Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Sci-Fi
  • Komedie
  • Dobrodružný

Recenze (43)

plakát

Někdo to rád horké (1959) 

Film pro každou a pro každého, jinými slovy nestárnoucí komedie s plynulým tempem podpořeným jazzem v pozadí. Na Marilyn je radost pohledět a společně s usměvavým koncem je "Some Like It Hot" prostě klasika, co by každý rok před vánoci měl vidět každý.

plakát

Gattaca (1997) 

Gattaca nám se svojí osobitou atmosférou dává nahlédnout do světa (možné) blízké budoucnosti, kdy se lidé již nerodí po příletu čápa. Lidstvo se vydalo cestou umělého oplodnění, získalo totiž schopnost upravit lidské geny dle potřeby. Stačí přijít na schůzku, odevzdat svůj genom a už si jen vesele vybrat, jestli vám po zahradě bude běhat Usain Bolt a nebo vám do vesmíru poletí Jerome. Jelikož si všechny vlastnosti dítěte můžete předem vesele upravit, víte tedy v podstatě jeho budoucnost. Vincent je jedním z posledních lidí narozený přirozenou cestou a všem se snaží ukázat, že i přes jeho určité nedostatky se dokáže vyrovnat ostatním "enhanced" lidem. Nehodlá přijmout skutečnost že jeho budoucnost byla předurčena již před jeho narozením.  Nápad filmu velice kreativní, ne však zcela využitý. Utopický svět Gattacy pokládá zajímavé morální otázky, odpovědi si však člověk musí domyslet sám. Rád bych viděl z onoho až mystického světa více. Vincentovo život se však odvíjí čistě a jen od jeho práce, přičemž samotná cesta do vesmíru je určitý středový bod celého filmu. Ten nám ukazuje, že člověk může všechno - i přes to že mu to nebylo předurčeno. Obecně mě mrzí jen absence více kreativnějších kulis - Vincentovo práce a domov působí dohromady velice melancholicky, místy až depresivně. To sice má představovat čistost a předurčenost daného světa, i tak bych však ocenil kontrast s něčím více lidským, a ne jen strojově založeným.

plakát

Půlnoční láska (2018) 

Katie trpí přecitlivělostí na denní světlo. Ve dne nemůže vyjít ani na vteřinu ven, jelikož její buňky by se i po nepatrném vystavení slunci začali nekontrolovatelně množit. Svůj život tedy žije pouze ve svém domě se svým otcem. Celé svoje mládí pozorovala ostatní děti, jak si hrají, rostou, užívají normálního života. Věděla však, že ona je jiná a nikdy nebude jako oni. Ven tak chodila pouze v noci. Procházela se spícím městem a snažila se tak být alespoň trochu normální. Snažila se potlačit lidskou přirozenost. Byla nucena vzdát se své sociální stránky. Člověk ale nežije proto, aby žil, ale žije kvůli druhým. Jednoho dne se tak všechno změnilo. Katie přemluvila otce, aby mohla jít na nádraží zahrát pár svých písniček. A zde potkala Charlieho, kluka, kterého pozorovala z okna své ložnice celý svůj život. Od té chvíle Katie teprve začala opravdu žít. Měla totiž někoho, koho může milovat a s kým může pozorovat hvězdy. Romantické filmy potřebují k úspěchu pouze 2 věci, nebo spíš 2 herce. A chemie mezi Bellou Thorne a Patrickem Schwarzeneggerem funguje skvěle. Bella I přes svou vážnou nemoc vždy byla ta pozitivní a její upřímné úsměvy mě hřály u srdce. Patrick byl zase přirozený a nic nepřehrával. Ostatní herci už nedosahují takových kvalit, i přesto ale Midnight Sun zůstane jedním z mých nejoblíbenějších filmů. Atmosféra je úžasná a občas jsem se cítil, jako kdybych to všechno prožíval s nimi. Teď už jenom čekám, až taky najdu někoho, s kým budu moct chodit po nočním městě…

plakát

Nejdelší jízda (2015) 

