Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Krimi
  • Dokumentární
  • Akční

Recenze (114)

plakát

Ajťáci (2006) (seriál) 

"FIRE (exclamation mark), FIRE (exclamation mark), Help me (exclamation mark)" :-))

plakát

Anděl Exit (2000) 

Mám pro Michálka slabost. Co snímek, to úplně jiný styl. Anděl Exit je skvěle odvedená experimentální práce. Na poprvé jsem měl trochu problém zorientovat se v ději, ale na druhý pokus už jsem si tento trip užil na sto procent. Z rolí Evy Holubové a Věry Galatíkové jsem měl pár nocí zlé sny - skvělé výkony. Dávám 4 a 1/2 hvězdičky a to jen proto, že Michálek vytvořil takové skvosty jako Zapomenuté světlo nebo Je třeba zabít Sekala...a to je pro srovnání hodně vysoká laťka.

plakát

Arirang (2011) 

Absolutní otevřenost. Kimova nekompromisní upřímnost, kterou servíruje tím nejdrsnějším možným způsobem, mi vyrazila dech. A sbírat ho budu ještě pád dní. Zároveň předem lituji všechny diváky, kterým je Kim Ki-Duk jako osobnost a tvůrce úplně jedno a přesto na Arirang vyrazí. Předem varuji, bude to utrpení. Aneb - jak vystihl jeden z diváků odcházejícich z karlovarské projekce: "Koupím si kameru Marc II, vezmu lístek na tenhle film, položím ho na koberec, pochčiju ho, natočím to a pošlu na festival. Mám přece taky právo se vyjádřit".

plakát

Ať vejde ten pravý (2008) 

Jestli ve Varech 2008 neuvidím lepší snímek, přežiju to. Tohle je prostě koncetrované filmové mistrovství.

plakát

Babí léto (2001) 

Můj oblíbený režisér mě opět nezkalamal. Přichází s dalším citlivým a lyrickým snímkem. Každému z nás zestárne duše i tělo. Ale láska zestárnout nemusí.

plakát

Björk - Pagan Poetry (2001) (hudební videoklip) 

Klipy Bjork jsou vždycky lahůdka. A tahle je obzvláště vymazlená.

plakát

Božský (2008) 

Strašně nadupaná záležitost :) Mám rád prostředí politického zákulisí a tohle byla hodně rychlá jízda. Jelikož to byl poslední snímek, který jsem v rámci MFFKV 2008 viděl, přirozeně jsem se trochu obával stopáže (proboha - už ne ukrutně dlouhej film!!!). Zbytečně. Hltal jsem každou vteřinu.

plakát

Ďáblův ostrov (1996) 

Další z Fridrikssonových skvělých snímků. Ďáblův ostrov je expresivní výpověď o islandské spodině společnosti. Název je příznačný - příběhy a osudy, které se odehrávají v prostředí bývalých kasáren, jsou skutečně kruté - a velice naturalisticky podané. Snímek má navíc velice působivý hudební podkres, takže celkový dojem z filmu je opravdu úžasný.

plakát

Deník Bridget Jonesové (2001) 

Jelikož tento film viděla většina mých známých (a nikdo o něm nemluvil vyloženě špatně), nechtěl jsem zůstat pozadu. No a teď jsem za blázna, který nedokáže ocenit vynikající komedii "z obyčejného života průměrné třicátnice". Já v tomto počinu opravdu nevidím víc než málo vtipnou komedii, která ničím nevybočuje z dlouhé řady mírně podprůměrných snímků tohoto žánru.