Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Krimi
  • Dobrodružný

Recenze (81)

plakát

Hra o trůny - Železný trůn (2019) (epizoda) 

Z tohoto dílu mám pocit, že tvůrci už chtěli mít všechno konečně za sebou. Dračí vypořádání se s trůnem je přitažené za vlasy a též další postavy se chovají nelogicky a nepřirozeně. Nějak ten seriál skončit musel, ale toto bylo pro mě velkým zklamáním.

plakát

Autor neznámý (2018) 

Typický severský film, který plyne pomaleji než jsme na to zvyklí z americké kinematografie, ale i tak stále udržuje diváka v napětí. Pohladil na duši i pobavil. Ocenit je nutno i skvělé výkony zcela neokoukaných herců.

plakát

Veterán (2012) 

Danny Trejo není velký herec, takže od něj člověk nic nečeká. Ale zklamaly mě bojové scény, ve kterých je velmi zřetelné, že jsou jen na oko. Jediným pozitivem tedy je, že dobro zvítězí.

plakát

Králova zahradnice (2014) 

V tomto díle nenajdete žádné velké drama, ale má vše, co člověk chce po romantickém filmu. Ludvík XIV je popisován velmi lidsky a vzhledem k jeho skutečným historickým činům to ani nemusí být tak vzdálené od pravdy.

plakát

Jackie (2016) 

Nečekal bych, že se o pár dnech přípravy na pohřeb dá něco natočit, ale zdá se, že to možné je. Ale velká zábava to teda není. Osobně jsem se poměrně nudil. Nevím, zda to bylo režijním záměrem, ale Jackie mi připadala chvílemi poměrně sjetá. Při provádění Bílým domem pak z ní udělali fakt velkou pipku. V reálném dokumentu se skutečnou Jacklin ale průvodkyně působí poměrně příjemně.

plakát

Dívka, která si hrála s ohněm (2009) 

Děj navazuje na film Muži, kteří nenávidí ženy, takže to chce vidět popořadě. Ale právě ve srovnání s tím předchozím filmem je tento zklamáním. Ne, že by nepobavil a neposkytl vám trochu toho napětí, ale je to taková vata. Některé scény jsou trochu přitažené za vlasy, osobně mívám problémy s tím, kdy se oběť zakopaná zaživa sama odhrabe.

plakát

Muži, kteří nenávidí ženy (2009) 

Skvělý scénář, napínavý příběh, dobré výkony poměrně neznámých herců (alespoň u nás), ale co je na tomto filmu nejsilnější je atmosféra. Ačkoli děj nesviští, jak jsme zvyklí u amerických thrillerů, rozhodně to není nuda a člověk je stále v napětí.

plakát

Muži, kteří nenávidí ženy (2011) 

Toto bych označil jako zbytečný film. Stejnojmenný film koprodukce Švédsko / Dánsko / Německo / Norsko z roku 2009 je dle mého povedenější, s daleko lepší atmosférou i zajímavějším obsazením. A protože předloha je stejná, opravdu nevím, proč se američtí filmaři do tohoto díla pouštěli. Nicméně ten příběh je dobře napsaný, tak kdo má raději americký styl oproti severskému, pobaví se.

plakát

Vzpomeň si (2015) 

Remember je thriller, který neoplývá přestřelkami ani bitkami, ale napínavý není o nic méně. Od začátku usilovně držíte palce devadesátiletému hlavnímu hrdinovi, aby se mu jeho mise podařila. A finále je skvělé. Nicméně, není to film na odpočinkové nedělní odpoledne, protože téma válečných zločinců je přece jen citlivé.