Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Animovaný
  • Dokumentární
  • Romantický

Recenze (34)

plakát

Případ Modrý (2023) (TV film) 

Tragický příběh o cílené devastaci jednoho mimořádně nadaného člověka. Nad tou nespravedlností a zvůlí je člověku až do breku. Rozhodně to není žádná jednohubka, ale pečlivě a citlivě zpracovaný dokument, který ve vás zanechá tíživý pocit na dlouhou dobu.

plakát

Vampire Hunter D (2000) 

Japonské animáky mám moc ráda, ale tohle bylo prostě strašný. Výtvarná stránka na mě působila neskutečně lacině, ne mysteriózně a scénář... škoda mluvit.

plakát

Květina zaslíbená rannímu loučení (2018) 

Zajímavý námět, který bohužel utonul v přílišném sentimentu a mnoha nedořešených dějových liniích. Poprvé mě u nějakého anime napadla kacířská myšlenka, že by to mohl být (při zásahu zručného scénáristy) skvělý hraný film a ještě lépe seriál.

plakát

Kovboj Bebop: Lovec odměn (1998) (seriál) 

Opravdu úžasná animace a lahůdkový soundtrack. Lidsky to nebylo tak silné jako Samurai Champloo, kde se divák zamiluje do všech tří hlavních postav tak, že je těžké se s nimi rozloučit, ale tou propracovaností a skvělým scénářem si CB zaslouží plnou palbu.

plakát

Mirai, dívka z budoucnosti (2018) 

Myslím, že pro pochopení a docenění snímku je důležité umět se vrátit do dětských let a vcítit se do pozice malého kluka, který příchodem mladšího sourozence přichází o všechny své dosavadní výsady. Ačkoliv jsem ze dvou sester ta mladší, pamatuji si i pocity nejistoty, opuštěnosti a žárlivosti, když mě v útlém věku někdo připravil o pozornost rodičů... Ty emoce se daly jen velmi těžko ukočírovat. Konec filmu mě opravdu dojal. Režisér Mamoru Hosoda má svůj unikátní rukopis a schopnost jít v rodinných tématech do překvapivých hloubek.

plakát

Kono sekai no katasumi ni (2016) 

Velmi osobité zpracování válečného dramatu očima dětsky zasněné hrdinky. První polovina plyne téměř idylicky v pomalém tempu vyprávění, v té druhé ale začne přituhovat a směřovat k nevyhnutelným tragickým událostem.

plakát

Vlčí děti (2012) 

Od romantické love story, k rodičovským povinnostem a dospívání... Nečekaně hluboký a procítěný příběh o mateřské lásce a hledání vlastní identity.

plakát

Vzpomínky jako kapky deště (1991) 

Příběhy z dětství a malá Taeko mi přišly kouzelné a velmi citlivě vyprávěné, ale návraty k její dospělé verzi už na mě tak nefungovaly. Ty přednášky o zemědělství, křečovité úsměvy a chichotání byly opravdu nadbytečné, až jsem měla chvílemi pocit, že je to nějaká budovatelská agitka na objednávku... Velmi cením režisérovu snahu nořit se do občas rozháraných hlubin ženské duše a dojemný konec, ale občas mě to bohužel dost iritovalo a nudilo, tak s hodnocením nemůžu jít výš.

plakát

Tenki no ko (2019) 

Začátek skvělý, ale jak to sklouzlo k těžkotonážní romantice, ztratilo to poetiku. Toho patosu korunovaném popíkem Radwimps je na mě přespříliš...