Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Horor
  • Animovaný

Recenze (21)

plakát

Chata v horách (2012) 

Zábavná teen vyvražďovačka s originálním rozuzlením.

plakát

Stáhni a zemřeš (2019) 

Napínavé scény napínají, lekací scény lekají a vtipné scény rozesmívají. Navíc má film svižné tempo a pořád je na co se dívat. Jen ten děj moc rozumu nepobral. Pokud někdo touží po ději dávajícím smysl, nechť si přečte Vojnu a mír. Tohle je zkrátka a dobře pohodový horůrek na nedělní večer.

plakát

Sexy párty (2002) 

Vtípky jsou slabší, ale stále je to koukatelné.

plakát

Code Geass: Hangjaku no Lelouch (2006) (seriál) 

Dojmy po shlédnutí první série: Tohle je nejspíš nejlepší seriál, jaký jsem měl tu čest shlédnout. Námět je originální, děj se v každém zlomovém momentu vydá cestou, kterou čekám ze všeho nejméně, postavy mají propracovanou a velmi spletitou společnou historii a protagonista rozhodně není žádný rytíř na bílém koni. Nic tu není černobílé a postavy často dělají těžká rozhodnutí, která mají dopady, doteď vlastně nevím, kdo byl ten "hodný" a kdo ten "zlý". Žánrově není možné seriál zařadit, jsou tu prvky akce, sci-fi, thrilleru, komedie, romantiky, psychologie... V porovnání s euroamerickou tvorbou, která je po emoční stránce plochá jako přistávací dráha jsem tímto naprosto unešen.

plakát

Uteč (2017) 

Atmosféra je dokonalá, Japonci zkrátka umí. Konec mě sice zklamal, celkový pocit z filmu ovšem pokazit nedokázal.

plakát

Stranger Things - Season 2 (2017) (série) 

Oproti první série je tu mnohem méně děje, v podstatě žádné zvraty a seriál je z většiny zaměřen na vztahy mezi postavami, takže chápu, že se to spoustě lidem nelíbí. Mne to ovšem bavilo, dějem jsem byl pohlcen (od poloviny série, na první sérii, ve které mě uchvátil už první díl to holt nemá) a vztahy mezi postavami mě zajímaly; i pár zajímavých nápadů se tu objevilo, např zvrat na konci epizody Špion. Špatná je jen ta sedmá episoda, tu lze bez přeskočit, aniž by divák přišel o cokoliv zajímavého. Po dokoukání první série, která byla naprosto dokonalá jsem čekal, že na tom bude druhá série dost špatně (jak pokračovat s dějem, jak rozvíjet charaktery postav?), ale byl jsem příjemně překvapen, je to jen o něco málo horší, ale stále velmi dobré.

plakát

Captain Marvel (2019) 

Tak špatný film jsem už hodně dlouho neviděl. Nebýt scény s kočkou, byla by to nula.

plakát

REC 3: Počátek (2012) 

Svižné, vtipné, závěr filmu mne opravdu vtáhl. Jen děj je vyložený odpad.

plakát

Já, pomsta (2016) 

Začátek filmu s truchlícím vdovcem se mi velmi líbil, akční část nic moc, ale koukatelné to bylo. Ale co ten konec? Takovou kupu nesmyslů jsem pohromadě v jednom filmu už dlouho neviděl. Spoiler: Proč se Stanley nevzdal, když dorazili ti nezkorumpovaní poldové a chtěl dál bojovat? Takže moje hodnocení částí filmu: (4 + 3 + odpad) / 3 = 2 a 1/3 hvězdičky.