Po dlouhé době zase píši komentář. A víte proč? Protože tenhle film ve mně probudil spoustu pocitů který už dlouho dřímali. Film má něco přes 2h, ale přišlo mi to jako celá věčnost. Ale ne v negativním slova smyslu. Ba naopak. Přišlo my, jako kdybych děj filmu prožíval přímo s hlavními postavami. Cítil jsem to co oni, dělal to co oni, smál se jako oni. Probudil ve mně něco, co už se jen tak neuklidní. A konečně jsem zjistil a i si připustil, že já prostě miluju romantický filmy ;)

plakát

Počátek (2010) 

Umělecké dílo. Pokud máte stejně jako já fetiš na filmy s proklatě zamotanou dějovou linkou, tak jste tu správně. Na filmy, o kterých dokážete přemýšlet i několik dní. Které vám nedají spát. Při kterých zažijete katarzi. Které vás donutí zamyslet se ... Až na potřetí jsem dokázal ocenit kvality tohoto snímku. Možná, že další zhlédnutí bude ještě o něco lepší. Jen málokterý film má totiž tak velký přesah.

plakát

Venom (2018) 

Tak konečně jsem se dočkal. Venom ztvárněnej Hardym. Trošku jsem se lekl, když vyšli na povrch první recenze. Ale byl to jen planý poplach. Hardy hraje jako vždy skvěle. Hlavní záporák také neurazil. Jediné co mi trochu vadilo, byla hudba. Hlavně u akčních scén – basy byly boosted co to šlo, a tak trochu kazili dojem z dané scény. Zato samotná akce graduje společně s dějem a ke konci je to vážně jízda, to vám povím. Po každém střihu jsem se dokonce modlil, aby ještě nebyl konec. Já si to prostě užil. Tohle přesně od filmu očekávám. Vžít se do filmu tak, že ty 2 hodiny utečou ani nemrknete. Jako příjemné plus beru také to, že jsem se místy i zasmál. U Venoma jsem totiž podobné odlehčení vůbec nečekal. Ale proč ne. Fungovalo to. Za mě 8,5/10.

plakát

V jako Vendeta (2005) 

Jedinečný film. To rozhodně. Ale stále mohl být více akční a hlavně propracovanější. Myšlenka byla dobrá. Zato atmosféra totalitní Británie by šla vykreslit mnohem lépe. Byla zde spousta momentů, které mi až moc připomínali naší dobu (2018). Momentů, které prostě ve filmu tohoto typu nemají co dělat. Vytvářeli velmi rušivý dojem, který kazil jinak bravurně vykreslenou absolutistickou Británii. Kdyby těchto "pár" záběru zaměnili za jiné, co by ještě lépe vtáhli a nastínili prostředí .. Bylo by to 10/10. Takhle nemůžu napsat nic jiného, než : Za mě 9/10.

plakát

Lucy (2014) 

Luc Besson se toho nebál a vzal si na triko zrežírování filmu, ve kterém se jedné bloncce podaří dosáhnout 100% využití mozkové kapacity. Ale je zase pravda, že když nikdo absolutně netuší, co by se s lidským mozkem a tělem po celou tu dobu dělo, tak si Besson musel prostě vymýšlet. A celkově se mu to vcelku povedlo. Některé věci tedy byli "až moc", ale to posuďte sami. Jinak Scarlett hrála skvěle, Freeman samozřejmě taky. To je bohužel skoro tak všechno, zbytek herců působí tak jaksi nízkorozpočtově. Ale pořád se to skvěle sledovalo. Ani chvíli jsem se nenudil a nemohl jsem se dočkat, co nového Lucy zase dokáže. Luciiny kousky pak byli občas prostříhány s věcmi, které nám přiblížili, jak se to s tou mozkovou kapacitou vlastně má. Zkrátka zajímavě zpracované sci-fi s rychlým tempem, se skvěle hrající Johansson v hlavní roli. Za mě 9/10