Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Sci-Fi

Recenze (8)

plakát

The Orville (2017) (seriál) 

Začátek 1. série je naprosto špičkový a od té doby co jsem viděla prvně Galaxy Quest jsem se u sci-fi tak nenasmála jako právě tady. Už "modrý výstřik" napověděl, že to nebude suchařina. S postupujícími díly se ale z té šílené komedie vyloupl takový polidštěný Star Trek. Vlastně je to daleko víc Star Trek než absurdně patetické Discovery. U 2. série pak ubrali porci srandy a přidali další 2 porce Star Treku. Ne že by tomu chyběl humor, ale už to rozhodně není co na začátku, navíc vysvětlují bílá místa ve vývoji postav a věcí z první série. Na celkovém dojmu to ale zase tolik neubírá. Po zklamání z ST Discovery akutně potřebuju další sérii Orville.

plakát

Legenda Korry (2012) (seriál) 

Wow...teď jsem dokoukala první sérii a nemůžu se dočkat další. Je to stejné jako Aang a přitom o tolik jiné. Svět se z čtyř "kontinentů" scvrknul v jediné steampunkové město. Zatímco Aang byl až na ty poslední díly naprosto v pohodě i pro děti, o Koře se to už moc říct nedá. Všechny ty nuance a narážky na současný svět, to je už asi pro trochu starší. Je tam samozřejmě spousta narážek na Legendu o Aangovi, speciálně se mi dost líbila "Cabbage Corp" se sochou šíleného staříka se zelím... Děj má daleko rychlejší spád a poslední díly berou dech. Scéna s člunem z posledního dílu je pro mě asi nejsilnější moment celého seriálu.

plakát

Strážci - Watchmen (2009) 

Wow...ještě asi 10 minut po koncových titulkách jsem seděla a zírala a pak až do usnutí přemýšlela o tom či onom hrdinovi, kdo to vlastně byl Komediant. Nedošla jsem k ničemu víc, než že rozhodně nejrozporuplnější postava. V začátku se mi film zdál trochu nesrozumitelný, ale jak si člověk zvykne na určitý styl vyprávění, příběh se vyjasňuje. Čekala jsem souboj superhrdinů se superpadouchy a místo toho jsem dostala nálož souboje superhrdinů s jejich vlastní identitou. Jsem dost nechápavá a tak mi přes půlku filmu trvalo pochopit, že žádný superpadouch nebude. Že není černé a bílé ale černobílé s mnoha odstíny šedi. Nečetla jsem předlohu, nejsem zrovna komixový fanda, ale z Watchmen mi běhal mráz po zádech.

plakát

Julie a Julia (2009) 

Možná si tenhle film budu pamatovat ještě za rok. A možná taky ne. Nejsem zrovna typ pro vaření a o Julii ani Julii jsem do shlédnutí filmu neslyšela. Nicméně myslím že obě dvě ženy přinesly americké kuchyni o něco víc než film pro světovou kinematografii. Ne že by film byl špatný. Meryl Streep je v něm úžasná, dokonce i prolínání dob mi nijak nevadí, protože je vytvořené docela logicky a přívětivě. Nejsem zase takový zkušený kritik, abych se dokázala babrat v detailech, ale celkový dojem je... trochu lepší průměr. Bylo to prostě.... milé. Nic víc, nic míň. Poselství které jsem v něm našla je stará pravda, že s láskou a odhodláním se věci daří, což sice není nic objevného, ale je spousta jiných filmů, které ani žádné poselství nemá.

plakát

Cesta do fantazie (2001) 

Možná je to pro zkušeného diváka žánru tak nějak dení chleba, ale pro mě to bylo hodně nové. Po Herushingu vlastně teprve druhé setkání s japonským anime. Je to tak strašně jiné, je to pohádka a stejně i mě jako "dospěláka" to naprosto vtáhlo do děje. Takových ujetých fantastických postav... a Yubaba je super :)

plakát

TACHO (2010) 

Jedna hvězda za nepochybné nadšení tvůrců a Rudolfa Hrušínského jako tatínka - primáře. Druhá hvězda za ten konec, to byl docela zajímavý tah. Jinak mám pocit, že manželé Landovi shlédli Klepání na nebeskou bránu a prostě se rozhodli, že udělaj taky něco takovýho a rakovina je přece zajímavý téma. Přišlo mi to vykradené od začátku do konce, včetně těch "mafiánů". Herecké výkony jsou ale bohužel dost tragické i na komedii. Dan Landa by se měl držet svého hudebního kopyta, tohle mu prostě nejde. Je to celé hodně ploché, u "vtipných vsuvek" s anglány si člověk jen říká "WTF??" a ani to není něco, co by si člověk dal jako "oddychovku".

plakát

Horší než smrt (2007) 

Tak nevím. Všechno tam vypadá na první pohled docela dobře. Spousta černochů, teplej trpaslík, hysterická mamina, "valium", natočené je to taky dobře, za velmi podařený považuju střih. Ale nějak to se mnou nehlo. Docela jsem se zasmála, ale ani víc ani míň než... průměr. Celkový dojem tak 70%. Prostě trochu lepší průměr. Je to evidentně žánrová záležitost a pokud někdo vyloženě nepase po amerických komediích plných prvoplánových gagů, je to spíš zklamání. Docela se mi líbilo, že vlastně celý film zvládli udělat v rámci jednoho baráku a nerudnej protivnej strejda byl taky super. Co se ale hlavních hrdinů týká, tak to byla spíš taková zvláštní z nouze ctnost.

plakát

Hra o trůny (2011) (seriál) 

První epizoda: Hmmm, to nevypadá špatně. Druhá epizoda: začíná to být opravdu zajímavé. Třetí epizoda: jsem kompletně pohlcená dějem a vraždila bych za další díl hned po předchozím. Mnoho filmů a seriálů je důkazem, že i velmi kvalitní předloha se dá dokonale zprznit, to ale o Hře o trůny neplatí. Celkově se, i 2. série, seriál předlohy drží, alespoň v hlavních momentech. Režie, kamera, kostýmy, hudba... všechno to je perfektní a vyšperkované, celková atmosféra naprosto sedí. Co ale je na tom podle mě nejlepší, je výběr herců a jejich výkony. Nejvíc mě asi zaujali Lady Cathlyn a Tyrion Lannister. To je doslova koncert. Ani ostatní se ale nedrží příliš zpátky. Líbí se mi, že se tvůrci nebáli ani drsnějších scén. Atmosféra temného středověku se bez sexu a násilí neobejde a lidi vždycky byli ty nejhorší zvířata. Není tedy důvod si hrát na něco jiného. Tak jako tak to není podívaná pro děti. Ten seriál má ještě jednu úžasnou stránku, alespoň pro mě osobně. Vrátil mě ke čtení. Tak strašně mě to pohltilo, tak moc jsem se nemohla dočkat až se dozvím, jak to dopadne, že jsem se hned vrhla na předlohy a 3 z těch zatím 5ti šílených bichlí jsem zhltla za necelý měsíc. A světe div se, ani po přečtení předlohy nemám pocit, že bych další díly nepotřebovala vidět.(Taky by mě zajímalo, jak se tvůrci poperou s tím, co osud chystá Lady Cathlyn...)