Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Dokumentární
  • Pohádka

Recenze (827)

plakát

Smolař (1957) 

Aneb. Jak Funés umožnil člověku čistého srdce prožít kopu dobrodružství plné komediálních zvratů a překvapení. :-)

plakát

Zvoník od Matky Boží (1939) 

Tato verze je narozdíl od Walta Disneyho mnohem propracovanější. Což je v pořádku aby to na děti nebylo moc složité k pochopení. Esmeralda narozdíl od té kreslené od Disneyho oplývá velkou krásou. A quasimodo jakožto slabomyslná postava byl zde exkluzivní. Ať už ho hrál kdokoli, tak věřím tomu že si tuto roli musel hodně užít. Narozdíl od Disney verze kde ztvárnil moudrého a inteligentního muže.

plakát

Wonka (2023) 

K filmu jsem byla velmi skeptická protože jsem si myslela, že z toho vznikne slátanina, která se verzi s Johnny Deppem nemůže vyrovnat. Ale nakonec se film stal pro mě pompézně dechberoucím. Krásné písničky, úsměvný děj, kamarádská láska mezi Wonkou a dospívající slečnou, týmová práce, cukrovinky a v neposlední řadě ten srdceryvný moment, kdy každému ukápne slza.

plakát

VIPissy (2013) (seriál) 

Radši se o svých dojmech moc veřejně nerozepisovat. V každém případě víte jak to je. Nikdo nejsme svatí a nelechtiví.😁

plakát

Sbohem, Sovětský svaze (2020) 

Za mě jedině západ. Každý levicový volič ze všeho nejvíce potřebuje mít holku. Ale já dospěla a uvědomila si že ze všeho nejvíc jako správný pravicový volič potřebuji zůstat v EU a chodit na akce pořádané neziskovkami a vzdělávat se na základě operačních programů EU. #Beproudyourself

plakát

Mrs. Doubtfire - Táta v sukni (1993) 

Williams senzační komik. Budiž mu země lehká. Lauren a Hardy by se mohli jít zahrabat. Zatímco u tohoto filmu jsem se zasmála od srdce a i když byla paní Doubtfirová vymyšlená postava stejně jako třeba Jára Cimrman, tak byla svou povahou nezapomenutelná. Naše hospodyně byla sice taky fajn, ale tady tuhle bych ve svých 14ti letech nenechala odejít. Chytla bych ji a už nepustila. :-) A zároveň tento film ukazuje, že někteří lidé jsou zkrátka nenahraditelní a nikdy neseženete náhradu. Pokud jde o vaření, uklízení apod. Takových chův jsou na světě miliony, ale těch co mají v sobě vnitřní kouzlo lásky, legrace a inteligence těch je mnohem užší okruh.

plakát

Moucha (1986) 

Výborný film. A hlavně napínavý. Místy hnusný, místy vtipný, místy emotivní. Představitel hlavní úlohy neměl hezkou tvář ani jako člověk. Načež se do té úlohy skvěle hodil. A ty proměny byly opravdu skvostné. Už od toho začátku, kdy mu to ještě žena žrala. Ale později byla ráda za svého bývalého který ji zachránil. Proto jsem byla ráda že to skončilo spravedlivě. Takový mouchočlověk nesmí zůstat naživu, natožpak ještě zakládat hmyzí politiku. Na tuto dobu? Kam se hrabe mlčení jehňátek. :-)

plakát

Critters 3 (1991) 

Asi to hodnocení ve srovnání s osttními vypadá hloupě, ale mě se to líbilo. Původně jsem myslela že se natentuju jako u Otesánka, který sežral celý barák a ta, která ho k tomu naváěla zůstala naživu. Načež když ti dva hnusáci byli sežráni a ostatní slušné lidičky nechali naživu na základě bizarních, ale přesto úsměvných scén, nelze být jinak než spokojena. :D Akorát je škoda obličejů těch netvorů. Kdyby je neměli, byly by z nich krásné řasokoule do akvária, které by se jednou za čtrnáct dní mazlily v rukách jedna báseň. :-)

plakát

Příběhy slavných - Cesta do hlubin Lálovy duše (2008) (epizoda) 

Ladislav Pešek byl podle všeho vstřícný člověk, který miloval divadlo a propagoval Ladislava Frejku. Zita Kabátová sice uvedla že nebyl moc zábavný a že čekala že se s ním bude cítit víc dobře když spolu hráli ve filmu Děvče s předměstí, ale věci se vyvinuly jinak. Dále je v tomto filmu mnoho ukázek z filmů kde byl Pešek krásný hlavně za mlada a v neposlední řadě tam mohli dát záznam z jeho pohřbu, který je dostupný na youtube.

plakát

Drazí soudruzi! (2020) 

Tak v tomto filmu se promítají dva směry. Jak komunistické tak demokratické. Hlavní roli hrála žena která byla těžká komunistka co popírala nedostatky v tehdejším období až do doby, kdy  její dcera začne být nezvěstná. Ze začátku věří že se vrátí a tak si za komunismem pořád stála, avšak když jde do tuhého a začne být považována za mrtvou, tak její zkreslené představy o tomto směru ze začínají vytrácet z její hlavy. Až se to v její mysli obrátí naruby a na komunismus začne nadávat protože si uvědomila co ztratila. Avšak když dědovi který si dělal s komunismu srandu jde oznámit tu špatnou zprávu, tak se nakonec ukáže že dcera je naživu. Jen se schovávala aby jí někdo nevypátral. A její matka pocítila to štěstí že neumřela a dostala od života druhou šanci své neobjektivní chování vůči své dceři napravit. :-)