Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Krimi
  • Fantasy
  • Akční

Recenze (12)

plakát

Krásný kluk (2018) 

Pro příště: méně Steva Carrolla a jeho tří póz - Michael Scott veselý, Michael Scott smutný a Michael Scott naštvaný (kdo viděl The Office pochopí). Chalamet, i když hraje feťáka, celou dobu vypadá jako příbuzný někoho z rychlých šípů. Samozřejmě ne "everything everything" je špatně, vizuálně krása, ale chybějící zápletku a autenticitu to nenahradí...

plakát

Psí ostrov (2018) 

Andersonův rukopis je zde opravdu znát! Dojemný, ale přitom velmi chytrý příběh. Nádherné výtvarné zpracování, několikrát jsem film zastavila, abych se podívala jak je která scéna vytvořená. Krásné detaily, kterých si ne každý všimne, často zásadně posouvají děj. Už jen kvůli tomu je potřeba tento film vidět! Ocenění si ale nezaslouží nejen vizuální stránka, využití japonštiny funguje skvěle. To, že divák nerozumí 90% z toho co lidé říkají, ho dostává do úplně jiné role. Stejně jako u filmů Tima Burtona je vidět, že ne všechny animované filmy jsou pro děti. Animovaná transplantace ledvin by mě, jako dítě, dost děsila, i když teď vím, že tam ta scéna prostě patří. Andersonova díla mají jedinečnou poetiku a styl. Grandhotel Budapešť a teď i Psí ostrov jsou jako lék na opravdu špatné filmové zážitky. Jsem dojatá a jdu si to pustit znovu!

plakát

Bába z ledu (2017) 

Charakteristika postav působí, jako by se herci snažili o karikaturu. Děj je nudný, zápletka žádná a prostě existuje jakýsi limit na množství důchodců v plavkách, který jsem schopná za večer snést. Ocenění pro Kronerovou chápu, ale ty ostatní mi nejsou tak jasné. V zajímavostech se dokonce píše o nominaci na Oscara, což by je pozvedlo na novou úroveň absurdity. Už vidím největší celebrity světa, jak se navlečení do modelů od Louise Vuittona, nadšeně baví Pavlem Novým a jeho slepicí Adélou. Nejsem cílová skupina....ale prostě ne!

plakát

Volejte Saulovi - Příštipkář (2016) (epizoda) 

Celý seriál mi přijde tak nějak...vyždímaný. Saul je dobrý, jako vedlejší postava, ale hlavní pointu táhne trochu ztěžka. Nicméně tenhle díl a koláčová úchylka (+ sedmička vína) vytvořili dokonalou komediální souhru. Na úroveň Breking bad, se Saul asi nedostane, ale za tenhle díl ***** oprávněně.

plakát

Proč? 13x proto (2017) (seriál) 

Nutno podotknout, že seriál je určený pro přesně stanovenou věkovou skupinu (cca 15 - 20) a zabývá se přesně tím, co tuto skupinu zajímá. Moderními, populárními tématy o kterých se dozvídáme dnes a denně a proto nabýváme dojmu, že se nás bezprostředně týkají a dobře jim rozumíme. Jsou to: psychické nemoci, šikana, sexuální zneužívání a sebevraždy. Tím nechci říct, že se o podobné věci nemáme zajímat a nemáme se snažit proti nim bojovat. Ale jestli chcete úspěšný seriál, vyberte si jedno, nebo všechna výše zmiňovaná témata, připojte k nim prostředí luxusně zabydlené čtvrti a pár teenagerů v upnutých tričkách - a máte vystaráno! Nechci hejtovat, vlastně se mi seriál líbil. bavil mě, cítila jsem snahu o jakousi duchaplnost, ale čistě z principu, že se mě někdo snaží nalákat na populární špek chci zůstat trošku stranou od davu ječících fanynek. Toť k obsahu. Herecké výkony průměrné, nebyla jsem jimi ohromena, ale k uvěřitelnosti situace stačily. Obecně celý styl seriálu byl trošku mainstream. Ale jak jsem už říkala, k oslovení této skupiny diváků mainstream potřebujete. Zábavné, snadno koukatelné, obsahující myšlenku, kterou opravdu není těžké pochopit: 3,5*

plakát

Piráti na vlnách (2009) 

Ne sory prostě, ale dívám se na to asi po milionté a furt se perfektně bavím! Miluju tenhle film, skvěle ukazuje náladu šedesátek, tehdejší morálku, balancování na hranici mezi absolutním odvazem a svobodou a šedě nalajnovanými pravidly. Jistě tento typ humoru nenadchne každého, ale já všechny ty hulící, obézní rockery prstě zbožňuju. Jo a jsem jediná kdo má úchylku na lícní kosti a stydlivej úsměv malýho Toma Sturridge? Příběh je možná pomalejší, ale i humorný scény můžou nést myšlenku! I když vtipy se někdy týkají sraček (doslova) řadím tenhle snímek mezi "inteligentní komedie", doporučuji!

