Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Dokumentární
  • Krimi

Recenze (47)

plakát

Simpsonovi (1989) (seriál) 

Moje platonická láska již od dětství. To, že jsou v mých oblíbených seriálech zde na ČSFD si ale v žádném případě nevykládejte tak, že je mám rád jako celek – všechny série – to v žádném případě. Nejsou Simpsonovi jako Simpsonovi. Vřele doporučuji ke shlédnutí následující video https://youtu.be/h4l32DAsZW8?si=JFH3JT61XkptIqXU, které perfektně vystihuje můj názor na tuto legendu televizních obrazovek.

plakát

Vraždy v Midsomeru (1997) (seriál) 

Pro mě velmi oblíbená a nostalgická televizní záležitost, nejraději mám pochopitelně ty nejstarší série a epizody, ve kterých hraje Daniel Casey. Ty rovněž považuji za nejkvalitnější. Epizody, ve kterých coby parťák působí Jason Hughes, jsou rovněž kvalitní a zábavné, ale není to už ono. S odchodem hlavní “hvězdy” Johna Nettlese pro mě seriál skončil a nehodlám ve sledování pokračovat.

plakát

Pulp Fiction: Historky z podsvětí (1994) 

Můj úplně nejoblíbenější film, který nikdy nic nepřekoná. Co dodat jiného? Snad jedině, že smysluplnější komentář napíšu dřív, než řekneš borůvkovej koláč!

plakát

Nelítostný souboj (1995) 

Duo Al Pacino a Robert De Niro nemá chybu. Rozhodně ale nemůžu opominout nikoho ostatního... Val Kilmer i Tom Sizemore odvedli parádní práci. Co víc, na motivy tohoto filmu vznikla celá série her Grand Theft Auto, která mě doslova odkojila a rukopis filmu Heat se nejvýrazněji podepsal na pátém dílu oné série - mém nejoblíbenějším. Takže i při úplně prvním zhlédnutí jsem nepochopitelně cítil nostalgii a pocity deja vu. Vynikající kriminálka.

plakát

Probudím se včera (2012) 

Příšerná reklama na Orbit, Big Shock, Volkswagen a Lobkowicz. Být hercem, styděl bych se. Ale co, peníze nesmrdí!

plakát

Hanebný pancharti (2009) 

S každým dalším zhlédnutím této mé oblíbené Tarantinovky se rozevírají nůžky věcí, které na něm miluji a které mi vadí. Všímám si i takových detailů, jako jsou malé pohyby očí Christopha Waltze a jeho výkon mám stále raději, totéž mohu říct i o Augustu Diehlovi, jehož postava mě vždy děsí – za mě nejlepší charakter nacistického Německa na stříbrném plátně. Uvědomuji si ale, že film, ačkoliv se tak jmenuje, není moc o panchartech a jejich pasáže by bez Brada Pitta byly zcela fádní a nezajímavé. Také mě čím dál více irituje vojín Zoller a jeho dolézání, to je ovšem pouze důkazem toho, jak Daniel Brühl skvěle zvládl svou roli...

plakát

Forrest Gump (1994) 

Americká historie se všemi jejími stěžejními událostmi pohledem obyčejného jednoduchého chlapíka z Alabamy, který ale ví, co je to láska. Za mě nejlepší výkon Toma Hankse a také ten nejlepší soundtrack v historii kinematografie!

plakát

Zachraňte vojína Ryana (1998) 

Nejlepší válečný film, co byl kdy (zatím) natočen. O tom se asi nedá moc diskutovat... Kamera, herecké výkony i hudba na té nejlepší úrovni. Úvodní scéna z vylodění, která je dle veteránů až neuvěřitelně autentická, to jen podtrhuje.

plakát

Za borovicovým hájem (2012) 

Film jsem viděl mockrát a pokaždé, úplně pokaždé, ve mně zanechá stejný zvláštní nepopsatelný pocit. Cítím ho také při scénách, kdy jede Luke na své motorce po silnici a v druhé části filmu úplně stejně jede jeho syn na kole, je to prostě zvláštní melancholie. Na svou alternativní podstatu má tento film skvělé obsazení, kterému dle mě výkonem jednoznačně vévodí Ben Mendelsohn. Update: 26.06.2022 jsem byl na koncertu Toma Odella, který úplně nečekaně a z čista jasna zahrál skladbu Dancing In the Dark od Bruce Springsteena, která ve filmu zazněla po první povedené loupeži. A aby toho nebylo málo, Tom u klavíru tancoval úplně stejně jako Ben Mendelsohn se svým psem. Celou dobu jsem nevěřícně koukal a usmíval se.