Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Pohádka
  • Krimi
  • Akční

Obsahy (300)

Příkopy

Příkopy (2007) (seriál)

Seriál scenáristy Jana Míky Příkopy je volným pokračováním seriálových řad Náves a Náměstíčko. Příkopy jsou okrajová městská část, kde se celá šestice příběhů odehrává. Znovu se setkáme s bývalou trafikantkou paní Plecitou a jejím synem Mildou, bývalou učitelkou mateřské školy Lucií Veselou a jejím staromládeneckým přítelem Jetelem a divadelním ředitelem Šmídem. Novými postavami jsou například Jetelova obětavá sestra Růža nebo emigrant Karl Lopusny. Hlavním tématem seriálu jsou vztahy mezi rodiči a dětmi.

13. komnata - 13. komnata Aleny Mihulové

13. komnata - 13. komnata Aleny Mihulové (2006) (epizoda)

Hvězda filmu Sestřičky vypráví o manželství s režisérem Karlem Kachyňou a o boji s démonem zvaným alkohol. Průvodcem pořadu je herečka Vilma Cibulková.

Cher v Las Vegas

Cher v Las Vegas (1999) (koncert)

Po mimořádném úspěchu alba "Believe" se Cher rozhodla uspořádat koncertní turné, největší za posledních 8 let. Na pódiu zazní všechny její významné skladby, mapující kariéru od let šedesátých po současnost. Technicky dokonale zvládnuté, ohromí především množství kostýmů.

Isabela, vévodkyně Bourbonská

Isabela, vévodkyně Bourbonská (1999) (TV film)

Francie, 1377. Isabela, matka francouzské královny Johany, se setkává se svou dávnou láskou císařem Karlem IV., který je ve Francii na diplomatické cestě. V roli Isabely se představí Jiřina Bohdalová, císaře Karla IV. si zahrál Josef Vinklář.

Návštěva staré dámy

Návštěva staré dámy (1999) (TV film)

Miliardářka Klára Zachanasjanová (Jiřina Bohdalová) přijíždí do rodného městečka Güllenu. Cílem její návštěvy je pomsta bývalému milenci Illovi (Alois Švehlík). Obyvatelé zchudlého městečka od ní dostanou jedinečnou nabídku. Miliardu, za podmínky, že Ill zemře. Natočeno na motivy stejnojmenné divadelní hry Friedricha Dürrenmatta.

Detektiv Martin Tomsa - Vykání psovi

Detektiv Martin Tomsa - Vykání psovi (1998) (epizoda)

Tomsa přijíždí k příbuzným na vesnici jako svatebčan. Těší se na svatební veselí, ale zanedlouho zjišťuje, že jeho příbuzní jsou jakoby zasaženi zákeřnou duchovní epidemií a chovají se velmi nepřirozeně. Jakmile navíc zjistí na tělech svých příbuzných i podivné jizvy, kterými jsou poznamenáni, pátrá po zdroji této nákazy a odhaluje ji na samotě v lese za vesnicí, kde sídlí sekta, jíž vévodí despotická Guru. Tato žena se umí "postarat" nejen o majetek členů své sekty, ale také o jejich těla i duše. Ze sekty uteče polonahá zubožená paní Davídková, vrací se do vesnice a Tomsa se od ní dozvídá, že její manžel je ve vážném nebezpečí, neboť se vzepřel rozkazům Guru.

Detektiv Martin Tomsa - Nechte maličkých

Detektiv Martin Tomsa - Nechte maličkých (1996) (epizoda)

Tomsa pátrá po sedmnáctiletém chlapci. Pátráním ho pověří jeho matka, jejíž vztah k synovi je značně problematický. Tomsa poznává celý bizarní okruh lidí blízkých zmizelému Ivanovi. Jsou to lidé bez citu a skrupulí, kteří myslí jen na své zisky a pohodlí. Tomsa je přesvědčen, že právě oni mají chlapce na svědomí. Ale jak jim to dokázat?

Cizinci v domě

Cizinci v domě (1990) (TV film)

Televizní adaptace novely Georgese Simenona je úsporně črtanou psychologickou studií advokáta Loursata, pojednávající o jednom z nejtragičtějších témat – neschopnosti člověka komunikovat s lidmi, mezi kterými žije, a kterému jen životní touha po odhalení pravdy pomůže tento uzavřený kruh prolomit.

Duhová vesnice

Duhová vesnice (1990) (TV film)

Příběh japonského chlapce Ičira, který žije v Tokiu a je poslán ke svému strýci na venkov. Zde se seznamuje s českou ženou Marií. Marie v průběhu děje pomáhá Ičirovi nalézat vztah k hudbě i životu. Když válka, kterou je příběh rámován, končí, Marie odjíždí z vesnice. V Ičirovi však zanechá výraznou vzpomínku. A tak se stane, že po letech se s Ičirem setkáváme v Praze, už jako se světoznámým dirigentem.

Jasnovidcem proti své vůli

Jasnovidcem proti své vůli (1990) (TV film)

Listonoš Karel Zeisig zjistí, že má schopnost vidět do budoucnosti. Předpoví, že jejich pošta bude vyloupena. Když se tak stane, Zeisig je podezřelý, že byl komplicem lupičů. Film na motivy stejnojmenného románu německého spisovatele Henry Jaegera.

Premiéra

Premiéra (1990) (TV film)

Premiéra je původní televizní hra Jiřího Bednáře, která volně navazuje na jeho hru Pot, lesk a potlesk. Oba příběhy byly napsány před listopadem 1989 a poskytují dílčí svědectví o tom, jak se minulá doba projevovala na divadelní tvorbě.

