Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Dokumentární

Recenze (71)

plakát

Desperado (1995) 

Úžasně dávkovaná akce a legendární hlášky. Co víc si přát?

plakát

Vyvolený (2000) 

Vrchol Shyamalanovy tvorby. Film s geniálním motivem, který je mi navíc velmi blízký.

plakát

Rocky (1976) 

Outsider Rocky Balboa proti namachrovanému mistrovi Apollu Creedovi. film s úžasně rvavou atmosférou, kultovním soundtrackem a prostým geniálním příběhem, kterému odpustíte i dosti patetické dialogy... americký sen nikdy nebyl lépe ztvárněn. klasika

plakát

Láska nebeská (2003) 

Úchvatný film. Jeden z nejlepších, a to nejen v žánru romantických komedií, ve kterém jasně kraluje, co se týče americko-evropské produkce. Obsazení ani nemohlo být lepší a určitě souhlasím s tím, že ta scéna, kdy Andrew Lincoln zazvoní u domu Keiry Knightley s těma cedulkama, je vážně dechberoucí... a jenom dokazuje kreativní zručnost scénárisů. Většina situací byla úplně neotřelá a myslím, že ani nikdy v žádných jiných filmech tohoto žánru nejsou k vidění... Jakýkoliv z těch překrásných příběhů se může zrovna teď dít i ve skutečnosti... a to je na tom asi tak úžasné.

plakát

Top Gun (1986) 

Film tak nabitý nostalgií 80. let, čistým kýčem a také romantikou,... že se vlastně musel stát kultovním. Můžete mu stokrát vyčítat namistrované dialogy a propagandu americký správných hošíků ve stíhačkách, ale stejně to všechno přebíjí fantastický soundtrack v čele s nejlepším ploužákem všech dob Take My Breath Away, jako kaše hustá romantická atmosféra, úžasné, do posledního detailu vypiplané akční scény... a Tom Cruise. Ano, ten Tom Cruise, kterého 90% normálních občanů považuje za vypatlaného fanatického dementa, a který už pár let o dobrou roli nezakopl. Nikdo mu ale nemůže upřít, že jedině on dokáže zahrát toho pravého Mavericka se vším, co k němu patří, a jak si ho se slzou v oku pamatujeme. S každým dalším zhlédnutím jsem musel uznat, že nikdo neumí natočit tak skvělé náborové video jako Tony Scott... Kdybych neměl někde 5 dioptrií, tak se dám ihned k letectvu... jen bych měl trochu strach z toho homosexuálního nádechu.

plakát

Žhavé výstřely (1991) 

Nejlepší parodie na akční filmy? Stopro... Nejlepší parodie všech dob?. Oujeee!!!... Kam se na to hrabou ty pseudoparodický série Scary Movie a Epic Movie... Top Gun jsem naštěstí zkoukl dřív než tenhle skvost, jinak bych u něho asi usnul :D

plakát

Pokémon (1997) (seriál) 

Musíte uznat, že nápad to mělo geniální (sice pořád o tom samém, ale geniální). Jestli se někdo nechal strhnout davovou nenávistí a dal tomuto výtečnému seriálu "odpad!", tak je u mě za blba a pokrytce. Přiznejme si už konečně, že jsme to všichni kdysi žrali... Tak proč to teď odsuzujeme? Proč teď nadáváme a varujeme další generace, jaká to je blbost, když jsme tomu sami kdysi propadli? Nemají snad i oni právo užít si tu akci a zábavu s Ashem Ketchumem, Pikachu a jeho přáteli? Hry přece byly ve své době revoluční a i doteď si drží neuvěřitelnou chytlavost... To samé platí o seriálu, na který se i dnes rád podívám :) P.S. podle golfisty si zasloužím Oscara :)

plakát

Final Fantasy VII: Advent Children (2005) 

The best of animace, hudba, choreografie soubojů... prostě všechno. Pro fanouška této série povinnost... vlastně pro fanoušky všech animáčů, akčňáků, fantasy a dobrodružnejch filmů :) ten film jsem po prvním zhlédnutí musel vidět ještě 10x, abych se ujistil, že je opravdu možné přenést FF i na plátna, aniž by se to tak pokurvilo jako v Esenci Života, do které jsem vkládal nemálé naděje a nakonec se dočkal obrovského zklamání... nechápu, jak někoho mohlo napadnout úplně vyměnit postavy, děj, prostředí a prostě zničit celou atmosféru FF. Vždyť právě tyto vlastnosti jsou dovedené k dokonalosti a opěvované po celém světě. Vždyť právě to dělá z FF něco výjímečného. A tento film to jenom potvrzuje.

plakát

Maljukgeori janhoksa (2004) 

Tak tenhle film mě uchvátil hned v prvních okamžicích - míchá plno žánrů (akční, drama, romance...), hlavního hrdinu hraje jeden z mých nejoblíbenějších korejských herců... a hlavně to fantastické časové zasazení. V dnešní době si asi už jen málokdo dokáže představit, že by dostával rákoskou i za sebemenší prohřešek, šikana by ve škole byla na denním pořádku a oslovení holky těžší než zmlácení desítek padouchů... Film postupem času skvěle graduje až k nevyhnutelné, úžasně promakané finální bitce na střeše, která bez příkras či zpomalených efektů ukazuje rvačku v té nejsyrovější podobě. Dovoleno je vše!

plakát

Transformers (2007) 

Tohle je jediný film, který je hřích stáhnout a sledovat doma na monitoru. Michael Bay znovu dokázal, proč mu hollywoodští producenti tak rádi svěřují peníze - dokáže totiž každý film proměnit ve zlato. Oslíčku otřes se nové generace! Jasně, ten film je fetišistický kýč až na půdu, ale vadí to někomu? Mě ani jednou, a to jsem na něj šel do kina 5x (pokaždé s jiným člověkem... naposledy už jsem nikoho nesehnal, tak jsem si aspoň sedl vedle moc hezké slečny - její kluk se na tu, podle jeho slov, "p*čovinu" nemohl už déle dívat). Dokonalý blockbuster!!! P.S. Po závěrečných titulcích mi dala číslo. Díky, Michaele! :)