Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Horor
  • Krimi

Recenze (497)

plakát

Alchymie lásky (2005) 

Jedna hvězdičku za Sarah Chalke, která je nám nejvíce známá ze seriálu Scrubs.Jinak velmi průměrná romantic comedy.

plakát

Alois Nebel (2011) 

Ač bych neskonale rád dal za 4*, tak to "zatím" nejde. Po stránce animace a výborné atmosféry, není co vytknout. Všechno je v tomto smyslu, přesně jak má a mělo být. Ať už sněží nebo hutně prší, ponurost je citelná v každém záběru. To je opravdu úžasné. I některé dialogy či monology stojí za to. Především hláška v hospodě o Havlovi, neměla chybu. Herecké obsazení je taktéž vyrovnané. Pojďme ale k mínusům. Největším deficitem je bezpochyby výrazná nedotaženost. Nevysvětlení různých dějových souvislostí + velice malé rozpitvání postav. Především pan Němý. Jakoby se zde, nikdo tím nechtěl zabývat. Divák si musí po skončení filmu, přečíst nějaké info aby věděl, oč vlastně jde a kdo je kdo. Nemluvě o tom, že Alois Nebel mohl trvat i klidně o půlhodinu déle. Nijak by tomu neublížilo. Ba naopak. Když už je člověk vžit do filmu a baví ho ta skvělá atmosféra, tak přijde konec. To mě opravdu překvapilo. Nicméně, Alois Nebel je dobrý film. Je originální. Výrazně se odlišuje od tuzemské tvorby. Kdyby nebylo těch nedotažeností, šel bych i výše.

plakát

Americký X Factor (2011) (pořad) 

Taky jsem se díval na X Factor. Bylo to super. Konečně jsem viděl opravdové hvězdy, a né, ty trapné osoby z ČSMT. Jaro Slávik a Lucie Bílá by se měli konečně podívat, jak vypadají opravdoví talenti, a nemuseli by zbytečně 15x v jednom pořadu vstávat ze židle a říkat, že nic lepšího nikdy neviděli. Je to od nich trapné. X Factor US má temperament, skvělou porotu, akčnost a hlavně je v originále. Nemám co vytknout !

plakát

Američan (2010) 

V této době se jedná o velmi sporadický žánr, jenž má zakotvení v minulém století. Já osobně jsem to uvítal. Film "Američan" má své osobité kouzlo. Pomalu a jistě plyne. Nespěchá. Proč taky ? Libuje si ve vnitřních pocitech hlavního hrdiny a výtečně kombinuje umělecké scény v poklidné italské vesnici, s doprovodem nádherné hudby. To všechno dodává velice zajímavou a netradiční atmosféru, kterou bych srovnal s filmem "V Bruggách". Bez čeho by se ale "Američan" rozhodně neobešel, je fantastický výkon George Clooneyho. Jeho charisma, výrazové prostředky, minimalističnost -- jest, jakýmsi puncem či, jak chcete, třešničkou na dortu. Marná slova. George je rok co rok, vyzrálejší a charakterních rolí opravdu přibývá. Nominaci na Oscara za hl.roli, beru jako samozřejmost. Opravdu neočekávejte nějaké akční scény a strhující tempo. Musíte to prožít. To samotářství, to napětí, tu krásu. P.S.: Liboval jsem si při scénách skládání a vylepšování zbraně. Konec mě naprosto dostal.

plakát

Antropofág (1980) 

Slabší tři. Většinu času, se nic moc neděje. Skupinka si užívá krásy ostrova a prozkoumává. Jedná se o velmi hluché až nepodstatné pasáže. S přemístěním lokace do domu Vortmanových - přijde i hororovo. Záhada skrytého pokoje, tajemná historie, schodiště. Divák je vzat do pátrání, po záhadě ostrova. Netrvá to moc dlouho a ukáže se hlavní zabiják. Když pominu spoustu nelogičností, hloupostí a mnohdy demence postav, tak nejvíc mě mrzí fakt, že o killerovi je nám řečeno úplné minimum. Jasně, někdy je fajn nevědět mnoho ... ale tohle je případ, kdy by se pár dalších informací šiklo. Ale co chtít více od D'Amata, že. Přesto je to z jeho filmografie zřejmě nejlepší a nejslavnější film (ještě se chystám na Vyvrhel z pekla). Scéna ve studně, je obzvlášť výborná (od majora Zemana, jsou studny fakt děsivé místo). Už jen kvůli tomu mě snímek zaujal. A slavné gore scény? Je to prostě hnus, to je jasný - kdo ale viděl už vícero krváků, tak jej to nepřekvapí.