plakát

Like Minds (2006) 

Místy nechutné, místy nevhodné, místy nepochopitelné...ale Tom a Eddie jsou tak úžasně psycho, že ať děláte co děláte stejně nakonec skončíte s nosem nalepeným na monitoru. Je to pro silnější povahy, pro ty, kteří vidí krásu v babrání se v lidské mysli a psychopati jim přijdou sexy. Při ponuré atmosféře ani není třeba neustálých lekacích scén, protože po chvilce sledování vás znervózní i vlastní ruka. Na rozdíl od 98%hororů má tento snímek děj, který více méně dává smysl, zaujme a není až tak děsivý, abyste se po něm ještě měsíc klepali pod postelí. Takže za mě zcela OK.

plakát

Kráska a zvíře (2017) 

Nejsem fanda muzikálů. Z High School Musical jsem měla ráda jen Sharpay - pokud nezpívala, La La Land...ne, a promiňte ale Mamma mia má sice dobře udělaný písničky ale zápletka nestojí za nic. Prostě muzikály nemusím. Ale protože zbožňuju Emmu Watson, rozhodla jsem obětovat sebe i 129 korun a na Krásku zašla. Celkově bych řekla, že film "ujde". Kontrast, který má znázorňovat hlavní dvojice bohužel není až tak patrný. Tedy vzhledově jistě, ale stejně se jejich vztah vyvine velmi rychle na to, jak mají být rozdílní. I kontrast prostředí mohl být větší. Vesnice vypadá jako Hobitín a barevný, třpytivý zámek pak nevyhlíží až tak honosně. Emma zpívá dobře, vypadá dobře, ale jako herečka má málo prostoru, což je škoda, protože Hermionovský šmrnc by scénám dost pomohl. Prožitek na velkém plátně dobrý. Doma si to znovu nepustím. Protože mám měkké srdce, dávám čtyři hvězdy. Ale je to opravdu hlavně díky mému obdivu k Watsonové a tomu roztomilému hrnečku.

plakát

Dánská dívka (2015) 

Při scéně, kdy si Einar při pózování poprvé oblékne dámské šaty, jsem měla pocit, že můžu natáhnout ruku a těch šatů se dotknout. Vše je snímáno do detailů, obraz neodrývá jen pravou podobu fyzickou, ale i duševní. Příběh rozervaného transsexuála zaujme každého. Někdo ho přijme, jiný ne. Ale taková už je společnost. Mně samotné je jedno jestli jde o homosexualitu, transsexualitu, asexualitu, či co...jde tam především o cestu k sobě samému. Dílo skvěle zachycuje vnitřní nesouhlas se sebou samým, pocit uvěznění v těle a touhu být někým jiným. Postava Gerty je velmi mateřská a empatická, symbolizuje průvodce, kterého by každý měl ve svém životě mít. Eddie je sice slizoun (i v jiných filmech, ale v tomhle to teda dotáhl k dokonalosti) ale opravdu GENIÁLNÍ slizoun. Nominace na Oscara byla zcela oprávněná a divím se, že ho nakonec nedostal. Vzhledem k tématu se bohužel obávám, že tento snímek se nestane "klasikou", jak bych mu přála. Ale rozhodně jde o velké dílo, které svým upřímným zobrazením zase o kousek posunulo hranice.

plakát

Nowhere Boy (2009) 

Tam moc, TAK MOC bych si přála dát pět, nebo alespoň čtyři hvězdičky. Všechno super, scénografie, kostýmy, hudba (pochopitelně), herecké výkony (Aaron brilantně vzdorný a divoký, Thomas roztomilý a samozřejmě legendární Kristin.) Námět má tak obrovský potenciál, že až skoro pláču nad výsledkem. Všem těm výborným jednotkám - herci, hudba, kostýmy...- chybí jeden rámec, který by je svazoval dohromady, tedy scénář. Příběh je špatně vystavěný, negraduje a dialogy jsou skoro směšné. Jednu chvíli jsem se usmívala nad Johnovým šarmem, další nahlas vykřikovala "pane bože ne!", to když se všichni ti skvělí herci shromáždili, aby odříkaly špatné, trapné dialogy, popisující dramatické rodinné zvraty. Ano, ty zvraty skutečně byly dramatické. A o to víc mě mrzí, že ve mě filmové zpracování nemohlo zanechat větší stopu. Vlastně ani nevím kam dílo zařadit. Pro mě nepatří do složky "zábavné a odpočinkové", protože obsahuje ty iritující rodinné rozpravy, ani do "vážné a dramatické" protože na to je moc barevný. Jsem ráda, že jsem film zhlédla, herci a písničky za to určitě stáli. Ale větší poznatky, nebo poučení si z něj bohužel neodnáším.