Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Krimi
  • Dobrodružný

Oblíbené filmy (10)

Poslední Mohykán

Poslední Mohykán (1992)

Jako správný indianofil nemůžu hodnotit jinak, měl bych sice pár výhrad k technickému zpracování, především v roce 1760 skoro žádný indián neměl pušku, většina z nich používala luky, což jsem tady neviděl ani jednou, a Huróni již tehdy nebyli ten mocný národ co dříve, byli podmaněni a téměř vyhubeni Irokézy, ale to jsou víceméně jen drobnosti, které vetšina lidí přejde bez mrknutí oka. Jinak fantastická výprava a hlavně v současné době již legendární hudba dělají tento film tím pravým indiánským požitkem.

Pulp Fiction: Historky z podsvětí

Pulp Fiction: Historky z podsvětí (1994)

Hlášky z tohoto filmu používám ze všech nejraději. Jenže kdybych je měl všechny napsat, opisoval bych scénář celého filmu. Tak snad jen jeden citát z bible: Cesta spravedlivého ze všech stran lemována jest nespravedlností, sobectvím a tyranií lidské zloby. Požehnán buď ten, kdo ve jménu lásky a dobré vůle vyvede slabé z údolí temnoty. Neb ten jest skutečným pastýřem a spasitelem zbloudilých dětí. A já srazím k zemi mocným trestem a divokým hněvem všechny, kdo se pokusí otrávit a zničit mé bratry. A když uvalím svou mstu na tebe, seznáš, že jméno mé je Bůh.*****

Sedm statečných

Sedm statečných (1960)

Chris, Vin, Brit, Lee, Harry, O´Reilly a Chico. Kdo by je neznal. Ja jsem takto ve svém mládí pojmenoval svoje nejoblíbenější hračky - kovboje. Prostě největší klasika.

„Marečku, podejte mi pero!“

„Marečku, podejte mi pero!“ (1976)

Co slovo to hláška. Tohle je prostě vrchol české komediální kinematografie. "Vy nekouříte"? Ne, já když kouřím, tak zvracím" :-))))

Planeta opic

Planeta opic (1968)

Film, který u mě předčil i knižní předlohu Pierra Boulleho, která se mi zas tak nelíbila. Hlavně konec je jeden z nejlepších konců na filmovém plátně vůbec. Škoda, že každý film lze poprvé vidět jen jednou :-). Perfektní Charlton Heston.

Predátor

Predátor (1987)

Jeden z nejlepších Švancikových filmů. Na tehdejší dobu originální nápad, atmosféra, která by se dala krájet, hudba Alana Silvestriho a neskutečné množství hlášek dělá z tohoto filmu originální akční podívanou. „Je čas vytáhnout bezbolestnou“

Sněženky a machři

Sněženky a machři (1982)

Dnes již kultovní film s podobnou tématikou jako Snowboarďáci nebo Rafťáci, nicméně co do kvality jednoznačně na daleko vyšší úrovni. Jakoby už byly dnes všechny dobré myšlenky vyčerpány. A jelikož se jmenuju stejně jako jeden hlavní hrdina, od jisté doby mi většina lidí neřekne jinak než „Cabadaji“.

Poslední samuraj

Poslední samuraj (2003)

"Co se stalo s těmi Řeky u Thermopyl?" "Ani jeden to nepřežil..."