Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Dokumentární
  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Akční

Zajímavosti k filmům (104)

Kick-Ass

Kick-Ass (2010)

Bazuka byla inspirována skutečnou zbraní, kterou používá americká armáda. Jde o SMAW (Shoulder-Launched, Multipurpose Assault Weapon - což by se dalo doslova přeložit jako "ramenní odpalovací víceúčelově útočná zbraň"), pro kterou se jako střelivo používají 83mm rakety.

Temný rytíř

Temný rytíř (2008)

Heath Ledger (Joker) byl do své role tak ponořený, že svého hereckého kolegu Michaela Cainea (Alfred), který ho předtím v civilu nikdy neviděl, v jejich první společné scéně natolik vyděsil, že herecký veterán zapomněl dialog.

Temný rytíř

Temný rytíř (2008)

Temný rytíř byl do amerických kin nasazen v rekordním počtu přes 4 300 kopií, což mu mohly závidět i nejúspěšnější snímky série Harry Potter či první dva díly Pirátů z Karibiku. Ty se pohybovaly pod hranicí 4 000 kopií.

Speed Racer

Speed Racer (2008)

Film se stal navzdory kladným recenzím a ohlasům po uvedení do kin propadákem, když s nákladem 120 milionů dolarů vydělal z první víkend pouze 20,2 miliony dolarů.

Milionář z chatrče

Milionář z chatrče (2008)

V době vzniku filmu se většina filmů točila na filmový materiál. Danny Boyle se rozhodl, že značnou část filmu natočí na digitální kameru. Hlavním důvodem bylo, že chtěl natáčet v srdci nechvalně proslulých, hustě zalidněných městských slumů a autenticky zachytit jejich energii přímo za pochodu. Rychlé akční scény a televizní soutěž byly točeny na digitální kameru SI-2K od Silicon Imaging.

Gympl

Gympl (2007)

Na filmu se jako kostýmní asistentka podílela bývalá žena režiséra Tomáše Vorla, Pavla Vorlová.

Gympl

Gympl (2007)

Finální scéna stříkání na vlak se natáčela dvě noci na nádraží Bohdalec.

Gympl

Gympl (2007)

Na Gymnáziu Budějovická se natáčelo od 22. 8. 2006 do 3. 9. 2006.

Gympl

Gympl (2007)

Scéna nočního lezení na komín se natáčela na šedesátimetrovém komíně v opuštěné továrně na pražském Smíchově.

Gympl

Gympl (2007)

Při nočním natáčení scény stříkání RHS pod kyvadlo začalo pršet a štáb přišel o jedno ze světel.

Rafťáci

Rafťáci (2006)

Celé natáčení trvalo pouhých 40 dní.

Rafťáci

Rafťáci (2006)

Celkem se štáb pohyboval mezi sedmdesáti lokacemi. Scény na vodě se natáčely na Vltavě v úseku od Českého Krumlova k Českým Budějovicím. Natáčelo se také v jihočeské vesničce Rožmitál na Šumavě.

Účastníci zájezdu

Účastníci zájezdu (2006)

Jednou "kikslo" auto a skupinka herců jedoucích na natáčení se zasekla v Rakousku. Zrovna se měla točit hromadná scéna, takže se na herce muselo čekat asi sedm hodin.

Potomci lidí

Potomci lidí (2006)

Studio Universal se rozhodlo premiéru filmu v USA přesunout ze září 2006 na prosinec 2006. Producenti totiž věřili, že film má oscarové naděje. O Vánocích totiž do amerických kin vždy přicházejí snímky s největšími oscarovými ambicemi. Filmový kritici navíc poukazovali na souvislost mezi křesťanskou symbolikou ve filmu a jeho uvedením na Štědrý den.

Reklama