Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Starman je mimozemšťan, který přijel pozorovat Zemi. Uvízne však ve Wisconsinu nedaleko farmy čerstvě ovdovělé Jenny Haydenové. Starman na sebe bere podobu jejího nedávno zesnulého manžela Scotta. Za tři dny se potřebuje dostat do Arizony, kde ho nabere jeho mateřská loď. Potřebuje Jenninu pomoc. Tak se Jenny nechtěně stane účastníkem výletu přes Spojené státy, při kterém jsou společně se Starmanem pronásledováni nejen americkou armádou, ale i nasazenými tajnými agenty. Během společně strávených dnů se jejich zpočátku chladný vztah pomalu mění v lásku, která vyvrcholí úžasným rande na Starmanově mateřské lodi. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (237)

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Líbí se mi, že Starman postrádá tu nabubřelost "velkého rodinného dobrodružství" a zůstává v určitém ohledu intimním, milým a upřímně znějícím filmem, na který je radost koukat. K tomu skvělý Jeff Bridges, krásná Karen Allen a hezká hudba. Konec je rovněž nádherně zpracovaný, přináší sice očekávatelnou dávku sentimentality, ale je utnutý v tom správném bodě. Kdyby přišlo něco ve stylu "co bylo potom", už by to asi nebylo ono. Hezké. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Romantický film jsem od Johna Carpentera asi ještě neviděl, ale zvládl to jedničku. Úvodní přeměna z hrozivého mimina do Jeffa Bridgese je silně znepokojující, ale pak už to jede na klasickou notu ufona dobráka, co zažívá patálie. Jeff Bridges je perfektně toporný a Karen Allen velice sympatická. Moc se mi to líbilo. ()

Reklama

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Pro mne sonda Voyager odlétla příliš brzo a Starman přišel až příliš pozdě. Dnes to na mne působilo jako takové klasické osmdesátkové retro s opravdu tím nejjednodušším dějem a příběhem co šel vůbec vymyslet. Tenkrát asi všichni zírali na ty efekty ve stylu muzikálu Xanadu, dnes už je to lehce úsměvné. Ne, já nic nehaním jen zkrátka konstatuji, že spotřební lhůta tohohle filmu už prošla. Bridgese mám rád, ale tady to jeho toporné hraní a trhavé pohyby se slepičím otáčením hlavy přišly otravné. Jako road movie po Státech se mi to celkem líbilo, samozřejmě je to obohaceno o akční vložky ve stylu bitek a honiček. Armáda si tam také udělala PR a zejména to závěrečné hejno Hueyů (nejen) bylo famózní. Tohle byl prostě takový E.T. pro trošku odrostlejší dospělé co mají rádi romantiku, americké filmy osmdesátých let a šťastné konce. Já dávám za 3 kuličky. * * * ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Od Carpentera bych cekal nejakej horor nebo nakou uchylarnu, ale to se tentokrat nekona a ani mi to nevadilo. Pribeh je sice trochu jako E.T., ale pojatej krapet jinak. Prvni zhruba hodina je fakt dobra, vsemozny vysvetlovani mimozemstanovy je celkem zabava a diky dobre hudbe film hezky odsejpa. Jenze pak se do vseho zacnou michat city a film tak na tempu trochu ztraci. Navic to zamilovani hlavni hrdinky do Starmana je dost neverohodny. Celej film tahne hlavne naprosto vyborne vytuhlej Jeff Bridges, kerej mi krapet pripomnel Arnieho z Terminatora. Slabsi 4*. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Vúbec mi nevadilo, že je tenhle sci-fi příběh jednoduchý a předvídatelný. Já ho mám strašně ráda. Film sice pořádně zestárl, ale já se k němu pořád vracím. Jeff Bridges byl výborný jako mimozemšťan. Ty jeho zvláštní pohyby byly nezapomenutelné. Docela rychle se naučil být člověkem. Velmi mě překvapilo, že tenhle film má na svědomí John Carpenter, přece jenom se tenhle člověk věnoval úplně jinému žánru. ()

Galerie (54)

Zajímavosti (11)

  • Fenomenální úspěch snímku E.T. – Mimozemšťan (1982) zapříčinil odsunutí natáčení tohoto filmu až na rok 1984. (Olík)
  • Na začátku osmdesátých let se ve stejnou dobu objevily ve studiu Columbia dva scénáře o mírumilovné návštěvě z kosmu, a to k filmu Starman a E.T. – Mimozemšťan (1982). Columbia se nakonec rozhodla pro realizaci Starmana a druhý scénář pustila studiu Universalu. (Olík)

Související novinky

Jeff Nichols natočí sci-fi

Jeff Nichols natočí sci-fi

19.01.2014

Režisér a scenárista Jeff Nichols (1978) se řadí mezi nejtalentovanější tvůrce nastupující filmařské generace v USA. Jeho tvorba se zatím vyhýbá prestižním a sledovaným oceněním, ale již 3 filmy (z… (více)

Rozhovor s Jeffem Bridgesem

Rozhovor s Jeffem Bridgesem

16.12.2010

Jeff Bridges je jedním z nejúspěšnějších hollywoodských herců, pětkrát nominovaný na Oscara, který si svým působivým výkonem v nedávném snímku Crazy Heart právem vysloužil tuto prestižní cenu v… (více)

Reklama

Reklama