Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Fantasy
  • Akční
  • Dobrodružný
  • Drama

Recenze (5)

plakát

Kráska a zvíře (2017) 

Na film jsem šel s očekáváním docela kvalitního zpracování pohádky. Ovšem snímek mne velmi mile překvapil. Nemohu vytknout jedinou věc. Lokace a prostory byly pohádkově kouzelné, písničky skvělé, mluvící nábytek roztomilý a nápaditý, Zvíře skvěle zvládnuté po efektové stránce a efekty celkově velmi nadpůrměrné, Luke Evans v roli namyšleného vojáka nesnesitelně otravný (ale tak to mělo působit!). Na Emmu Watson jsem se s radostí koukal celé dvě hodiny a musím říct, že si nedokážu vybrat jinou herečku, která by mohla být pro tento film lepší volbou. Ian McKellen a Emma Thompson na konci byli už jen třešničkou na už i tak dokonalém dortu.

plakát

Masaryk (2016) 

Musím říct, že na film jsem chtěl jít ještě před předáváním Českých lvů a poté, co tento film, který až na výjimky nikdo neviděl, vyhrál 12 nebo kolik že to bylo lvů jsem si řekl, že na ten film nepůjdu. Naštěstí jsem se nakonec rozhodl jít a skutečně to stálo za to. Překvapily mě velké scény, které skutečně byly dotažené do konce a obstály by i v Áčkovém hollywodském filmu, narozdíl od Lídy Baarové od Filipa Renče, které působily velmi uměle a neprofesionálně. Herecký výkon pana Kaisera mne naprosto uchvátil a opravdu jsem netušil, jakým skvělým hercem je. Oproti němu ale výkony Rodena občas nevypadaly přesvědčivě a to právě ve scénách, kde vystupovali oba dva. Ovšem jejich dialogy byly mistrně napsané a neměl jsem s nimi jediný problém. Menší problém jsem viděl ještě v nepřehlednosti filmu ve smyslu přeblikávání scén v New Yorku, sanatoriu, Anglii a Praze... Film mě celkově velmi nadchnul a rád dám 5 hvězd, ovšem těch 12 lvů bych tomu asi nedal.

plakát

Kruhy (2017) 

Od filmu jsem nic nečekal a to bylo jediné štěstí. Něco tak nudného, trapného a nezáživného jsem neviděl už hodně dlouho. Jednu hvězdu dávám snad jen ze solidarity k původnímu konceptu Kruhu. Na scénář se musely vyplácat alespoň tři láhve kvalitního vína, protože tak mdlé a prkenné dialogy jsem už taktéž neslyšel dlouho. Přítomnost Johnnyho Galeckiho absolutně nechápu, copak má zapotřebí lézt do podprůměrných filmů? Jednu hvězdu dávám s velkou nechutí.

plakát

Assassin’s Creed (2016) 

Hry jsem s výjimkou malé ukázky prvního dílu nehrál a tak je možná chyba i na mé straně. Přesto si ale dovolím říci, že film, který vychází z hry by měl i nehráče zasvětit do světa, aby se nestalo to co mne... Jediné co jsem z filmu pochytil bylo to, že vcelku zajímavá žena sháněla jablko, ze kterého vyšla první lidská neposlušnost či co. Bohužel, to je vše, co si ze snímku pamatuji. Jména ani místa už si nevybavím s výjimkou létajícího ptáka, který se na obrazovce objevil snad nejvíckrát ze všech. Ze stránky dějové mne film příliš nezaujal. Dalo se poměrně snadno předvídat co se stane. Také mne zklamalo, že "historická" část by se po poskládání do krátkého filmu vešla do půl hodiny a to mi zkrátka nestačilo. Na druhou stranu musím ocenit skvělé efekty a nesentimentálnost filmu. Hluchých míst tam také příliš nebylo. Film docela uteče, ovšem na konci zjistíte, že ani už nevíte, o co tam šlo.

plakát

Pasažéři (2016) 

Tento film má k pořádnému sci-fi daleko. Vizuální efekty lodě, vesmíru a všemožných robotů jsou sice velmi povedené, ale na celkovém dojmu z filmu dost ubírá předvídatelnost, dějová nenáročnost a místy zbytečná protáhlost scén. Nejhorší ze všeho byl šťastný "hezoučký" konec. Na druhou stranu Jennifer Lawrence opět ukázala, že je skvělou herečkou. Právě její přítomnost ve filmu vytáhla úroveň snímku o stupeň výš a proto jsem se nakonec rozhodl ohodnotit film 3 hvězdami.