Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Akční
  • Dobrodružný

Oblíbené seriály (10)

Penny Dreadful

Penny Dreadful (2014)

Taky jste si mysleli, že hororový skvost už nepřijde? A HLE, ZDE JEST ... V celé své kráse oplývajícím takřka nepopsatelným hereckým výkonem. Je tohle možné? Díkybohu ano. Vděčná budu, když přijde další série a když ne, budu dalších desítek let vyčkávat na něco obdobného. Fabulous.

Perníkový táta

Perníkový táta (2008)

BB, Breaking bad, chcete-li Perníkový táta je úspěšný americký seriál, který nejen, že byl oceněn cenou Emmy, ale uvedl drogovou scénu do zcela jiných měřítek hlavně díky úspěšné dvojici Bryana Cranstona a Aarona Paula. Pro mě 100% ★★★★★! ...Všimli jste si, jak je divácké publikum ovlivnitelné a do jaké míry se pracuje s TV seriálem v posledních pár letech? Tato adrenalinová injekce svědčí o propracovanosti nejen z hlediska výpravy příběhu, hereckých výkonů, ale i scénáře a prvků typických pro seriál jako je cliffhanger. Seriál Breaking Bad tohoto "triku" využívá více než hojně. Úvodní a závěrečná titulková sekvence - obě mají ryzí charakter. Úvodní je výstižná, nápaditá - až skoro archetypální pro nové interpretace obrázků -> chemické značky jako začátky názvu/jmen. BB je v tomhle jednička, protože si stanovil tvář, kterou diváci tohoto seriálu už jen stěží zapomenou. Závěrečná titulková sekvence má vždy co nového nabídnout v rámci hudební složky zaznívající při titulcích. Je to hudební skvost doplněn o narativní složku. Mám tím na mysli to, že hudba souvisí s koncem dílu natolik, že je do ní vložena pokaždé jiná zvuková skladba obohacená o atmosféru.. ovšem znělka se drží původního charakteru. Tento počin shledávám já osobně za úžasný, protože nemáte tendenci titulky vypnout a odbít. ▬ ▬ Celková zachovalost seriality je zde dovedena do uctihodných měřítek. Už i to, že režisér byl schopen změnit názor na původní obsazení a to tedy Aarona Paula, který měl hrát pouze v prvních dílech, je známka toho, že je schopen vycítit možné lepší změny a docílit tak úspěchu. Aarona Paul totiž vytvářel ve spojení s Bryanem Cranstonem výtečnou dvojici. Herecký výkon tím byl jistě posílen. ▬ Dodala bych k tomu chvalozpěvu, že tenhle seriál považuji po scénáristické stránce za dokonalý a stylistiku nevyjímaje. Kamera velkolepá, v některých dílech pokulhávající. Herecké výkony špičkové. Psychologický vývoj postav výborně promyšlen i zahrán. Pokud tedy ještě nevíte o čem je řeč, radím vám jedno: Nechcete-li prokrastinovat a být vtaženi do drogového a seriálového šílenství, nikdy si tento seriál nepouštějte. Pokud však rádi cestujete do těchto virtuálních světů plných věrohodnosti a propracovanosti, držte si klobouky a nechte se pohltit ... PS: Série od série je lepší, nenechte se odradit prvními díly.

Simpsonovi

Simpsonovi (1989)

Kultovní seriál, na který koukám od mých 8 let, který jak předpokládám budu sledovat do konce mého života, povinně ho budu pouštět i svým dětem - nikoliv za trest, ale za odměnu! I přes to, že znám všechny díly, mohu se na ně dívat znovu a znovu a stále mě baví. Tohle mohu říci jen o pár výjimkách ve filmové / seriálové branži. Doporučuji se podívat na zajímavosti sepsané uživatelem donem corleonem. Nejoblíbenější postavu nemám, bez jakékoliv hlavní by to zkrátka nefungovalo.

Městečko South Park

Městečko South Park (1997)

Tento nic neskrývající momentálně veleúspěšný seriál, navážející se do hlavních světových témat, má úspěch zejména kvůli originální stránce nastínění defektů toho, co se tu dnes děje v podání základní čtveřice vysoce charakterních postav Kyle, Stane, Kennyho a ..Cartmena. Dřívější série měli za úkol nastínit problémy, životy a radosti v městečku South Park. Po této seznamovací etapě nastala etapa, která se však pomalu ale jistě začala vybarvovat do zcela jiných měřítek. Neznám seriál, který by lépe a přesto necenzurovaně diváka dostal na zadek a ukázal mu minimálně 2 strany mince. Gratulace Stoneovi a Parkerovi + chvála za novou úvodní znělku. Co chvála - spíš ...kurva hodně dobrý!

Velkovlak

Velkovlak (1998)

BRITOVÉ - humor - miluji - asi tak, stručně a jasně pro mě favorit pro doslova krásné chvíle! :-D Mňamka a je škoda, že není k vidění další a další..

Byl jednou jeden... život

Byl jednou jeden... život (1987)

Perfektní seriál pro děti i mladistvé :) a možná i pro některé dospělé, kteří se chtějí zábavnou formou dovědět o tom, jak naše tělo ve skutečnosti funguje. Najdou se v něm, jak kladné postavy, tak i záporné a tím je děj dynamičtější. Jeden z dílů, který si nejvíce pamatuji je tvorba červených krvinek a tvoření strupu na odřeném koleni. :) Mohu jen dodat - na tyhle typy seriálů by se měli děti dnes dívat, je to mnohem zábavnější a inteligentnější než ty typy seriálů (např. Hanah Montana), které jsou dějově zkrátka o ničem.

Sex ve městě

Sex ve městě (1998)

Sex ve městě? Název tak trošku napovídá o jisté povrchnosti a nastolení spíše materialismu než duchovna, proto se tenhle výplod řadí mezi oddychovky. Není to žádný velko-seriál, ale má něco do sebe. Možná však jen z ženského úhlu pohledu ....