Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Dobrodružný

Oblíbení režiséři (10)

Stanley Kubrick

Nejlepší režisér všech dob, legenda která není bohužel už mezi námi. Nadčasově zpracované filmy, dokonalé do sebemenšího detailu. Stejně jako on považuji jeho poslední film za ten nejlepší.

Joel Coen

A také jeho bratr Ethan točí společně filmy přesně podle mého vkusu. Humor (černý), nadsázka, vhodný výběr neokoukaných herců a skvěle napsané scénáře.

Francis Ford Coppola

Kmotr a Apokalypsa i kdyby natočil jen tohle bude navždy legendou. Já si stejně u něj cením ještě Cotton Club.

Miloš Forman

Nejlepší český režisér, který se nebál změnit prostředí, aby se prosadil. Smekám před jeho odvahou točit i za velkou louží filmy, kterým my rozumíme přece jen více.

Darren Aronofsky

Každý jeho film přinesl něco nečekaného a nového. Obdivuji jeho cit pro atmosféru a originalitu, za poslední dekádu moje č.1 mezi režiséry.

David Fincher

Můj ročník a musím konstatovat, že jeho filmy přesně vykreslují moje představy.

Christopher Nolan

Nejmladší z mých oblíbených, ale už teď autorem legendárním. Jako komiksový nadšenec oceňuji jeho zpracování Batmana.

David Lynch

Atmosféra jeho filmů a seriálu Twin Peaks mne jednou pro vždy dostala. Škoda, že už dlouho nenatočil pořádný celovečerák.

Martin Scorsese

Taxikář, Zuřící býk, Mafiáni, Casino, Skrytá identita, Prokletý ostrov. Co film to perla. To že dostal jen jednoho Oskara a až v roce 2007 není podstatné, tento režisér je žijící legendou, která patří již teď do síně slávy.

Ridley Scott

Klasik sci-fi žánru, ale ani filmy z poslední dekády nejsou vůbec špatné. Nejvíce si cením Gladiátora a Black Hawk Down. Hodně mne překvapil (mile) Dobrým ročníkem.