejvíce výtky k překombinovanosti a k odbočujícím liniím. To opravdu musí být každý příběh vyprávěn lineárně a doslovně? Jsou tři paralelní linie, které se protnou někdy v pátém díle, opravdu tak moc na pochopení? Mně se toto naopak líbilo. Ano, ta se soškou trochu sráží logiku příběhu (proč neslyšel pláč i kostelník, jak mohl vrah vědět, že farář neodnese sošku nahoru, zával přesně odřízl biskupa, ale sloupy a soška zůstaly neporušené, dlouhá cesta vyšetřovatelů podzemní chodbou). Nabízejí se i další otázky, ale myslím, že dotáhnout takovýto košatý a napínavý příběh do 100%ní uvěřitelnosti je asi nemožné, důležité podle mě je, že se to dá v pohodě sledovat, aniž by se člověk chytal za hlavu. Do třech dílů, jak tu mnoho lidí píše, bych opravdu seriál nezkracoval, možná tak do pěti, ale tak je pravda, že jsem viděl všechny díly v pár dnech za sebou, nemusel jsem čekat na další. Herecky mě zaujali zejména Kanócz, Janečková, Racek, Holub, Zahálka, Vlasáková, ale i minirole jsou na seriálový průměr velice dobře obsazené... Hudba zajímavá, i když nemusela by vyvolávat skličující atmosféru i když jde Langmajer domů nebo když se Kanócz svléká... Použití Carminy Burany a Hoziera opravdu trošku navíc. Každopádně mě tyto Strachovy projekty baví a těším se na pokračování!

plakát

Gerontofilie (2013) 

Dokonalá syntéza všech složek filmu. Smekám, i přes velmi kontroverzní tematiku a místy i poněkud explicitní scény je to svým způsobem strhující, filmařsky pravdivá podívaná. Nemůžu uvěřit, že to natočil stejný člověk jako L.A.Zombie :-D

plakát

O princezně se zlatým lukem (2002) (TV film) 

nemyslím si, že je chyba, že se v pohádce chovají postavy jako normální lidi a ne jako naivní dylinky, vy tomu říkáte nepohádkovost, feminismus, já myslím, že smysl pohádky je trochu jinde - i "amazonka" Jelena poznala, že její názor na muže byl špatný... mě to přijde jako jedna z TOP3 porevolučních pohádek... krásné písničky!!

plakát

Dům U Zlatého úsvitu (2009) (TV film) 

neskutečným způsobem podhodnocený film, na pět hvězdiček to sice není, spíš 70%, musím je ale dát, abych alespoň trochu hodnocení zvedl... to sakra nepoznáte ten skvělý příslib a klenot mezi současnou produkcí pro děti?? odpady naprosto nechápu! omylem je označení pohádka a vytrvalá snaha ČT nutit tuto komedii (spíše stylu Páni kluci) divákům o Vánocích (premiéra 2009 i repríza 2010)... výborné herecké výkony, výprava, triky hudba, dialogy, příběh by mohl být trochu nosnější a bez odboček, název filmu bohužel také není asi nejlépe zvolen, některé vtipy se opakují (přílet čápů, Hanč), pár motivů zůstává nedotažených (kniha), každopádně se ale těším na další filmy tohoto režiséra!

plakát

Krakonošovo tajemství (2022) (TV film) 

Výborný Švehlík a Nedbal, ale celkově herecky velmi dobře uchopená pohádka. Přispívají tomu zručně napsané dialogy a zajímavé a životné postavy. Pro někoho to možná může být příliš melancholické a posmutnělé, málo pohádkové, já si to ale užil.

plakát

10 let muzikálu v Ostravě (2021) (koncert) 

Tak tohle se povedlo. Až na pár drobností naprosto precizní projekt, který je výkladní skříní ostravského muzikálu i štábu ČT, který zajišťoval přenos. Pestré, dobře zazpívané, zahrané. Zábavné. Tleskám!