plakát

Apokalypsa (1979) 

Horror ... horror. Tohle bude v mé hlavě dlouho rezonovat. Psychologicko - hypnotická plavba do hlubin džungle, která je doprovázena nepoznaným ale stále se blížícím nebezpečí. Úžasná scéna, kamera, režie. K tomu bohatá výprava a úžasní herci. Apocalypse Now je něco jako filozofický horor z válečného prostředí. Klobouček!

plakát

Armáda temnot (1992) 

První díl 88% Druhý díl 86% Třetí díl 80%

plakát

Attonitas (2012) odpad!

Několik nezávislých vět. Táhne se to. Koukat se přes hodinu z pár centimetrů na hnusné držky, fakt NE. Překombinované zápletky s pranky a přetáčením. Snaha o hollywoodský twist úspěšných hororů. Přehrávání a teatrálnost. Jediné, co mě děsilo byla trapárna u ohniště. Kromě Marcinkové tu není žádná sympatická postava. Zkuste raději Zlo, které bylo srozumitelné a originální. Attonitas se vyhněte.

plakát

Baby Blues (2008) 

Nechápu to nadšení a euforii. Na podobné téma, ale s šílenějším obsahem byl výborný "Mamka a taťka". V lepší podobě i herecky zvládnutý. Tohle je velmi špatný film. Díky Bohu, že stopáž je krátká. Je tam plno nelogičností, role otce a samotná jeho "message" na konci - WTF? Už vidím, jak bych odpustil ženě, co mi zabila 3 děti, jedno málem a rozsekala sousedovic psa, nemluvě i o hluchém huliči. Tohle fakt nemá hlavu ani patu. Monolog hraných zpráv u zrcadla byla scéna, která měla to něco, co napovídá, že to bude nekompromisní. Bohužel nic. Hluchota, žádné emoce, paskvil. Z matky se stala karikatura a obyčejná horovová postavička, která se jen grimasí. Neskutečně přehodnocený počin.

plakát

Bastardi 2 (2011) 

Diametrálně odlišné pokračování. Narozdíl od novátorské a průkopnické jedničky, se Bastardi II, vydali zcela jiným směrem. Ubralo se na syrovosti, a vědomé amatéřině (která paradoxně, byla tou nejlepší složkou filmu), a naopak se přidalo, na rádoby akčních scénách, politice daného města, kde vládne, rod Dostálů a vytvoření mozaiky, jistých postav, jejich chování, pomstitelského nutkání a v určitých scénách, i valně krkolomných činů. Tomáš Magnusek, evidentně přibral další kila. Je to opravdu labužník. To se musí nechat. Škoda, že je, ale zde, jeho postava, příliš laxní a má stále, ten jistý výraz. Oproti jedničce, opravdu ubral na grimasách, ale přibral na váze. I tak se to dá říct. K postavám jako třebas je pan Krampol, je opravdu hrozné se vyjadřovat. Vidět jej, když drsně nadává a se svou plasticitní tváří, se snaží o českého "Kmotra", je opravdu k smíchu ale i k pláči. Tak samo i pan Šťastný, jenž se nejčastěji mihne, za sklem auta. Účast kreténa Bendiga, sexuologa Radima Uzla, právníka Jahelky, missky Válkové či blonďaté neherečky Brožové, je opravdu tragédie největšího kalibru. Plusem snímku, je tedy v určitých místech, dobře zvolený hudební doprovod a sem tam, dobrá hláška. Herci nehrajou - jenom se producírujou. Snad kromě Martina Dejdara. Aspoň, jsem viděl, zase jeho šeď po holení. Celkově Bastardi 2, jdou zkouknout a překvapí koncem, ale to je tak všechno.