Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Dokumentární
  • Akční

Recenze (634)

plakát

Absolvent (1967) 

Absolvent je vážně tak dobrý, jak vám jeho kritiky tvrdí.

plakát

AFI Tribute to Meryl Streep (2004) (TV film) 

Vynikající ilustrace toho, že Meryl si všechny ty filmové pocty zaslouží. Když jí na podiu skládají hold Clint Eastwood, Mike Nichols, Jack Nicholson, Robert de Niro nebo Shirley MacLaine, nezbývá než před ní smeknout. Ale za vidění rozhodně stojí vtipná pocta Nory Ephron, podaná jejím klasickým suchým humorem. O tom, že Meryl Streep by zahrála nás samotné lépe, než my hrajeme sami sebe. A když máte špatný den, zavolejte Meryl. Zaskočí za vás aniž by si toho někdo všiml, a když jí zavoláte, jak se vám tedy ten den vedlo, zjistíte, že to byl jeden z nejlepších dní ve vašem životě...Geniální.

plakát

Africká Královna (1951) 

Dlouho jsem o tenhle film přicházela, ale jeho vidění stálo za to. Bogey umaštěný od oleje a v propocené košili obměkčí i takovou dámu, jako Katharine Hepburn...

plakát

Agatha Christie's Poirot - Čas přílivu (2006) (epizoda) 

Čas přílivu je typická Agatha Christie - typická ve smyslu zasazení děje do rodinného sídla plného záštiplných, intrikujících, přetvařujících se a po dědictví toužících příbuzných, kteří jsou kvůli vlastnímu prospěchu schopni čehokoliv. Také komplikovaností zápletky, okořeněné několika hříchy minulosti, je obvyklá. Už ne tak úplně typická je ovšem démoničnost vlastního pachatele a jeho duševní stav, hraničící vpodstatě se šílenstvím a také lehce překombinovaný závěr spojený s jeho odhalením. Ale jako celek snímek funguje víc než dobře, milovníci Hercula budou myslím i tentokrát spokojeni.

plakát

Agatha Christie's Poirot - Herkulovské úkoly pro Hercula Poirota (2013) (epizoda) 

Souhlasím s názorem, že jde o nejslabší díl třinácté série, lehce zmatečný děj (a kašírované prostředí) hází Suchetovi klacky pod nohy. On se tím naštěstí rozhodit nedal, ale zbytek osazenstva předvádí lehce ochotnické výkony. Škoda.

plakát

Agatha Christie's Poirot - Hodiny (2011) (epizoda) 

Jeden z nejnovějších příběhů Hercula Poirota v podání Davida Sucheta je příjemná kombinace předválečného špionážního dramatu z Doverské pevnosti a zločinu ne náhodou inspirovaného šestákovými detektivkami. A dojde i na trochu romantiky na závěr. Co víc si přát, n´est - ce pas mes amis?

plakát

Agatha Christie's Poirot - Hra na vraždu (2013) (epizoda) 

Výborný, klasicky spletitý Poirot. Krásné prostředí domova Agathy Christie, Ariadne Oliverová v květovaných modelech a roztomilá hra na vraždu. Magnifique!

plakát

Agatha Christie's Poirot - Karty na stole (2005) (epizoda) 

Je to vynikající film, jako ostatně všechny detektivky s Poirotem odehrávající se v Egyptě, Sýrii a podobných prostředích, které Poirotovi sluší (nebo na ně odkazujících). Po druhém zhlédnutí ale uberu jednu hvězdu, kvůli trochu nezáživné pasáži rekonstrukce bridžové partie (pro našince španělská vesnice...:)

plakát

Agatha Christie's Poirot - Opona - Poirotův poslední případ (2013) (epizoda) 

Fenomenální zakončení jedné éry a podle mě jeden z nejlepších filmů, které byly se Suchetem v roli Poirota natočeny. Klobouk dolů před režisérkou, bravo Davidu Suchetovi. Krásný komentář už tady přede mnou zanechal Marigold, takže já jenom skončím citátem: "We shall not hunt together again, my friend. Our first hunt was here - and our last ... They were good days, Yes, they have been good days..."

plakát

Agatha Christie's Poirot - Pět malých prasátek (2003) (epizoda) 

Výborný, smutně laděný Poirot - a opět mu ta nostalgie a dávné hříchy velmi sedí. No a hudební motiv od Erika Satieho doprovázející vzpomínkové pasáže, to už byla jen třešnička na dortu...