Reklama

Reklama

Like Minds

Trailer

Obsahy(1)

Psycholožku Sally Rowe (Toni Collette) pověří detektiv McKenzie (Richard Roxburgh) vyšetřením sedmnáctiletého Alexe (Eddie Redmayne), který je obviněn z vraždy spolužáka Nigela (Tom Sturridge). Inteligentní Alex, který vyrůstal bez matky opomíjen svým odměřeným snobským otcem, s ní zpočátku odmítá spolupracovat. Postupně se ale před Sally začne otevírat Alexův svět plný posedlosti historií a ... Nigelem, který je tak trochu jiný než všichni ostatní. Podle svojí verze je Alex obětí a i Sally odmítá uvěřit, že by byl chlapec schopen chladnokrevně vraždit. Jenomže ani ona nedokáže posoudit, jak velký psychologický vliv na Alexe Nigel i po své smrti má... Tento australský snímek je autorským počinem producenta a debutujícího režiséra Gregoryho J. Reada. (Morien)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (42)

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Nenechte se zmást hereckým obsazením, v tomhle filmu hraje sice Toni rádoby jednu z hlavních rolí, ale naprosto zbytečně. Nebo spíše je tam jen jako taková okrasa, více méně do počtu, i když jí to velice sekne. Naprosto jí totiž herecky převálcují dva hlavní, mladí herečtí představitelé, což platí hlavně v případě Eddieho, který si svou roli střihnul, asi jako krasobruslař Plujščenko, v dobách své největší slávy. Naprosto bezchybně, s celou škálou čtverných skoků a brilantním koncem, který jsem teda vůbec nečekal. Jenom doporučuji nečíst všechny komentáře, které Vám to vlastně všechno vyžvaní, v tom případě, budete ochuzeni a o velmi zajímavou, závěrečnou pointu. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

T. Collette i vtedy ešte neznámy E. Redmayne boli hlavným dôvodom, prečo som film chcel vidieť. O veľmi chytrých mladíkoch tu už niečo bolo (Prvotný strach) a toto je niečo veľmi podobné. Trochu škoda, že sa to zvrtlo v nejakú sektársku historku. prišlo mi to trochu nedôveryhodné a v dnešných časoch nie úplne presvedčivé. Herecké výkony sú skvelé, len to chcelo viac pritlačiť na pílu. Takmer som dal i tú štvrtú hviezdu, ale po zamyslení mi tam naozaj chýba nejaký silnejší moment. 60%. ()

Reklama

Morien 

všechny recenze uživatele

"You don't get it, do you? You will, you will." Do háje, do háje, do háje, to je ale dobrej film. Určitě ale ne pro všechny, jenom pro určité spektrum magorů (to na mou obhajobu/omluvu). Komorní - ve velmi ponurém duchu se před námi odvíjí příběh jedné ztracené duše, mladého kluka, který se choval trochu jako trouba ale v jádru asi dobrák, synáček ředitelův zdeptaný nesnesitelným tatíkem, zmítaný naivními city, které neuměl zvládnout, pod tlakem vyvádějící průsery kvůli svým vyhraněným názorům, z kterých nehodlá ustupovat, a přesně tady tomu mladíčkovi se připlete do cesty jiný pošuk, který až příliš četl knížky o rytířích na bílých koních. A potom začnou padat hlavy. Celý příběh stojí na výkonu nádherného Eddieho Redmaynea, skrz jeho mořsky zelené oči opravdu nahlížím do jeho hlavy a čtu tam jeho myšlenky, aby se ukázalo, že jsem se nechala zmanipulovat úplně stejně jako Collettina sympatická doktorka. Minimialistické tvůrčí prostředky jako uhýbavá kamera, melancholická a přesto tak tíživá hudba a utlumené odstíny barev dokonávají orgie pro hlavu mladé divačky (já). Eddieho křehký hlas šeptající pečlivě zvolená slůvka bych poslechla okamžitě. "Do you like history?" ()

Martinibaby 

všechny recenze uživatele

Nemůžu říct, že jsem závěr nečekala.. ale.. ale. :) Jednoduše mě výkony Toma a Eddieho přilepily k židli a nejednou jsem zůstala sedět s otevřenou pusou (nutno podotknout, že nejen proto, že jsem nemocná a mám ucpanej nos). I Toni byla úžasná, ale nebylo jí tam tolik, což je možná škoda. Každopádně stojí za vidění. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Originální scénář a výtečně napsané postavy. Líbila se mi i umně zakomponovaný templářský motiv. Bohužel mě to absolutně nesedlo herecky a to tak, že doslova. Nelíbil se mi tady nikdo a ústřední dvojice mi přišla v některých momentech vyloženě k smíchu. Zejména představitel Nigela mi dal vzpomenout na příšerného Pattisona ve Stmívání. Je to škoda. S jiným obsazením bych to hodnotil podstatně výš.60% ()

Galerie (11)

Zajímavosti (10)

  • Okrem južnej Austrálie sa film natáčal v Anglicku v Yorkshire. Scény v hale boli natočené v Bradford Grammar School v Bradforde. Scény školskej kaplnky sa natáčali vonku a vo vnútri kaplnky Giggleswick School neďaleko Settle v Severnom Yorkshire. (Arsenal83)
  • „Maraclea“ je povesť o templárskom rytierovi z Francúzska v trinástom storočí, ktorému zomrela snúbenica, no on sa s jej telom v hrobke pomiloval. Keď sa po 9 mesiacoch vrátil, hlava bola presunutá pod skríženým lonom a on si tú lebku zobral, pretože veril, že mu prinesie neporaziteľnosť. Gregory Read použil tento príbeh vo filme, pretože podľa neho by "určite mojich psychopatov zaujímal". (Arsenal83)
  • Napriek výzvam bol kameraman Nigel Bluck obzvlášť ohromený atmosférou, ktorú poskytujú mnohé anglické lokality. Ako povedal: "Scenéria Yorkshire bola skvelá. Strmosť bezlistých stromov a tlmené farby, jemné slabé anglické svetlo, klasická kamenná architektúra a atmosféra snehu boli dokonalé pre náladu, ktorú sme sa snažili vo filme vytvoriť." (Arsenal83)

Reklama

Reklama