Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Dobrodružný

Recenze (91)

plakát

Chlapectví (2014) 

Film o ničem. Absolutně o ničem. To nic znáte. Nejspíš to máte za sebou nebo si aspoň dokážete vybavit někoho, kdo má nebo by mohl mít. Jeden z "nejlidštějších" filmů, ať už si pod tím představíte cokoliv.

plakát

Jack Strong (2014) 

Komentáře varovaly před klišoidním scénářem zcela po právu. Jack Strong je zábavně zfilmovaná kapitola polské historie, kterou sráží snaha za každou cenu uměle vytvářet napětí. Samozřejmě není jendoduchý zpracovat příběh podle skutečnosti a nenudit, jen by hlavní hrdina nemusel pokaždý číst spis, když ho čeká návštěva nebo si brát dokumenty, když se rozhodne trefit jedinou zeď čelně cestou z kanclu. Je tam toho moc a občas to vyzní spíš komicky.

plakát

Krásno (2014) 

Hodně očekávaná věc těžící chtě nechtě z popularity Partičky vůbec nedrží při sobě. Není dost absurdní (nebo to přepálí jako v samotným závěru), obsahuje víc trapnohumoru než černohumoru a spousta věcí tam je prostě tak nějak navíc - k úvodní scéně se scénář nijak významně nevrací a pár záběrů Sokol balí / klátí tam je jen na efekt. Herecky není moc co vytknout, snad jen Finger by se nemusel tolik zapomínat duchem na jevišti. Přes to všechno to místy je opravdu vtipný a efektně natočený debut, příště by to mohlo dopadnout líp...

plakát

Nick Cave: 20 000 dní na Zemi (2014) 

Jak moc je to pravdivá výpověď a jak moc je to jen hra s divákem / fanouškem? To je úplně jedno, protože charisma NC by utáhlo i káru s tunou hnoje. Vtipný, dojemný a hudebně (pochopitelně?) famózně protkaný dvacetitisící den na Zemi.

plakát

Parádně pokecal (2014) 

Jakkoliv tahle studentská komedie hraje na to, že jde o malou absolventskou produkci, jednou jde do kinech a měla by snýst přísnější měřítka. Což nesnese. Neherectví většiny ansámblu povýšený útrpným papouškováním holejch vět a slov neudělá parádní mimózní komedii ani kdyby ze sebe autor vydal životní výkon. Parádně pokecal by možná fungovalo jako kraťas, ale i těch 75 minut působí jako věčnost a když po čtvrt hodině chcete hlavního hrdinu nechat utonou pod Vydrovou bárkou a je vám úplně volný, kdo je ta superžena Máňa, asi je něco špatně.

plakát

Zátah 2 (2014) 

Jednička fungovala na daleko menším prostoru s minimem dialogů (navíc mi dojem neskutečně kazilo předabování do angličtiny), ale byla citelně chudší. Pokračování se povedla ale jedna, pro Raid zásadní, věc. Překonat akční sekvence. Bahno a kuchyň jsou nejlepší fackovačky posledních let. Evans jde dobrým směrem a třetí kousek, byť asi ne s malým Yodou, může konečně dosáhnout absolutoria.

plakát

Gangster Squad – Lovci mafie (2013) 

Naprosto nefunkční pocta žánru, která kolikrát vyzní víc jako parodie (scény s dítětem ve vaně a předním opasku pistolníka vážně bolely), než jako gangsterka moderního střihu. Tragický dialogy, který věříte akorát přehrávajícímu Pennovi, a to jen do chvíle, než vás naštve, kolik prostoru jeho postava dostává a jako jediná si tak buduje charakter... Na stranu druhou film zabaví během akčních pasáží a spoustou vizuálních vychytávek. Dvouhodinová definice eye-candy filmu.

plakát

Hobit: Šmakova dračí poušť (2013) 

Hobbit nemá na výpravnost silný základy LOTRa a v prvním díle na to dojížděl o poznání víc, než ve dvojce. Ta je přímočařejší a s prostorem pro další postavy (na úkor stále stejně napřesdržku trpaslíků) i zábavnější.

plakát

Kandidát (2013) 

Oku lahodící a nesmyslně někým zavrhovaná "klipová" režie (kamera, střih) táhne Kandidáta nahoru. Dějově je to přestřelěná povídka o jedný mačo sázce na pozadí prezidentských voleb. Na druhou stranu si film nehraje na nic, co není, a po celou stopáž zvládá zabavit bez wtf momentů. Za zmínku stojí výborně obsazená a napsaná československá dvojice na sledovačce. Rozhodnutí předabovávat Slováky už radši ani nekomentuju. 3,5*

plakát

Klauni (2013) 

Krásná (převážně) česká filmařina, která mi nejvíc připomněla hit Intouchables, a to přístupem "vesele o neveselém", i když místo pár záchvatů smíchupřinese "jen" skoro dvě hodiny trvající úsměv. Film má v podstatě jen dvě negativa - zvláštní nastavení dabingu, kdy časem Čech promlouvá francouzštinou za Francouze a ... tragickou kampaň. Zpracováním evropská špička (o ČR nemluvě), herecky parádní (hlavně trio klaunů) a navíc film s dobře vystaveným příběhem s několika nezapomenutelnýma scénama (smrková koupel, česání, škytavka, makléř, ...) prostě nesmí zapadnout a mít několik měsíců po premiéře sotva 500 hodnocení! Když k tomu připočítám projev pana režiséra po projekci, přál bych filmu úspěch aspoň v zahraničních sálech a dost lidí, co do Klaunů investuje za DVD/Br.