Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Romantický
  • Krimi
  • Dobrodružný

Recenze (424)

plakát

Starman (1984) 

Těší mě, že nejsem jediná, komu se film líbí, čehož jsem se obávala. Jenže já tyhle sci-fi pohádky ze starší doby miluju nejvíc, oproti dnešním sci-fi, kde často jako by jediným smyslem bylo vyděsit a znechutit diváka krvavými scénami, že se pak bojí usnout. Navíc Jeff Bridges byl úchvatnej. Taky hudba je pěkná. A krásná myšlenka o lásce a dobru, která se prolíná celým dějem, překrývá i ostudnej pohled na zemskou civilizaci.

plakát

Svět podle Prota (2001) 

Tento film mě nikdy neomrzí, viděla jsem ho už tolikrát a někdy si ho pouštím skoro jako terapii proti současnému depresivnímu světu... Vřele doporučuju. Skvělé herecké výkony, pěkná hudba, napětí i dojetí, zkrátka lahůdka.

plakát

Zelená míle (1999) 

*************** - no asi tak bych hodnotila, kdyby to šlo. Děkuji za tento film a lidskost v něm.

plakát

Tři oříšky pro Popelku (1973) 

Na této obdivuhodné pohádce mě vždycky zarazí až nepříjemně fakt, že dětem ukazuje zabíjení volně žijících zvířat pro zábavu, přestože vím, že se tak děje běžně i dnes, jenže děti by to v pohádkách vídat neměly. Ale toto Popelkovské téma je zde tak milé a nádherně snivé, že stejně dávám plný počet bodů, kdyby pro nic jiného, tak jako poděkování těm tvůrcům a hercům, kteří už se odebrali do Nebe...

plakát

Pyšná princezna (1952) 

Moje nejmilejší pohádka, kromě jiného i proto, že se natáčela v kraji, kde jsem běhávala jako malá holka. I Panská skála a vůbec severní Čechy jsou moje srdeční záležitost. Nemluvě o nádherné dvojici Krasomily a Miroslava, ale i ostatních skvělých hercích.

plakát

Výměna (2008) 

Za mě jeden z nejlepších filmů, jaké jsem kdy viděla - a viděla jsem jich požehnaně! Clint Eastwood mě nezklame nikdy, ani jako herec, ani jako scenárista nebo režisér, ale že skládá i hudbu je pro mě překvapení, možná jen nepozornost. Bravo!

plakát

Ženy na pokraji nervového zhroucení (1988) 

Almodóvar je prostě génius. Dokáže i z vraždy udělat scénku, které se člověk musí smát. Herecké obsazení taky skvostné. Jeden z mých nejmilejších filmů.

plakát

Nejlepší způsob, jak pochopit ženy (2017) 

Čekala jsem na podobné téma otřepanou zápletku bez fantazie, ale byla jsem velmi mile překvapená. Jednak se tentokrát vše odehrávalo poměrně netradičně, originálně - a naprosto mě dostal konec, to jsem do poslední sekundy nečekala. Navíc hodně vtipných, neotřelých hlášek a situací. Velká spokojenost, víc takových filmů! Jedna hláška mě rozesmála nahlas, i když to nebyla zdaleka ta nejlepší, ale pamatuju si ji - pozor spoiler: Vizážista nutí ženu (která je ve skutečnosti chlap, který se proměnil v ženu), aby se sebou něco udělala. Má na starosti oblečení. Dá jí (mu) těsné sexy prádlo a "ona" (on) se zlobí: "Zařezává se mi to do zadku!" odpověď vizážisty: "Tomu trikotu je to mnohem nepříjemnější."

plakát

Nádherná Zelená (1996) 

U tohoto filmu je samotné ztvárnění děje druhořadé, protože vyjadřuje nadmíru důležité poselství. Mně osobně na mnoha místech dojal velmi silně, až k slzám. Přestože mi připadaly některé scénky zbytečně protahované, ta hlavní myšlenka tím neutrpěla a tak mi nezbývá, než hodnotit plným počtem hvězd.

plakát

Dědictví aneb Kurvahošigutntág (1992) 

Tento film neustále zraje a v dnešní době (listopad/23) je už skoro geniální. Jako by Věra Chytilová byla jasnovidka, která poslala vzkaz do budoucnosti. Film mě kdysi "na první dobrou" až tak neuchvátil, i když pobavil. Ale tentokrát, po letech, jsem se nejen bavila vtipem a už slavnými hláškami, ale taky mě skoro mrazí z jeho hlubšího poselství. Klíčová je scénka nad mrtvou kozou: k čemu jsou milióny, život nevrátí...