Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Recenze (96)

plakát

96 hodin (2008) 

A pak, že dnes už pořádný akční nářez bez CGI efektů, zahrnující nejlépe nějaké Autoboty a vyhození půlky města do vzduchu, natočit nelze. Liam si po většinu času vystačí se svými chvaty a poloautomatickým kvérem. Auta používá výhradně k přesunu a i ta Eiffelovka, navzdory jeho siláckým řečem, zůstala na konci filmu stát celá. A i přes tuto oldschoolovost nechává Taken většinu svých předigitalizovaných bratříčků daleko za sebou. Besson zkrátka po dlouhé době přišel s příběhem, který sice hojně využívá, pro Luca tak, typické tvůrčí atributy (tzn. děj je jednoduchý a stokrát provařený), ale který dokonale funguje. btw: Nechápu proč kriminální laboratoře utrácejí statisíce za speciální software, když v Paříži mají stroje k dokonalému zaostření fotografií na každém rohu.

plakát

Chlípnost nade vše (2004) odpad!

Jaké jiné hodnocení si zas(ou)lo(u)ží film, jehož vrcholem je kadící Hasselhoff?!

plakát

Pat a Mat - Opékají špekáčky (2003) (epizoda) 

Pat a Mat si chtějí dopřát trochu nezdravých uzenářských výrobků a při tom zjišťují, že táborák uvnitř domu je životu-nebezpečný nápad. Rozhodnou se tedy postavit si krb, ale použitý stavební materiál jaksi neodpovídá, ba přímo odporuje požárním předpisům. Naštěstí vše dobře dopadne a naši hrdinové si užijí své opékání za doprovodu hudby ve stylu Evy a Vaška. U této epizody jsem se příjemně bavil.

plakát

Pat a Mat - Nezvaný návštěvník (2003) (epizoda) 

Pat a Mat nemají klid na svoje modelářství, neboť jim po bytě šmejdí otravný hlodavec. A tak se rozhodnou nevítaného nájemníka zpacifikovat. Používají k tomu vedle klasických pastí i nekonvenční nástražné systémy, bohužel však bez požadovaného výsledku. Nakonec tomu škůdci zabrání v pobíhání po pokoji tím, že mu doručí zásoby prvotřídního sýra až do jeho nory. Honba za myším stínem není práce pro naše hrdiny, tenhle úkol by raději měli přenechat Tomovi.

plakát

Pat a Mat - Natírají podlahu (2003) (epizoda) 

Pat a Mat řeší problém znečištěné podlahy za pomoci několika plechovek s barvou, koštěte a čajové konvice. I přes vynález tohoto šikovného udělátka pro pohodlné natírání se nevyhnou maléru, z něhož je nakonec dostanou obyčejné nůžky. Tohle je velmi slabá epizoda s minimem vtipu a nevýrazným závěrem.

plakát

Pat a Mat - Někam to zapadlo (2004) (epizoda) 

Pat a Mat se honí za zakutáleným víčkem od PET lahve a málem kvůli tomu přijdou k úrazu. Nejprve řádně vysmýčí všechny zaprášené kouty svého bytu, aby následně mohli důkladně překopat zahradu a nakonec provedou zevrubnou prohlídku okapů a komína. Když se po mnoha peripetiích nezbedné zátky konečně zmocní, zjišťují, že už ji vlastně ani nepotřebují. Hodně akční epizoda se zajímavým nápadem, ale kvalit starších dílů ani zdaleka nedosahuje.

plakát

Pat a Mat - Věší krajinu (2004) (epizoda) 

Pat a Mat si pořídili do svého příbytku nový obraz a teď už jen zbývá někam ho pověsit. Aby tohle umělecké dílko správně vyniklo je důležité vybrat ideální pozici na zdi. To znamená takové místo, kde se bude krajinka nejen dobře vyjímat, ale zároveň i překryje paseku po nezdařených pokusech o zatlučení skoby. Spíše slabší díl, který recykluje zápletku ze starší a mnohem zábavnější epizody Pat a Mat: Obraz

plakát

Pat a Mat - Opravují střechu (2003) (epizoda) 

Pat a Mat mají obdobný problém jako v epizodě Střecha z roku 1990 jediný rozdíl je v tom, že tehdy ještě bydleli v nevzhledných krychlích a dnes si užívají pohodlí výstavního dvojdomku. Samotná oprava není příliš zábavná, ale závěrečná přestavba třetiny střechy kvůli několika rozbitým taškám se jinde hned tak nevidí

plakát

Pat a Mat - Velké prádlo (1983) (epizoda) 

Pat a Mat mají před sebou pořádnou výzvu v podobě haldy špinavého prádla. Vyprat ho by nebyl takový problém, kdyby tihle dva hned na začátku nezdemolovali automatickou pračku. V honbě za čistými věcmi si počínají tak agresivně, že jim nakonec nezbude jiná možnost, než si všechno prádlo znovu utkat. Standardní díl s celkem nezajímavým závěrem.

plakát

Pat a Mat - Velikonoční vajíčko (2003) (epizoda) 

Pat a Mat hned v úvodu rozbijí nejkrásnější kraslici, a protože si bez ní Velikonoce nedokáží představit, tak se pouštějí do výroby nové. Jejich nemotorné ručičky si však s křehkými vajíčky moc nerozumí. Naši borci si proto vezmou na pomoc sádru, ale ani s ní to nedopadne moc dobře. Nakonec zjistí, že ideální kraslici měli celou dobu na dosah. Tenhle díl vyčnívá mezi novými epizodami jako Everest na Šumavě a z geniální pointy jsem málem smíchy spadl ze židle.