Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Animovaný

Recenze (347)

plakát

Hvězdy nám nepřály (2014) 

Nedokážu napsat přesně, z jakého důvodu jsem nechtěl vidět Hvězdy nám nepřály, když z každého rohu slyšíte: "To je strašný, já u toho brečela" nebo "Už to nechci vidět podruhé, zase se rozpláču". A ono ejhle, je to pravda. I já cíťa. Dojemné, normálněji lidské.

plakát

Hra (1997) 

"Co se stalo? Prozřel jsem." Napínavý a velmi dobře natočený i zahraný mysteriózní thriller, podobající se v mnoha ohledech filmům A. Hitchcocka.

plakát

Ten, kdo stojí v koutě (2012) 

"Ty jsi sjetej? Jak stará guma od auta". Skvělá teen komedie, říznutá větší dávkou dramatu.

plakát

Saltburn (2023) 

Nadějný mladý muž si vede vskutku dekadentní, odvážný, místy až nechutný život. A prochází mu to. Emerald Fennell si již dávno připsala přízvisko velmi dobré režisérky, která nám nabízí velmi zajímavé, provokativní, osobité kousky. A doufám, že se jich ještě pár dočkáme.

plakát

Cizinci ve vlaku (1951) 

Je zbytečné psát, jak jsou Cizinci ve vlaku prvotřídním hitchcockovým snímkem, který nezestárl, protože to tak je.

plakát

Pád domu Usherů (2023) (seriál) 

"Smrt kynula a její trůn se vznes v podivném městě v samotě kdes, tam daleko tmavém na Západě, zlí, dobří v klidu věčném pohromadě nejlepší, nejhorší, kde leží v řadě." Příjemná temnota E. A. Poea a skvělé momenty jako u The Haunting of Hill House. Kvalitní výkony, boží Carla Cugino, Bruce Greenwood a Mark Hamill.

plakát

Pátek třináctého (1980) 

I přes své chybičky se vyvraždění Crystal lake zapsalo mezi základní pilíře žánru a dalo ke zrodu Jasona Voorheese. Sice konfrontace Jasona a Freddyho se mi líbila více, přesto se Pátek 13 stává takovou menší klasikou.

plakát

Oppenheimer (2023) 

Štěstí jako z Kokury. Brilantní Nolanův kousek, který skvěle šlape celou stopáž a nezanechává žádné hluché místo. Neumím si ani představit lepší herecký ansábl než tento, kde každý měl svoji chvíli slávy před kamerou a doslova patřil do filmu, jako nejlepší volba. Gradace, zvuk, scénář, efekty.... Rozhodně nejepičtější kino zážitek roku. "Nyní, jsem se stal smrtí, ničitelem světů."

plakát

Barbie (2023) 

Pink is the new black. Už od prvních zpráv o tomto snímku jsem nevěřil, že by se něco tak absurdního mohlo povést a ono jo. Bláznivě pestrobarevný výlet do dokonalého Barbielandu, nadupaný humorem, satirou, „feminismem a patriarchátem“. Margot Robbie a Ryan Gosling se rolí zhostili úžasně, po vizuální stránce nejde nic vytknout. Skvělý růžový kino zážitek.

plakát

Umění tančit v dešti (2019) 

Dospělejší psí poslání, plné emocí, místy nepatrně úsměvné drama s velkým nábojem pozitivní nálady.