Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Horor

Recenze (378)

plakát

Amy (2015) 

Ten její fotřík je teda pěknej grázl. Po malé holčíčce ani nevzdechne, ale jakmile se z ní začne sypat, je to největší kamarád. Čím skandálnější život, tím víc paparazi. Kdo by tohle ustál. Možná, že kdyby byla ošklivější, tak by o ní nebyl takový zájem. Škoda, že to nebylo natočeno trochu skandálnější formou. Tyhle autentické záběry jsou někdy trochu nudné.

plakát

Amazing Spider-Man (2012) 

Spiderman už tady není takový borec. Snaha o civilnější pojetí, které ale bohužel trochu znásilňuje původní předlohu. Sakra, ten fašistickej novinář mi tu docela chyběl. Sonda do Spideho duše už také není tak hluboká. Dokonce si musel vyrobit přístroj na pavučiny. Konečně vybrali pěknou herečku do role Mary Jane. Jestli se tady teda fakt tak jmenuje. Toho patosu a dobra na mě ke konci bylo až příliš. Napínavé to ale bylo.

plakát

Marťan (2015) 

Ridley Scott i v tomhle pokročilém věku dokazuje, že se nebojí nových trendů a technologií. Uvěřitelné scifi, bez velkých technických výstřelků. Sympatický hlavní hrdina, který se nebojí glosovat svou situaci humorem. Harry jako ředitel nasa. Boromir se tu taky neztratil. Rusáci už jsou úplně out. I tady je nahradili číňané. Super film.

plakát

Vetřelci (1986) 

Absolutní klasika. Jeden z njezásadnějších scifi filmů. Kostýmy, které nestárnou. Nestárnoucí zbraně. Emancipovaní mariňáci. Dokonalý Bishop. Občas u tohodle filmu usnu. Na to, že jsem ho viděl už alespoň 100 krát, tak pořád dobrý. A skoro vždycky když ho dávají, tak se koukám. Poleptané obličeje mariňáků a stále napětí. To můžu.

plakát

Ti druzí (2001) 

Film jede podle jednoho osvědčeného mustru, který už v době natáčení nebyl původní. Pořád je to ale dost překvapující a tudíž nabídne velmi silné finále. Je to smutné, klidné, tragické... Velmi napínavý film.

plakát

Běžící muž (1987) 

Myšlenkou už předloha je dost nadčasová. Ukazuje, jak snadno jsou lidé ovlivnitelní médii a televizí. Škoda, že se film nedržel víc předlohy. Ta byla o dost drsnější. Arnie jako hláškující mentor pro všechny. A k tomu ještě velký drsňák. Parádně styloví a blbí lovci. Parádní, dneska už trochu úsměvné zpracování ve stylu klasických osmdesátek. Tenhle film má pravdu.

plakát

Kmeny - Goths (2015) (epizoda) 

Tohle je teda dobře ujeté. Skoro až výsměvná parodie. Bejt gotik, tak dávám odpad. Takhle mi akorát zbyly oči pro smích. To celkové prostředí prostě nemá chybu. :)

plakát

Super Size Me (2004) 

No jo, úplně jsem dostal chuť na cheese. Obsluze tu práci ale nezávidím. Sakra, to mě nikdy ani nenapadlo, abych tam šel na regulérní oběd. Spíš na svačinku. Ale je fakt, že když už rychlé jídlo, tak jdu radši na pizzu.

plakát

Vrána (1994) 

Z tohodle filmu už jsem po letech trochu vychladl. Celé je to takové tmavé, chaotické a hlavně v některých částech nudné. Někde je to i dost roztahané. Nedá se mu upřít jistý umělecký rozsah. Ostrov spravedlivého dobra mezi samou tou špínou. Dvojice záporáků, ze kterých si nejeden gotik musel udělat své modly. Choreografie akčních scén ale už dost zestárla. Filmu dost pomáha legenda o smrti hlavního hrdiny během natáčení.

plakát

Rambo III (1988) 

Rambo na pomoc udatným afgánckým bojovníkům. Díky téhle politické agitce tenhle film neúmyslně a hodně vtipně paroduje sám sebe. Jednu hvězdu navíc si to zaslouží. Moc se tu nemluví a Rambovi hlášky jsou ještě říznější, než minule. :D