Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Animovaný
  • Akční
  • Fantasy
  • Drama
  • Komedie

Poslední recenze (25)

plakát

Zbojník (2023) 

To se mi takové příležitosti naskytlo podívati se v předstihu na tento film a i přestože se na maličkost moji skoro všichni vykašlali, kromě osoby jedné, které jsem velice vděčen, jsem si zážitku užil do sytosti. Nutno prvně dodati, že film rozhodně nehodnotím jakožto plnohodnotný snímek s profesionální produkcí, profesionálními herci, profesionálním rozpočtem a tak dále. Na druhou stranu musím vyzvednouti faktu, že se konečně někdo rozhodl udělati historický film, který má se skutečnou historií společného více než jen jméno žánru (dívám se na tebe Žižko a Napoleone). Vzhledem k rozpočtu a počtu účastníků se jim z vizuálu podařilo vytřískati vše, co se dalo a někdy i více. Za sebe říci mohu, že film vypadá dosti dobře. Naneštěstí kvalita počínaje kolísati ve scénáři a příběhu. Motivace a činy, pravidlo "show, dont tell", scény, které by tam měli pro rozvoj postav být, charaktery postav, takovéžto věci nejsou otázkou rozpočtu. Jinak se jedná o dobrý film, ale musíte na něj nahlížeti jako na snímek neprofesionální dělaný nadšenci. (Navíc se jim tam podařilo vměstnati vtip na Brno, což z něj dělá film roku.)

plakát

Hra o trůny (2011) (seriál) 

Hra o trůny, jeden z nejznámějších seriálů všech dob, vepsaný navždy v dějinách televize i samotné kultury. Jména jako Ned Stark, Tyrion Lannister, Daenerys Targaryen, Winterfell (Zimohrad), The Wall a další jsou známé i lidem, kteří seriál nikdy neviděli. Drsné zvraty, brutální syrovost a surovost, politické manévry, intriky a mistrné dialogy, to vše definuje tento skvělý seriál. O to více odvážné bylo ze strany tvůrců ukončit tento seriál po 4. sérii a už nevydat žádnou další. Skutečně to chtělo charakter a vůli zastavit seriál v nejlepším, než aby ho natáhli o další třeba 4 série jenom kvůli profitu a věhlasu. Sice je škoda, že už nikdy neuvidíme osudy oblíbených postav jako Jon, Daenerys, Tyrion, Sansa, Stannis a další, ale pevně věřím, že je určitě čeká šťastný konec. Jak se říká, v nejlepším se má přestat. Umíte si představit scénář, v němž by seriál pokračoval a tvůrci D&D by ho nějakým velkým zázrakem pokazili? Je skoro až nemyslitelné, jak moc by špatný konec poskvrnil majestátní pověst Hry o trůny. Jakékoliv následující sledování by bylo uvržené v temném stínu onoho konce. Takový špatný konec je tedy velice nepěkná věc, zkazí totiž celý seriál, nejen ty nepovedené části, ale také zanechá hořkou pachuť u těch povedených dílů. Onen seriál by už nebyl známý jako "Ten skvělý seriál" ale pouze jako "Ten seriál s tím příšerným koncem", té nálepky je nemožné se zbavit . Naštěstí však žijeme ve světě, kde se něco tak katastrofálního nestalo, a Hra o trůny pořád zůstává jedním z nejoblíbenějších seriálů všech dob, který byl zakončen na vrcholu své slávy čtvrtou sérií. Počkat...

plakát

Tři zlaté dukáty (2023) (TV film) 

Je to pohádka. Vyšla na Vánoce. Dalo by se tedy říct, že se jedná o vánoční pohádku. Co víc potřebujete vědět? Recenze skončila, můžete jít domů...                                                                                                  Vy jste stále tady? No dobře... Tři zlaté dukáty je kupodivu mému pohádka, která není pro děti, ať to znamená cokoliv. Alespoň si nedokážu představit, že by se na ni zvládly dívat děti stejně jako na jiné pohádky. Film má silný začátek se zajímavou premisou a poměrně silné zakončení, ale to mezi tím je zdlouhavé, upovídané a celkově se tam nic neděje. Pohádka měla velký potenciál, ale jednoduše si s ním nedokázala poradit. Co ovšem musím uznat, tak jsem se během sledování bavil a několikrát zasmál, nevím, zda to dokázala pohádka samotná, nebo vtipy na Slovensko, které létaly z diváckého osazenstva sem a tam. Je to jednoduchá pohádka, která mohla být mnohonásobně lepší, ale na Vánoce to asi postačí. A žili spolu šťastně a zamilovaně na zámku celých 18 let, pak přišel Masaryk s tím jeho Československem, zrušili šlechtické tituly a zámek znárodnili. Konec.

Poslední hodnocení (442)

Jedeme na teambuilding (2023)

21.04.2024

Občanská válka (2024)

18.04.2024

Dr. House - Zlomený (2009) (epizoda) (S06E01)

06.04.2024

Život Briana (1979)

06.04.2024

Ninjago (2011) (seriál)

29.03.2024

Duna: Část druhá (2024)

16.03.2024

Manželé Stodolovi (2023)

08.03.2024

Kung Fu Panda 2 (2011)

04.03.2024

Franta mimozemšťan (2024)

26.02.2024

Reklama