Tíha

Tíha (1990) (TV film)

Dvanáct výroben kýčovitých upomínkových předmětů a atypických hraček je sjednoceno do závodu SVUPAH. Jeho generální ředitel Rejžek (Oldřich Vlach) nabídne svému kamarádovi Pavlu Fialovi (Luboš Ondráček) místo šéfa oddělení uměleckého dohledu. Pavel, jehož rodina tone ve finančních problémech, nakonec na naléhání manželky funkci vezme. S Rejžkem a dalšími členy managementu navštíví všechny sloučené závody a v každém dostane suvenýry jako pozornost. Doma zjistí, že v balíčcích jsou tisícové úplatky. Manželka je i přes jeho odpor záhy utratí. Později si rodina pořídí i pračku, video a nové auto... Mírně groteskní příběh člověka, který se proti své vůli stává součástí systému.

Zrcadlo

Zrcadlo (1990) (TV film)

Princezna Jasmína se připravuje oslavit své sedmnácté narozeniny. Je noc a jí se zdá sen. Vchází pavučinou do Říše klamu, kam ji vábí záhadný Mág, který podle svých zákonů obrací dobro ve zlo a zlo v dobro. Byl to sen nebo skutečnost? V příběhu budou pohádkoví hrdinové bojovat o dobro a ztrácet je, podléhat iluzím a vracet se do skutečnosti.

Švédská mísa

Švédská mísa (1990) (TV film)

V roce 1988 přijíždí do Československa s českým přítelem atraktivní mladá Švédka a rozhodne se zde žít. Život v Československu jí v porovnání se Švédskem připadá idylický. Postupem času, jak proniká do mentality zdejších lidí, přestává být tak nekritická. Rozdíl v životní úrovni obou zemí podtrhují dobové švédské reklamy, které jsou do děje vkládány.

Chlapská čest

Chlapská čest (1989) (TV film)

Veselohra namířená proti faktu, že s rozvodem se dnes počítá jako s běžnou eventualitou. Příběh zachycuje dva šťastné manžele, Michala a Blanku, kterým se přihodí banální nedorozumění: manželčino sdělení, proč opouští domov, Michal nenajde. Normálně by vyčkal až se věc sama vysvětlí, rázem je však vystaven několika tlakům: vlastních rodičů, sousedky, tchyně a "dobrých kamarádů". Ve všech se sčítá životní zkušenost tak neblaze, že všichni radí jako jediné řešení okamžitý rozvod. Žádost o rozvod najde jeho žena Blanka, když se po týdnu vrací od sestry, které vedla domácnost za jejího pobytu v porodnici. Michal současně nachází Blančin vzkaz a uvědomuje si, jak málo Blance věřil a jak snadno uvěřil ostatním. Autorovi se podařilo v komických situacích zachytit neduh dnešní doby, velkou náchylnost k rychlému, často nesprávnému řešení.

Chtěla bych ten strom

Chtěla bych ten strom (1989) (TV film)

Příběh mladé sekretářky Zuzany, která má milostný poměr s ředitelem podniku. TV hra popisuje neudržitelnost tohoto vztahu až k jeho úplnému rozpadu. Tento rozpad však není konstatující, protože Zuzana si uvědomuje skutečné hodnoty života. Natočeno dle stejnojmenného románu Jaromíry Kolárové.

Hra na Barbaru

Hra na Barbaru (1989) (TV film)

Příběh člověka, který se vrací po desetiletém vězení, aby doma našel manželku i syna spojené jediným zájmem – zjistit, kam ukryl diamanty, kvůli kterým byl odsouzen. Hrdina však touží po setkání s dcerou Barbarou, která odešla z domova a nikdo neví, kde je. Syn najme zcela cizí dívku podobnou Barbaře, aby hrála její roli a doufá, že otec po deseti letech záměnu nepozná. Dívka má jediný úkol, přimět "otce", aby jí vyzradil úkryt diamantů.

I smrt chce svou šanci

I smrt chce svou šanci (1989) (TV film)

Bývalý automobilový závodník Petr trpí nedostatkem peněz i momentální nudou. Miluje riziko, mezní stavy. Uzavře tedy s přítelem, milovníkem alkoholu Charlesem, sázku, v níž se zaváže, že zavraždí jeho ženu Lízu, aniž by byl objeven. Z vraždy je nejprve obviněna Petrova žena, podezřelý je posléze i Charles. Petr ovšem nakonec "utone" v sítích, které nastražil inspektor Fowler. Stane se obětí vlastní patologické touhy po nebezpečných situacích a vypjatého egoismu.

Jak je důležité míti Filipa

Jak je důležité míti Filipa (1989) (TV film)

Příběh jedné rodiny, kterou tvoří manželé, dvě dospívající děti a pes Filip. Ten se ale ztratí a celá rodina je v rozkladu, manžel se zlomenou nohou trucuje v komoře, žena dokonce naslouchá návrhům podřízeného Františka, který hodlá milostnou aférou pokrýt své finanční machinace, děti přestanou chodit do školy...

Jak překročit Rubikon

Jak překročit Rubikon (1989) (TV film)

Pan Roubíček, bývalý vedoucí zotavovny, chystá s rodinou bohatou oslavu svých 60. narozenin. Přichází však jen bývalý pan učitel Stehlíček. Roubíček se nemůže smířit s pocitem, že již není váženým vedoucím pracovníkem, a že o budoucnosti v jeho domě začíná rozhodovat mladší generace. Lyrický příběh na motivy stejnojmenné novely Marie Kubátové o pochopení základního zákona stáří - o tom, jak překonat zlom odchodu z tzv. aktivního života a přitom nezatrpknout.

Reklama