Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Sci-Fi
  • Dobrodružný

Recenze (125)

plakát

Angels of Death (2021) (seriál) 

Konečně něco pořádného ze 40K a že to tentokrát stojí za to. Škoda slabšího sound designu, vizuálně je to poezie.

plakát

Duna (2021) 

Nemám rád filmy, které nefungují samy o sobě. Tím spíš, když tady nám (narozdíl třeba od pána prstenů) nikdo nezaručuje, že bude pokračování a kdy.  Veškeré kvality tohoto snímku, ať už jde o obsazení, výpravu, efekty, hudbu, se nedají popřít. Ale jako příběh končí v polovině, a Star Wars sequely mě už poučily v tom, nespoléhat se na to, že další díl to spraví. Zatím za 3.

plakát

Captain America: Návrat prvního Avengera (2014) 

Neni to pro me sice nejlepsi Marvelovka, ale jedna ze dvou nejlepsich: setsakramentsky tesna plichta s The Avengers! KONECNE vyzralej a temnej film, nejen klasickej superhero akcnak, ale i spy-thriller kterej jako by vypadl z pera Toma Clancyho. Na tohle jsem od Marvelu cekal uz dlouho.

plakát

Hobit: Neočekávaná cesta (2012) 

Scény tak nádherné a epické, až mě dovedly k pláči. Hudba ještě stupínek nad motivy z The Lord Of The Rings. Zdlouhavé představování a dlouhosáhlé scény? No a co?! Těším se na extended verzi! Pokud se celá série ponese v takovémto duchu, tak před sebou mám věc, která se zařadí mezi TOP 10 filmových zážitků, které znám.

plakát

Skyfall (2012) 

Mendesův Skyfall je vizuálně nejdokonalejším filmem poslední dekády, možná všech dob...a to ostatní jen hraje do noty. Bond par excellence.

plakát

Serenity (2005) 

Dojmy jsou zatím čerstvé, ale...pravděpodobně jedno z nejlepších zakončení jednoho z nejlepších seriálů všech dob.

plakát

Mise (1986) 

Robert De Niro absolutně exceluje, mladičký Neeson se objevuje ve vedlejší roli a příběh je tak hořce realistický...je opravdu vidět, že se tohle stalo. Žádné epické umírání, žádné vítězství navzdory všem předpokladům. Jen hrstka čestných mužů, kteří nemohou udělat nic jiného, než udělat tu v jejich očích jedinou správnou věc...i kdyby je to mělo stát životy. Působivé.

plakát

Temný rytíř povstal (2012) 

100%. Může vůbec film být dokonalejší? Odpovědí je, že samozřejmě může. Ale už to půjde jen hodně těžko. Tento snímek je komplikovaný. Zašmodrchaný. Co je paradoxem a ironií je fakt, že i přes dlouhosáhlou stopáž je vidět, že Nolan by potřeboval spíš 200 a víc minut. Je to na škodu? Těžko říct, jedno je ale jisté - pokud jste napoprvé cítili rozčarování, zklamání, přehlcení, nelogičnost, nedoslovnost, spěch...je zde jen jedna rada - PODÍVEJTE SE NA FILM ZNOVU! A dávejte maximální pozor. Objeví se před vámi mistrovské dílo, zpletenec činů, scén a událostí, které do sebe zapadnou jako ozubená kolečka v mistrovském, seřízeném a dobře promazaném stroji. Pět koleček, která stojí za hodnocením každého mého filmu: *Režie (geniální, kamera, triky), *Scénář (spletitý a vynikající, excelentní dialogy), *Herecké výkony (brilantní, Christian Bale, Tom Hardy i přes masku představuje jednoho z nejděsivějších padouchů všech dob, ta animálnost a hrozivá, skrytá genialita!, Anne Hathaway - snad překvapení a rozčarování roku (nejraději bych se jí omluvil za to, jak jsem jí podceňoval)!, Michael Cane, Morgan Freeman, Gary Oldman!), *Hudba (výborná, osudová, epická, další plus za to, že nezapadá do klišé Hanse Zimmera!) a to jedno, nenápadné zlaté kolečko, onen *X-Factor filmu - my god, where do I start?! The Bat? Osudovost? Gradace? Geniální záporák? Christopher Nolan, I love you. Christian Bale, thank you for this role. A naopak. /// Po třech projekcích IMAX.

plakát

Teorie velkého třesku (2007) (seriál) 

Epická smršť hlášek atakující bránici každého geeka s kadencí rotačního kulometu. Oh yeah, and...Sheldon.