Reklama

Reklama

Epizody(6)

Obsahy(1)

Seriál scenáristy Jana Míky Příkopy je volným pokračováním seriálových řad Náves a Náměstíčko. Příkopy jsou okrajová městská část, kde se celá šestice příběhů odehrává. Znovu se setkáme s bývalou trafikantkou paní Plecitou a jejím synem Mildou, bývalou učitelkou mateřské školy Lucií Veselou a jejím staromládeneckým přítelem Jetelem a divadelním ředitelem Šmídem. Novými postavami jsou například Jetelova obětavá sestra Růža nebo emigrant Karl Lopusny. Hlavním tématem seriálu jsou vztahy mezi rodiči a dětmi. (mibara)

(více)

Recenze (17)

Nikon 

všechny recenze uživatele

Asi je to "IN" dávat po prvním dílu českému seriálu odpad, ale v tomhle případě jsou ti "IN" poněkud "OUT" ..... Z momentálně běžících českých seriálů se konečně jeden zvednul z té příšerné "úrovně" Pojišťoven, Letišť, Ordinací a dalších, a vrací českou seriálovou tvorbu alespoň na příjemně sledovatelnou úroveň. ... Hodnotit po dvou dílech je sice brzy, ale ty odpady mě "trošku popudily" :) ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Příkopy se vrací k tradici Náměstíčka víc než Náves. Hlavní penzum příběhů zastává právě Plecitá a bratr Lopušného emigrant Karel Lopusny. Ty příběhy i hudba jsou přeci jen o poznání lepší než u seriálu Náves, ale já tvrdím, že do stejné řeky se nemá vstupovat, protože dvakrát to fungovat nemusí. A Náměstíčko je z té trojice prostě nejlepší. ()

Reklama

cariada 

všechny recenze uživatele

První dva díly o stopařce jsou super a krásně fungují trojice hlavních protagonistů Postránecký, Maciuchová a krásná A.Suchánková se skvěle doplňují. Ale zbylé díly jako by patřili úplně někam jinam a nemají s úvodem nic společného. Otravná Plecitá (Skořepová) je na zabití. Tenhle seriál prostě jako celek nedrží pohromadě. Možná ještě jako volný cyklus dejme tomu. ()

mira007 

všechny recenze uživatele

První dva díly mají zajímavou zápletku, oblíbené herecké obsazení a Aničku Suchánkovou nahoře bez, takže za to má tenhle seriál aspoň nějaké hvězdičky, nicméně ostatní epizody jsou snad jenom babské vesnické tlachání o ničem. Při vší úctě k Aleně Vránové, která díky Pyšné princezně je krásnou navždy a díky roli v Kamarádovi do deště je akční baba navždy tak tady ta role je něco hroznýho. ()

Peabody 

všechny recenze uživatele

z návsi jsem snesl první dva díly, pak to šlo zu grunde. náměstíčko nestálo z mého osobního hlediska za nic a tohle už je opravdu jen smetání odpadků na lopatku a jejich recyklace. Herci jsou sice milí, ale co hrát nemají. U těch dobrých to není vždy poznat, člověěj je rád, že je vidí projít a říci dvě tři věty, ale je to naprosto o ničem. ()

Galerie (203)

Zajímavosti (2)

  • Většina seriálu se natáčela v Žatci, potom v Českém ráji a také v Praze. Filmovalo se i na křížové cestě v Jiřetíně pod Jedlovou. Natáčelo se také na zámku Blatná a hradě Karlštejn. (mibara)
  • Ústřední píseň k seriálu s názvem "Bezejmenný mezi nezvěstnými" nazpívala Lucie Bílá. (mibara)

Reklama

Reklama