Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Pohádka
  • Dokumentární
  • Krimi

Recenze (194)

plakát

Jeden život (2023) 

Reálný příběh Nicholase Wintona jsem znala, účastnila jsem se i podpůrných akcí pro získání Nobelovy ceny míru, bohužel naše hlasy pro něj vyslyšeny nebyly. A to se dožil  úctyhodných 106 let. Jsem ráda za další odkaz na jeho čin v podobě tohoto filmu. Pro mě, ale bylo toto filmové ztvárnění zklamání. Působilo to spíš jako hraný televizní dokument. V tomto směru je mnohem lepší dokument Síla lidskosti - Nicholas Winton (2002). Anthony Hopkins roli zahrál skvěle, ale některé scény z minulosti a dialogy loučivších se matek se svými dětmi mi přišly studené a neosobní. “Holčičky seďte, vaši bratranci přijedou příštím vlakem, ano?” Určitě by pomohla hlubší sonda do života místních židovských rodin a jejich pohnutek a zoufalství při řešení dilema, zda se navždy rozloučit se svými dětmi a zachránit jim tím život, nebo být s nimi i cestou do transportu.

plakát

Kukačky - Epizoda 4 (2023) (epizoda) 

Marně čekám na to napětí a drama, jak nám před uvedením druhé řady slibovali tvůrci. Poslední dva díly by se daly shrnout následovně. SPOILER:  Tereza vyjde před dům, zakoulí očima, povzdechne a zase zaleze domů. Její partner prohlásí něco ve smyslu, že jejich Jakub není postižený, ale trpí syndromem a chytne Terezu za ramena. David se neustále omlouvá, nebo někomu chce pomoci. Dostane pěstí, nebo mu někdo vyleje kelímek s obsahem do obličeje. Olga vyleze před dům, dlouze se zadívá směrem k obydlí Martina s Terezou, poté povzdechne a zase zaleze dělat večeři pro všechny. Mezitím slyšíme nahlas Karla nadávat, ale Olga ho uklidní. Nečekaně přijíždí na návštěvu znovunalezená matka Terezy, aby zase dramaticky bez vysvětlení odjela. Jako trochu napínavé to je, kdy se tam objeví nějaká pointa toho tajuplného chování ostatních. Tak třeba příště.

plakát

Kukačky - Epizoda 9 (2023) (epizoda) 

To je tak strašlivě natahovaný. Druhá řada nemá žádný spád. Proč se vúbec natáčelo 13 dílů při tak chatrném scénáři. 8 dílů se točí stále na místě. Škoda peněz.

plakát

Kukačky - Série 2 (2023) (série) 

Příliš mnoho poporodních depresí na jednu sérii. Celých 13 dílů natahovaných jak kšandy. Čekali jsme tedy velké finále s pointou. Ale to se nedostavilo. Zbytečný počin tato druhá řada.

plakát

Mastičkář (2023) 

Je to líbivě natočené, s krásnou kamerou. Hlavní hrdinové naprostí klaďáci, chyběla mi tam realičnost a opravdovost jako třeba u filmu Želary. Tady je to spíš nádech Rosamunde Pilcher. Je to takový ten příběh, který si pustíte místo pohádky na Boží Hod.

plakát

Nech svět světem (2023) 

Navoněná bída.. Kdyby opravdový blackout znamenal, že si ještě 2 dny po něm zatancuju se sousedem taneček při gramofonu a budu popíjet vínko v kuchyni, tak to jsem docela “v klidu”..

plakát

Sexuální výchova - Série 4 (2023) (série) 

První dva díly jsem si říkala, ne, to už není to, co to bývalo dříve. Moc se tlačí na pilu, vyjít vstříc všem LGBT identitám, ale postupem času jsem se zase zakoukala, a i když některé dějové linky mne trochu míjely, našly se i takové u kterých jsem párkrát zaslzela.  Možná je to i tím, že tvůrci v této sérii zasáhli i srdce “rodičů”..